Confused

Assalamualaikum...
Hello, bloggers!
Hmm, recently i'm not feeling well.
Not physically but mentally.
I think...I miss that guy.
Haha. I thought I can have my life in peace.
But it seems like not. Or maybe never.
This guy is such a huge question mark for me.
I used to miss the old time.
The moment where I still can fall in love with this guy
with smile and peace.
Unfortunately, everything had changed.
Me. Him. Even our life story.
We are strangers.
And I damn hate it.
I wonder if I may do another try...
to win this love story.
But...I don't think so.
I got fear inside me.
I am afraid to face the PAIN again.
It is even very painful now.
I'm not happy loving him this way.
But then, this guy is just hard for me to forget.
I was stuck in my own path.
It is really confusing
and make me full of anger towards myself.
A friend used to ask me to pray
if someday he and I can get together.
But even to do so I have fear inside me.
Like what I have wrote just now,
I am afraid to face the PAIN.
Haha. I have the WILL, but I used to have NO WAY in my words.
I cried tonight. Because I miss this guy.
Because I am confused.
When I was thinking, "will I get someone better?"
His face always appeared right on time in my mind.
Hmm. This is just a confession.
Don't take it heavily. Huu








p/s: I'm going to enjoy my first semester's week! ^^







Super Junior: This Is Love MV


ELF never stop support Super Junior!


















Sleep Walker

Hello, peeps!
It's her birthday today ! =)


Hmm,, today I would like to share my story
about a day after Malaysia's Day last month.
During Malaysia's Day,
of course that will be public holiday.
I have no class,
no tutorial, no experiment or practical, even no lecture.
What a wonderful life I have in Malaysia ! Haha.
But then an amusing day happened on the next day. Huhh
I went through my life as JMC's student as usual.
From 8.00 a.m to 12.00 p.m.
I went for tutorials and lectures.
After that, I took a nap at the mosque
as students were not allowed to go to their hostel before 1.00 p.m. Hmm
At 1.00 p.m. I went to the lecture hall, Dewan Kuliah Kecil 2.
I had my seat and ready for the lecture.
But then there was something strange somewhere...
Why number of students in the hall were kind of little?
And the faces...??
Even the lecturer was like....err...
I on my phone and checked on my schedule for that day.
Aigooo!!
I took my stuffs and leaved the lecture hall immediately
by using the back door.
Aishh...jinjja!
I had mistaken my lecture class!
What a shame as I remember the way some students looked at me
like I was the "new girl" in the lecture.
And what make me felt bad about was I had skipped my Physics lecture
by taking nap at the mosque in that afternoon. Huhh
From that day, I promised to always take a look on my schedule properly.
I don't want to enter the wrong lecture or any class again! Huhu
















Hiatus

Assalamualaikum,
warga blogger sekalian!
Huwaaaarghh!
Kehidupan kolej betul-betul dah renggut kehidupan Farahin as a blooger
 I miss my blog, my blogger-side and of course I'm so damn miss to blogging.
Tapi tak apa.
Nak berjaya mestilah ada pengorbanan kan. Ecececeh...
Soon will be my final exam for first semester.
Aishh, jinjja!
Dunia seorang pelajar sangat kejam! haha
To bloggers and anyone still sudi-sudi kan diri mengintai blog ni...
Terima kasih, sayang. hehe...gedik jap
Hmm...sekarang pun tengah ambil kesempatan dalam praktikal sains komputer. Kiki
Okay lah. Get to go.
Wish me luck!
4 FLAT Aku Datang!
Huhu

I'm not leaving,
just take a break (^.^)



p/s: I Love Computer Science!

Untitled Day

Hello, peeps...
untitled day?
erm...well...erm...

aaaaaaaaaaaaarghh!!
Wake Up Farahin!
Good morning people.
and ups! Assalamualaikum.
Hope it is still no to late to wish Salam Ramadhan to the muslims.
Puasa tau, jangan tak puasa.
Nanti tak ada duit raya.

Okey. Iklan sekejap tadi.

