Sebastian Michaelis

Assalamualaikum...

Hello, peeps!
Kali ni nak cerita about cosplay make up
and of course 'Sebastian Michaelis'!
Tahu ke siapa Sebastian ni?
Yang otaku mesti kenal and adore giler
butler of the hell ni kan.
Sebastian Michaelis ni main character
dalam anime Black Butler.
Dia memang handsome and perfectionist! huhu

So...nampak video yang Farahin tampalkan kat atas tu.
Tu video tutorial cosplay make up Sebastian Michaelis.
Cosplay tu apa? Costume Play. Cos-Play. Main kostum.
Ada dapat apa-apa gambaran tak?
Memanglah mana otaku yang in deep dalam cosplay ni
mesti akan join mana2 festival cosplay sedunia kan.
Farahin kenal cosplay ni pun masa 11 tahun dulu
bila mula beli majalah Gempak Starz.
Dari situlah mula minat manga, anime...semua tu.

Lately, rajin Farahin search video2 tutorial
untuk cosplay make up ni.
Macam best aje. Nampak diorang memang enjoy
dengan apa yang diorang buat.
Mostly video dari Europe.
Nampak tak besarnya kuasa Jepun ini. Huhu
Macam video tu, spanish katanya.
Farahin tengok memang dah ada iras Sebastian
even tak make up. Hidung dia yang paling meletop!

Okey. Tu aje nak cerita.
Tak hebat mana pun. Haha
Bubye. See you soon.



Jang Geun Suk pun hado! aigoo \(^0^)/






p/s: ada jugak rasa nak cuba2 cosplay ni. Ups! ^^












Lama Ku Tunggu

Assalamualaikum...
Hello, peeps!
Yeahh...lama ku tunggu.
Lama Farahin menunggu follower bertuah ni.
Lama Farahin menunggu nombor misteri ni.
Akhirnya, hadir juga yang ditunggu-tunggu!
Let me introduce you, Alice!



Tu header blog Alice.
Baca tu, a blog about personal life
and random things.
Tertarik nak stalk and korek rahsia Alice?
Mari...mari...KLIK sini.

Nampak biography Alice kat sidebar,
nampaknya penggemar hamster.
Rasanya dah sedekad lebih Farahin tak nampak hamster.
Terasa betapa fluffy and lincahnya hamster ni.
Dengan tangan dan kakinya yang kecik molek tu.
Hidung tu asyik terkemut-kemut aje.
Tak tahu apa yang dibau-baukan. Huhu

Alice officially anak jati Sabah.
Wah! Jauh merantau hingga ke blog orang Johor ni. Haha
Batch '94. Ups! Kena panggil kakak ni. Hehe

Tak puas stalk biography kat sidebar aje,
turun sikit tengok archive pula.
The blog just published this year!
Newbie ke? Tapi blog cun macam pro. Huhu
So moh meriahkan kotak follower blog Alice.

To Alice, kotak follower tu janganlah sesekali disisihkan.
Sebab some bloggers can't follow by only unofficially button.
Just like me. Since dah ada kotak follower tu,
Farahin pun gatallah follow back. Haha

Okeylah. Done here.
Gudnite. Bubye.









Mati harimau meninggalkan belang.
Mati seorang penulis meninggalkan penulisannya.









Let It Out

Assalamualaikum...
*classmates kesayangann..
Let It Out.
Actually, tak sure nak beri tajuk apa.
So itulah dia. Huhu

Habis Oktober ni,
genaplah 2 bulan Farahin di UMP.
Homework makin banyak.
Assignment dah mula menyerbu.
Quiz and Test pun tak habis2 buat surprised.
Susah? Kusut? Stress? Letih?
Well...itulah kehidupan.
Terima aje. Huhu

Sepanjang di UMP,
my life is just fine.
Cukup makan, cukup kawan...
tidur tu memang sengaja tak cukup kan.
Adalah personal workshop malam2 tu.
Roommates doq berdengkur,
kita ni doq dating lagi dengan laptop. Hehe
Tapi alhamdulillah...
masuk kelas tak ada pula
kepala tersembam ke meja. Haha

