Mini Giveaway by Myra & Ina

Assalamualaikum...

Wah wah wah! Kan dah cakap.
 Sekali main GA ni sure gian punye.
Lagi2 bagi blogger yang hiatus kejap2 macam Farahin ni.
Anyway, GA ni memang gojes!
Hadiah gempak2 tapi syarat simple dimple je.
Tekan banner untuk JOIN.

Due Date: 15/12/2015














p/s: stalk about blogger. adik! akak pun giler kawad juga. huhu



Segmen Jom Kenali Follower Anda by MawarAssufi

Assalamualaikum...

Wah! Dapat jemputan khas daripada tuan blog untuk join ni.
Meh lah korang pun meriahkan segmen ni.
Simple je pun. Klik banner tu taw.


Menetap (Negeri) : Johor
Kerjaya/Study : Universiti Malaysia Pahang
Sebab Anda Blogging :
Bagi saya, diari adalah tempat di mana kita luahkan kata-kata
yang kita tak pasti nak luahkan secara depan-depan, bila dan bagaimana.
Jadi macam tu lah blogging bagi saya.

One of the best place to consider for me to share my thought and feeling. huhu

Pernah Join Mana-Mana Blogger Club?
Nyatakan kelab tersebut :
Tak pernah join. Tapi ada je yang add kat fb. so what. huhu.
Blogger Gempak Malaysia namanya.

TEMPOH SEGMEN : 20/11/15 - 30/11/15

Sekarang nak spread spell kat Fadh dan Nina

Yang Farahin tak tag tu bukan tak nak spread.
Buat syarat je. Korang pun join taw. huhu

Bubye.
Oyasumi! =)
















1St GIVEAWAY By MB

Assalamualaikum...
 1st GIVEAWAY MagicBaked

JOIN...join..! Siapa belum join meh join.
Farahin dah lama tak main toto ni.
Eh! Bukan. Main Giveaway maksudnya. Haha
Gurau...gurau.

So nak beri jemputan khas kepada

Due date giveaway 29 Nov 2015.

So meh main toto meh.
Eh! Silap lagi. Main giveaway.
Sekali main mesti gian punyer lah. haha

















Pemberi Ruang


Aku seorang sahabat.
Namun, sebaik-baik sahabat itu belum tentu.
Aku mendengar dan melihat.
Tetapi jarang berkata-kata.
Aku pemberi ruang.
Aku juga sering memerlukan ruang.
Sungguhpun begitu,
kelemahan aku adalah menjaga ruang.
Aku tahu apa itu jauh dan dekat.
Tetapi aku tidak dapat mengagak kiraannya.
Selaku pemberi ruang,
aku memberi ruang sebanyak ruang yang ada.
Tujuannya untuk kau rasa lebih tenang dan bebas.
Tetapi boleh jadi aku disalah anggap cuba berjauhan.
Kelemahan aku, menjaga ruang.
Sepertimana belum tentu aku sebaik-baik sahabat untuk kau,
aku bukanlah sebaik-baik penjaga ruang.
Ruang yang aku berikan,
mungkin akan membuat kau terasa jauh. Terpisah.
Andai kau berasa demikian,
hampirilah aku.
Aku akan mendengar rintih dan celoteh kau.
Biarkan aku melihat bahawa kau tidak lagi memerlukan ruang.
Tetapi sebuah tempat.
Tempat di sisi seorang sahabat.












Lately, Farahin sangat memerlukan ruang.
Then, asyik teringatkan krisis yang pernah
berlaku dalam persahabatan kami. Sudah tentulah,
itu cuma salah faham sahaja.