Tukar mood...

Huwaaaaaaaa!!
Life in matriculation college make me stresssszzz!!
Oh! Come on! Itulah rencah kehidupan seorang pelajar.
Yeah! Fighting! Go Go Farahin! Go Go ELF!
Eh! Suddenly become a fandom cheer. Hehe

I can handle my stress.
But I can't handle my sleep.
When I was sleepy, that was my big big big big problem.
Eh! Sound like a rap lyric.
Haha...not funny.

Aigoooooo!
There are homeworks that still not done yet.
Wuwuwuwu...
How can i enter the class w/o finish my homework??
Eleh! Macam tak biasa je kan.

Till then, end here.
Sorry for this ridiculous post.
Only want to inform that i'm still good.
But not so good.
I FEEEEEeeell Good! Tenet...tenet...
*dance I Feel Good*

Okay, chow!
Bubye



p/s: Oh ATM machine! <(TwT)>




New Life, New World, New Story

Assalamualaikum...
Dear fellow friends and bloggers,

straight to the point...

kkyaaaaaaaa...!!

I'm a kmj's student now.
I've new life,
new world,
and new story here.

Ups! I mean stories.

And also i make some new friends here.

But still can't easily forget these gorgeous girls.
yeah! Long Live RAFF's Gurlz! haha

Hmm...I'm in computer science course now...
Huhh...still berangan-angan mat jenin to be a veterinar.
Till then, full stop for the story of my angan-angan mat jenin.

Erm...what's more...

I wish...I hope...
I can...I'll do better here...
and be the better than the previous me.
I'm growing up girl!
Chill, babeyh! haha

Hmm...wondering what's he doing now...??
He? Who's he??
Hehe
Who else...
Hey you, dear ex boyfriend...
how are you?
Fine..let the question end there.
Hoho

Ups! Why I used english in this post?
Don't question me. Haha

Soon will be month of Ramadhan,
and Syawal will be next...
inshaallah...
do prepare kurma and ketupat! Haha

Okay.
I think...it's enough here.
Starting now,
Super Junior.ᴱᴺᵀ may be much in peace and silent.
hukhukhuk...

Last not least,
thank you for reading and following Super Junior.ᴱᴺᵀ.
And also thank you for those who read this.
Nurfarahin binti Kamaruzaman
will come back soon!
Just wait and see. Hee

Goodnight. Bye.







Daring Or Annoying??

Assalamualaikum...
Hey, peeps!
Straight to the point.

DARING OR ANNOYING??
Itu adalah soalan.
Nampak aje tanda soal tu kan,
surelah itu soalan.
Haha...buat lawak bodo pula Farahin ni.

See This !

And This !

yeah...i know...
tudung tu nampak pelik kan?
sebab Farahin tak iron....hehehe

Hmm...this was my first time styling the "tudung bawal"....
it started when i watched video of styling "tudung bawal" yesterday....
which also my first time. Hihihi
Then, entah kenapa macam mana bila about two hours ago
i started challenged myself.
No video.
There were only me, tudung bawal and mirror. Hohoho
Farahin lilit sana lilit sini....
dan itulah hasilnya.

For the first try,
Farahin cuma nak cuba-cuba aje.
Then tiba-tiba rasa nak cuba lagi.
Other style.
Next, macam dah gian pula.
Lastly, berhenti sebab dah letih.
Hahahaha...

Tak sangka.
Seronok juga menggayakan tudung ni.
Even this was my first time,
tapi rasa macam dah biasa buat aje.
kekekekeke...

Style yang Farahin created tu beyond
my imagination and things that i had watched.
Farahin puas hati dengan my first try.
Tapi...nak juga tahu apa kata you all.

Daring Or Annoying??


