Hatinya Galau

Image result for clock photograph

detik masa tidak terkira
yang lepas sudah lepas
yang kini yang dirai
yang kemudian masih dicari
namun aku masih menghitung
detik-detik yang tersisa
entah berapa lama
entah bila dan bagaimana
hati ini bakal kembali berwarna
serasa gelap seakan menghampir
runsingnya hingga aku ingin sahaja
sembunyi di balik cahaya
biar sinarnya silau
menghangatkan hati yang galau












Puisi Tiga

Image result for butterfly photograph

Rama-rama..
hadirnya menghiasi taman
dengan warna yang menarik pandangan..
aku tahu kau hadir cuma sementara
kerana hayatmu tidak bertahan lama
tapi.. aku mahu ucap terima kasih kepada mu..
kerna, telah membuat ku tersenyum melihat kamu..


kau kata kau kuat,
kau bohong..
kau cuma berpura-pura senyum
padahal, kau dah jadi macam tin kosong..
yang bunyi saja kuat..
tapi dalamnya kosong..
kau tahu apa maksud ku itu?


apa yang kau nak?
sini kau kata sayang..
sana pun kau kata sayang..
kau tahu tak.. kau tamak..
semua kau nak.. dah bosan kau campak..



credit to: Azman Adalan




Study Week

Assalamualaikum
Hello, peeps!
Peh! Dah jadi tabiat ni makin jarang blogging.
Bak kata kawan Farahin macam lipas (?) hahaha
Tapi jangan risau. Jiwa blogger ni masih kental.

So tajuk post kali ini sudah jelas lagikan nampak.
STUDY WEEK, welcome home !
Pejam celik pejam celik pejam macam tak nak celik,
sem tiga dah nak habis.
Yes, now is study week.
Hmm study week lah sangat.
Duk marathon anime dengan drama korea je ni. Hehehe

Soo.. hidup sepanjang sem tiga ni as second year student
wasn't bad at all.
But banyak pula presentation semester ni. Ughh!
But Alhamdulillah things went well.
Group members supportive and cooperative. Hee

Erm.. apa lagi nak story?
Oh! Roommates.
Roommates untuk tahun ni semua lain fakulti dengan Farahin.
Dekan2 kimia semuanya. Huhu
Farahin sorang je komputer.
But I'm cool. After all, I'm a lone ranger. Hihi
Oh! diorang ni semuanya kaki drama. Ohmaii
Farahin pun kaki drama juga.
But macam tenggelam pula bila nak bandingkan dengan diorang ni. Haha
Anyway, diroang memang sporting and giler2.
Farahin pun pening nak layan. hahaha
But it's fun!

Better stop here lah.
Till we meet again!
wish me luck for the final!
Peace yo! bubye =)












Don't fool yourself just because you don't see it.
This world is wonderful till the smallest thing it has.