Best Friends Giler²

Assalamualaikum...
Hello bloggerz!
I'm back! Huhu

BEST FRIENDS GILER².
Yeah! First of all,
let started this with pictures...!!
Haa...itu our first date in april.
Hurmm...rinduuuu serindu rindunya dekat my gurlz.
Tarikh pada hari tu...21/04/2014
Location...kedai pakaian muslimah tempat Ana kerja.
Kedai tu taukenya ialah our English Teacher, Madam Maria Salihan.
Sebab tu boleh aje buat onar dekat situ. Kikikiki...

That day...we've so much fun and laughs.
Sampai tegang muka dibuatnya. Huhuhu
Selain snap sana sini,
ada juga kita orang buat mv parody.
tak ada lah parody mana.
Lebih kepada mengaibkan diri sendiri ada lah. Hahaha
Apapun, memang best!
First, kita orang buat gwiyomi yang tak berapa nak gwiyomi(comel).
Next, tiba-tiba tersampuk hantu Girls Generation/SNSD dengan lagu Gee.
Then hantu SNSD dah blah, hantu Wonder Girls pula mai.
Tepuk amai-amai sambil sebut...
"I want nobody nobody but you!"
Alahai...gedik semacam.
Entah apa-apa je. Hahahaha...!!

Part paling goes to reality
bila kita orang konon buat interview about our friendship.
Hah! Masa tu terbongkar segala pedas pahit masam
yang dok simpan dalam hati ni.
Tapi yang pasti, tak ada sesiapa yang makan hati.
Sebab kita orang kan BEST FRIENDS GILER². Hee
Err...betul kan tak ada yang makan hati? Gurlz...

And yesterday, Farahin ada viewed a post on fb that tagged by Ana.
OMO! We all got Matrikulasi Johor!
Manisnya Allah! Romantiknya Allah!
Nampak sangat Allah sayang friendship kita orang. Huhu
Alhamdulillah...
Mungkin memang ramai dapat Matrikulasi Johor.
Maybe some people fikir there's nothing to be surprised or celebrated.
But for me...this is something.
A thing...like a gift. Hihi
However, dia orang plan nak ke IPG.
Itu...Farahin tak boleh buat apa-apa lah.
I'm alone...huwaaa...!!
hikhiks. mengada-ngada betul.

Ehem. Ehem.
Time for an announcement!
Sidang parlimen Super Junior.ᴱᴺᵀ dibuka!
You guys yang ada cadangan, usul atau expriences nak share,
jangan segan silu malu nak komen ya!
I really need support to make decision right now! Huhu

My main question:
Should I stop waiting for upu?

Sebab bila dah dapat matrikulasi johor ni
jadi kurang confident pasal upu.
Will I get it? Can I get it?
Am I qualified enough?
apapun, Farahin memang berhajat nak belajar...belajar...dan belajar.
Even I'm not a book worm,
sometimes challenge yourself with knowledge quiet fun. Hihihi
*macam tak serik-serik aje stress sebab belajar* lol (>_<)

Err...I got 3A*Eng,Sej,Math* 2A-*Bm,Ag*
1B+*Fizik* 1B*Add Math* 2C+*Bio,Kim* during my SPM.
What say you?
Pali...pali! Comment this ASAP.
Bukan komen asap ya. Hahaha
Comment me As Soon As Possible. Kekekeke

Hashtag: Awek Keliru
lolololololol... (≥⌂≤)






Miss Pisau Cukur

Hello bloggurlz!
Eh! Gurlz je? Hehe
Tukar...tukar...
Hello bloggers!
Assalamualaikum...
MISS PISAU CUKUR.
Ku Afnan Zakirin seorang pemuda yang cool
tetapi pantang mengalah dan agak panas baran.
Jeff seorang pemuda yang sempoi dan tak berapa romantik.
Nurul seorang gadis yang gila-gila dan jujur tapi mata duitan.
When I read this novel...
Kyaa...! Siti Nur Dhuha ni memang kreatif lah.
Baca novel ni rasa macam tengah tonton drama korea.
Ada scene yang macam nak-nak sama je dengan Kdrama.
Sebuah karya yang daring sebab some parts rasa macam komik aje.
Syabas! Memang ni sebuah novel berkelas tinggi.
Sesuailah dengan Siti Nur Dhuha
yang diberi gelaran sebagai novelis paling popular.
I bought this novel last tuesday.
But today I've done read it about 70 percents.
10 bab sahaja lagi yang tinggal.
Rasanya esok habislah tu.
You guys try lah baca.
Gerenti puas hati!

Anyway, goodbye to Suara Cinta Kita by Erisya Riftha.
Farahin baru habis baca 30 peratus.
Plot novel ni menarik.
Tapi bahasa yang digunakan memang tak masuk dengan jiwa Farahin.
So bila baca macam nak tak nak je. Mood turun naik.
Kalau Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka tu ada mulut,
sah-sah dimuntahkan balik bahasa yang digunakan.
Mungkin kalau you guys yang hard brutal kenalah dengan novel ni.
Ayat memang taste rojak petis.
Farahin ni brutal manja-manja je. Hahaha
Ni novel kedua yang agak menghampakan Farahin
selepas Tak Mungkin Dia by Rania Firdaus.
Hmm...nak buat macam mana.
Dah rezeki novelis sebab Farahin beli novel dia.
Tak apa....ana halalkan. Huhu

Eh! Farahin dah previewed 3 novel rupanya.
Bolehlah you guys cari dekat market ya.
Itupun kalau ada. Hihi