Imagination is not a dream but a plan.




p/s: oh! May first post rupa-rupanya. Hahaha




Best Friends Giler²

Assalamualaikum...
Hello bloggerz!
I'm back! Huhu

BEST FRIENDS GILER².
Yeah! First of all,
let started this with pictures...!!
Haa...itu our first date in april.
Hurmm...rinduuuu serindu rindunya dekat my gurlz.
Tarikh pada hari tu...21/04/2014
Location...kedai pakaian muslimah tempat Ana kerja.
Kedai tu taukenya ialah our English Teacher, Madam Maria Salihan.
Sebab tu boleh aje buat onar dekat situ. Kikikiki...

That day...we've so much fun and laughs.
Sampai tegang muka dibuatnya. Huhuhu
Selain snap sana sini,
ada juga kita orang buat mv parody.
tak ada lah parody mana.
Lebih kepada mengaibkan diri sendiri ada lah. Hahaha
Apapun, memang best!
First, kita orang buat gwiyomi yang tak berapa nak gwiyomi(comel).
Next, tiba-tiba tersampuk hantu Girls Generation/SNSD dengan lagu Gee.
Then hantu SNSD dah blah, hantu Wonder Girls pula mai.
Tepuk amai-amai sambil sebut...
"I want nobody nobody but you!"
Alahai...gedik semacam.
Entah apa-apa je. Hahahaha...!!

Part paling goes to reality
bila kita orang konon buat interview about our friendship.
Hah! Masa tu terbongkar segala pedas pahit masam
yang dok simpan dalam hati ni.
Tapi yang pasti, tak ada sesiapa yang makan hati.
Sebab kita orang kan BEST FRIENDS GILER². Hee
Err...betul kan tak ada yang makan hati? Gurlz...

And yesterday, Farahin ada viewed a post on fb that tagged by Ana.
OMO! We all got Matrikulasi Johor!
Manisnya Allah! Romantiknya Allah!
Nampak sangat Allah sayang friendship kita orang. Huhu
Alhamdulillah...
Mungkin memang ramai dapat Matrikulasi Johor.
Maybe some people fikir there's nothing to be surprised or celebrated.
But for me...this is something.
A thing...like a gift. Hihi
However, dia orang plan nak ke IPG.
Itu...Farahin tak boleh buat apa-apa lah.
I'm alone...huwaaa...!!
hikhiks. mengada-ngada betul.

Ehem. Ehem.
Time for an announcement!
Sidang parlimen Super Junior.ᴱᴺᵀ dibuka!
You guys yang ada cadangan, usul atau expriences nak share,
jangan segan silu malu nak komen ya!
I really need support to make decision right now! Huhu

My main question:
Should I stop waiting for upu?

Sebab bila dah dapat matrikulasi johor ni
jadi kurang confident pasal upu.
Will I get it? Can I get it?
Am I qualified enough?
apapun, Farahin memang berhajat nak belajar...belajar...dan belajar.
Even I'm not a book worm,
sometimes challenge yourself with knowledge quiet fun. Hihihi
*macam tak serik-serik aje stress sebab belajar* lol (>_<)

Err...I got 3A*Eng,Sej,Math* 2A-*Bm,Ag*
1B+*Fizik* 1B*Add Math* 2C+*Bio,Kim* during my SPM.
What say you?
Pali...pali! Comment this ASAP.
Bukan komen asap ya. Hahaha
Comment me As Soon As Possible. Kekekeke

Hashtag: Awek Keliru
lolololololol... (≥⌂≤)






Miss Pisau Cukur

Hello bloggurlz!
Eh! Gurlz je? Hehe
Tukar...tukar...
Hello bloggers!
Assalamualaikum...
MISS PISAU CUKUR.
Ku Afnan Zakirin seorang pemuda yang cool
tetapi pantang mengalah dan agak panas baran.
Jeff seorang pemuda yang sempoi dan tak berapa romantik.
Nurul seorang gadis yang gila-gila dan jujur tapi mata duitan.
When I read this novel...
Kyaa...! Siti Nur Dhuha ni memang kreatif lah.
Baca novel ni rasa macam tengah tonton drama korea.
Ada scene yang macam nak-nak sama je dengan Kdrama.
Sebuah karya yang daring sebab some parts rasa macam komik aje.
Syabas! Memang ni sebuah novel berkelas tinggi.
Sesuailah dengan Siti Nur Dhuha
yang diberi gelaran sebagai novelis paling popular.
I bought this novel last tuesday.
But today I've done read it about 70 percents.
10 bab sahaja lagi yang tinggal.
Rasanya esok habislah tu.
You guys try lah baca.
Gerenti puas hati!