Bulan Oktober ni banyak aktiviti kokurikulum.
Bulan ni aje Farahin ada ikut jadi runner 2 program.
First time jadi runner. Dup dap dup dap aje. Huhu
Tapi kerjanya mainkan lagu2 rasmi and background aje. Haha
Farahin dalam unit multimedia. So itulah kerjanya.
Tak handle kamera pun sebab takut aje clumsy.
Memang belum pernah pegang kamera2 mahal ni.
Smartphone ni pun baru merasa 3 tahun. Huhu

*unit Multimedia ^^

Esok pula Inshaallah akan ikut jadi volunteer
untuk raptai majlis konvokesyen UMP.
Duduk jadi audience olok2 aje.
Tapi dapat merit. Hehe

Life in university buat masa ni
taklah tough mana. Boleh tahan lagi.
Pandai2 lah support diri kalau terjatuh tu. Huhu
Kawan2 buat masa ni okey2 aje.
Tapi masih belum jumpa kawan
yang boleh buat jadi scandal tiap2 hari.
Mungkin...dah jumpa.
Tapi tak apalah. Kita kawan step by step ya.
Kalau ngam baru declare. Eh! Haha


Okey. Done here.
Gudnite. Bubye.








FEAR is a bigger weakness than your THOUGHT on what you can't do.






アルルカン[Arlequin]-Eclipse

Assalamualaikum...

Hello, peeps!
Hari ni nak buat post exclusive
about this one J-Rock band called Arlequin.

Farahin mula minat Arlequin since
ternampak mv debut diorang. Eclipse.
Arlequin ni baru je 2 tahun lebih. Baru lagi.
Setakat ni semua lagu Arlequin Farahin suka.
Farahin bias Kuruto, guitarist yang tinggi tu. Haha
Tapi lately macam confuse dah. Semua suka. Hahaha

At first Farahin minat The Gazette. Bias Reita till now.
While searching The Gazette on YT tu lah terjumpa Arlequin.
Farahin pun mula minat J-Rock 2 tahun lepas.
Berjangkit dengan roommate best friend
yang minat The Gazette.

Kalau tengok konsert J-Rock ni nampak macam scary kan.
Crowded pun ya. Tu yang paling alergi tu. Haha
Konsert Kpop pun tak kurang juga.

Tapi breathtaking pun ada.
Breathtaking tengok betapa kuatnya usaha diorang.
Berjam-jam atas stage, berpeluh semua
tapi suara maintain. Energy pun sama.
Drummer yang tangan dah kebas2 pun
still drumming with full heart.
There must be something about them.
Tu yang selalu buat Farahin terfikir-fikir.

Anyway, ini je lah nak share.
Nothing much. Huhu
Bubye. See you soon.






Lihat untuk menilai. Dengar untuk memahami =)















Apa Khabar

Assalamualaikum...
Tadaimas!
Mood selfie melanda kembali. Haha.
Jangan pandang lama-lama.
Nanti jadi menyampah pula. Harap janganlah. hee

So tajuk post kali ni ialah "Apa Khabar".
Actually tak sure nak letak tajuk apa.
So taruh je lah ye. Huhu

So "Apa khabar Farahin di UMP?"
Alhamdulillah,, setakat ni masih tetap bertahan. hoho
Test dah mula minggu depan. Satu paper aje.
3 chapter. Bestnyer kalau dapat full mark! Amiin.

Mini project pun baru diberikan tajuk hari ni.
A report about Hard Disk Drive.
HDD external atau internal?
Haa...tajuk umum tu. Takkan tak faham2 lagi. Haha

Training JPAM ni entah bilalah nak mula.
Homework dah makin melambak ni.

Hobby mendalam Farahin kat sini
mengerjakan komputer and internet UMP.
Makmal bila2 boleh masuk dan guna komputer.
Internet pun berdezuppp lajunya.
Kerjanya download itu...ini...
Tengoknya nanti2 lah.
Kena siapkan semua homework dulu.
Baik tak? Hahahaha

Oh! Lupa nak cerita.
Sekarang dah mula ada krisis.
Actually krisis ni dah mula sebelum raya haji lagi.
Krisis lecturer merajuk dengan a student
tapi satu kelas kena tempias.
Setakat ni dua kelas dah cancel.
Lamanya dia merajuk.
Nak pujuk...bilalah diaorang nak pakat2 pergi pujuk.
Apalah nasib badan. hmm

Okeylah. Done here.
Sakit perut. Nak buat post pun macam tak best.
Gudnite. Bubye.
See you soon.









Kita dah ada diri kita. Tak perlu dicari. Tapi dibina.