Anyway, goodbye to Suara Cinta Kita by Erisya Riftha.
Farahin baru habis baca 30 peratus.
Plot novel ni menarik.
Tapi bahasa yang digunakan memang tak masuk dengan jiwa Farahin.
So bila baca macam nak tak nak je. Mood turun naik.
Kalau Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka tu ada mulut,
sah-sah dimuntahkan balik bahasa yang digunakan.
Mungkin kalau you guys yang hard brutal kenalah dengan novel ni.
Ayat memang taste rojak petis.
Farahin ni brutal manja-manja je. Hahaha
Ni novel kedua yang agak menghampakan Farahin
selepas Tak Mungkin Dia by Rania Firdaus.
Hmm...nak buat macam mana.
Dah rezeki novelis sebab Farahin beli novel dia.
Tak apa....ana halalkan. Huhu

Eh! Farahin dah previewed 3 novel rupanya.
Bolehlah you guys cari dekat market ya.
Itupun kalau ada. Hihi







Puas Hati

Hellooooo bloggerz!
Long time tak semakkan Super Junior.ᴱᴺᵀ dengan post.
Sekarang dah nak habis Mac.
Tapi sekarang juga baru post ke-2 dalam bulan Mac. Hmm

Macam yang you all tahu,
last week satu Malaysia bergegar about result SPM nak keluar.
That time dunia Farahin pun rasa macam dah tunggang terbalik.
Kaki kat atas, kepala kat bawah. Hebat tak? haha

On day nak pergi sekolah yang dah berbulan-bulan ditinggalkan,
of course lalu jalan yang selalu diguna untuk ke sekolah.
That time....hmm dah lama tak lalu sini...huhu

Farahin datang sekolah pukul 9.30 pagi.
Bukan excited...gila...atau apa.
Tapi sebab members yang ajak dating.
Yet....dia orang pula tak tunjuk muka.
Satu sekolah Farahin tawaf cari dia orang.
Tapi hampeh!

Sakit hati dilupakan bila jumpa dia orang.
Masa tu dah pukul 10.00 pagi lebih pun.
Wah! Rindu betul dekat anje ayang honey baby saya semua! huhu
Riuh mulut masing-masing.
Burung murai pun lari.

Jalan sana sini...celoteh itu ini...
at last tiba masa untuk rembat slip result SPM masing-masing.
Anje Aznie dapat 8A. Bravo!
Ayang Asminah dapat 6A. Congratz!
Honey Hana and Baby Raidah pun sama.
Only me...me...me...me...!
Farahin dapat 5A. Alhamdulillah!

Puas hati dengan result Farahin.
Ada gred yang meningkat.
Yang penting no Dog, Elephant, Fly or Gorilla.
Farahin lulus!
And stated there....layak menerima sijil. Hohoho

Anyway, recently asyik dapat surat tanpa stem je.
Ada yang promot uni, tawaran temuduga, jemputan seminar...bla bla bla
Sekali seumur hidup dihujani surat-surat macam ni. Huhuhu









No Skool Not Cool

Good morning!
Haa...macam mana you guys baca tajuk tu?
No! Skool Not Cool.
Atau...No Skool, Not Cool?
Suka hatilah nak baca macam mana pun.
Teruskan membaca post ni.

Hmm...you guys perasan tak
Super Junior.ᴱᴺᵀ sekarang ni dah tak sarat dengan posts?
Macam dah tak ada live.

Yalah...nak live macam mana. Farahin dah tak pergi sekolah.
Dah tak ada jumpa kawan-kawan and our junior dekat stabk tu.
Dah tak ada benda bodoh hendak dibuat.
So no story...

Duduk je dekat rumah tanam biji anggur yang tak berbuah-buah.
Sometimes dengar bunyi enjin van sekolah berdezup depan rumah.
Dengan riuh-rendah budak-budak sekolah....
Miss nak pergi sekolah.

Miss nak jadi orang kedua tidur dalam makmal Bio.
I mean in my group....semeja empat orang.
Farahin selalu jadi yang 2nd tidur.

Miss nak pandang-pandang muka member
each time rasa mengantuk dalam kelas.

Miss nak masuk kelas lambat lepas rehat
and spent lot of time dekat surau.

Miss suasana kelas yang penuh patriotik
when Cikgu Subra ajar Sejarah.

Miss tak nak siapkan homework.

Miss nak biar kasut sekolah tak basuh berminggu-minggu.

Miss nak lambai tangan dekat budak-budak
yang cabut sekolah waktu rehat.
Tapi akhirnya kita tak dipedulikan.

Miss nak lari daripada Papa Dino aka guru disiplin
bila kantoi masih duduk dekat surau sedangkan waktu rehat dah habis.
Padahal Papa Dino tak kejar pun.

Miss nak dengar ceramah setiap pagi Jumaat.
Layan je dengar ustaz sindir Kpopers.

Miss nak buat muka blurr time belajar Fizik.

Miss karipap mak cik kantin yang kejap sedap, kejap tak sedap.

Miss nak curi-curi pandang my ex boyfriend
each time ternampak dia dekat mana-mana.
Sebab day by day dia makin matured, makin handsome.

Miss nak masuk kawad kaki.

Miss bau padang sekolah.

Miss nak salam cikgu tu, salam cikgu ni.

Miss nak on duty as librarian.

Senang cerita,
no skool, not cool.
Huhuhu




p/s: Miss giler dekat member Raff's gurlz :')


1-2-10(One To Ten)

1,2,3...
hitunganku berlanjutan
detik yang berpanjangan
24 jam terasa lama
365 hari tak terjangkau dek masa
aku tetap setia
berpaut pada satu penantian

4,5,6...
angkanya kian dewasa
waktu berputar bersama saat
terhenti di satu ketika
kenangan samar-samar kejauhan
kelam, kabur, hitam

7,8,9...
januari hingga disember
tahun yang berganti-ganti
nombor yang sama berulang
mengembalikan memori yang hilang
pilu, pedih, luka

10...
berakhir
sudah berakhir
tiada angka atau nombor
tiada lagi kira-kira
aku nikmati apa yang ada
semalam, hari ini dan esok.










Happy Chinese New Year!

Woot woot!
Does it have been too late to wish
Happy Chinese New Year?
Act like I care? huhu
Shortly, dah lama tak post apa-apa di Super Junior.ᴱᴺᵀ kan?
So hari ni Farahin nak story about yesterday experience.
Semalam Farahin and the gang pergi raya one of our chinese classmates.
Oh! Should be ex classmates. Hihi
Nama dia Yap Jia Yan. We called her Jia Yan.
Di rumah dia, merasalah kami air kotak sunflower...
kit kat, limau besaq and coklat bar hazzlenut.
Yumm Yumm!
Kenyang alhamdulillah! Hihi
Sehingga itu, try ushar gambar yang kami snap semalam.

Jia Yan, Raidah, Farrah and Me :)

Second picture. Ang pau~~~

Muka-muka model tak berbayar....hahaha

Ups! Sengaja posing terlebih. Peace~~~ huhu

Yang ni memang keji.
Dia orang sengaja snap dua orang je.
Farahin mana?
Pergi ambil helmet dalam rumah.
Location: my home

But still, kurang satu member.
Let me mention here, 4 IS THE NUMBER.
So kalau bertiga je, macam tak complete.
Aznie!! Eoddieseo?!!
Time best macam ni lah awak balik kampung pula.






p/s: Happy Belated Birthday To Kyuhyun Oppa! Long Live Prince KyuKyu~!




Nallee Is On MyMiniPet.com

Hello, people!
NALLEE IS ON MYMINIPET.COM
Nallee? Who's Nallee?
Want to know who is Nallee?
Then, feel freeeeee to click this.

Ups! No Spams, No Ads.
It's only a game.
And Nallee need your support!









Tangisan Pertama Lunar 2014

AMARAN: Ini adalah catatan yang sangat panjang.

Januari 14 hampir bertemu garis penamat. Masih tinggal kurang daripada 30 minit sahaja lagi. Namun begitu, Farahin masih sibuk dengan pen, pensil dan kertas A4, melukiskan imaginasinya yang penuh warna-warna keceriaan.

Tiba-tiba, perbualannya dengan Ana pada hari kelmarin menerjah ruang fikirannya. Pada awalnya, dibiarkan sahaja hal itu berlegar-legar di fikirannya. Sangkanya, itulah ertinya dia ingat kepada rakan karibnya itu. Namun, tidak lama kemudian jiwanya diserang rasa pilu. Hatinya berasa sedih secara tiba-tiba.

Tidak selesa dengan emosi yang sedemikian, dia cuba untuk menyelesakan dirinya dengan mengubah posisi tubuhnya. Daripada meniarap, dia berbaring sambil mengalas kepala di atas bantal. Kipas siling yang sedang berpusing perlahan dipandang dengan mata yang mengantuk.

Tiba-tiba tubir matanya terasa sejuk. Ada sebutir titisan air mengalir keluar lalu jatuh ke atas bantal. Pantas sahaja air itu meresap ke dalam liang-liang sarung bantal.  Perbualannya dengan Ana pada hari itu makin ligat bermain-main di fikirannya.

Kemudian, muncul wajah seorang kanak-kanak lelaki berusia antara 11-12 tahun di bayangan matanya. Suara dan tawa kanak-kanak lelaki itu terngiang-ngiang di kepalanya. Masih tidak lupa dia akan tawa kanak-kanak lelaki itu yang seakan-akan bunyi kuda mengekek.  Masih tidak lupa juga dia akan rasa lucu mengenangkan gaya ketawa kanak-kanak lelaki itu. Tetapi perasaannya kini lebih menampakkan rasa sedih daripada lucu. Kenapa?

Kipas yang tergantung di siling masih direnung. Tetapi kali ini dengan mata yang mula berkaca, menjadikan pandangannya sedikit kabur. Tambah pula dengan rabun jauhnya. Bertambah kaburlah penglihatannya.

Menilaikan situasinya sewaktu ini, dia merasakan saat-saat beginilah dia memerlukan kaunselor terbilangnya itu. Siapa lagi kalau bukan Ana yang dikenalinya dengan sifat yang memahami dan ingin mengerti. Farahin mula membuka ruang bermesej-mesej di antara mereka.

Awak dah tidur?

Belum...kenapa?

Kita tengah sedih ni. Sebenarnya tengah melukis. Then teringat pasal X yg awak cerita kat kita hari tu. Zappp! Tiba-tiba kita terus rasa cemburu. Cemburu sebab dia still ada feeling kat awak. Itu pun kalau betul. Then kita teringat kat Mr.S...

Farahin berhenti menaip seketika. Matanya yang berkaca-kaca dipejamkan sekejap. Pantas air matanya tumpah berlinangan melewati pipinya. Dia mula menangis. Entah kenapa hatinya terasa bertambah sebak dan sedih sebaik nama Mr.S ditaip.

....Agak-agak dia ingat kita lagi tak? Tak kisahlah apa dia rasa pasal kita. Tapi ada ke dia rasa apa-apa? Kita dah menangis dah...

Sambil menekan butang ‘hantar’, Farahin teringat akan novel Bila Hati Dah Suka karya Cahaya Izzati yang dibelinya pada Disember 2013. Watak heroin dalam novel tersebut menampakkan rasa tabahnya menerima kebencian watak hero yang dicintainya. Itulah yang cuba dimaksudkan oleh Farahin. Dia tidak peduli sebarang bentuk perasaan lelaki itu kepada dirinya. Namun persoalannya, adakah lelaki itu merasakan apa-apa perasaan berkaitannya? Mungkinkah?

Alah...awak jangan menangis. Insyaallah. Kalau dah jodoh tak kemana. Awak doa aje moga awak ada jodoh dengan dia. Jangan sedih-sedih. Senyum sikit... J

Farahin tersenyum saat membaca ayat terakhir dalam mesej Ana. Sungguhpun pada ketika itu air matanya masih berlinangan. Hebatnya sahabat karibnya itu! Mampu menyelitkan rasa bahagia dicelah-celah kesedihan yang menyesakkan dada. Farahin berasa kagum.

Haih. Spoil aje nak countdown birthday. Thank you sebab sudi layan malam sedih kita ni J

Sengaja Farahin menaip icon senyum bagi mengakhiri mesejnya. Sekadar untuk menyedapkan hati Ana andai rakannya itu sedang berasa bimbang tentang keadaannya pada ketika itu. Juga sebagai tanda bahagianya mempunyai sahabat sebaik dan sehebat Ana.

Orait, dear... J

Spontan dan ringkas sahaja mesej yang dihantar oleh Ana. Setelah itu, Farahin kembali melayan jiwanya yang lagi dipagut rasa pilu. Dia masih menangis tersendu-sendu. Malahan esakannya juga semakin rancak dan kuat bunyinya. Namun tetap cuba dikawal dengan menggigit buku limanya yang dikepal sendiri sambil menyorokkan kepala di bawah bantal. Terasa seksa sungguh hatinya pada waktu itu.

Sambil menangis, Farahin terfikirkan soal jodoh yang disebut-sebut oleh Ana dalam mesejnya tadi. Sejujurnya, susah untuk dia percaya bahawa dia dan lelaki itu masih punya jodoh. Sungguhpun jauh rumah mereka tidak sampai dua kilometer, namun dia tetap merasakan lelaki itu sangat jauh daripadanya. Terlampau jauh mengalahkan jauhnya Malaysia dengan Korea.

Daripada mengharapkan jodohnya dengan lelaki itu, dia lebih mengharapkan jodohnya dengan lelaki yang sering mencintai dan merindui Yang Ilahi. Biarpun begitu, bukan bermakna dia tidak mengharapkan apa-apa daripada lelaki itu. Cuma dia tidak berani untuk berharap terlalu tinggi melangit. Kalau jatuh, bukan dia tidak tahu sakitnya. Cukuplah sekali jiwanya dirobek, hatinya terguris, dek cinta monyet yang tanpa sedar berubah menjadi cinta pandang pertama.

Daripada baring, Farahin mengubah posisinya kepada duduk. Bingkai gambar yang mempaparkan sebahagian awal ayat-ayat Surah Yaasin yang tergantung di dada dinding dipandang dengan mata yang berkaca-kaca sambil menangis. Tangis Farahin semakin teruk. Terbongkok-bongkok dia di atas katil seperti udang sedang digoreng sambil menumpahkan kesedihannya melalui air mata.

Allah...Allah...Allah...

Tanpa suara, hanya mulutnya sahaja yang terbuka luas melaungkan kalimah keramat itu dengan penuh harapan dan rasa sedih serta payah. Akibat terlampau sedih, suaranya juga seakan-akan enggan berbunyi. Terasa sukar baginya.

Tidak lama kemudian, barulah tangisnya semakin mereda. Diseka sisa-sisa air mata yang menempel di pipi dan dagu. Setelah pasti keadaannya sudah stabil, dia menyambung melukis. Sambil melukis, dia menahan matanya yang seakan-akan berdenyut-denyut dan terasa pedih akibat menangis sehinggalah lukisan itu disiapkan.

Ikutkan tiadalah begitu lama dia menangis. Kira-kira 30 minit juga masa diambil untuk memuntahkan segala kesedihan yang datang secara mendadak itu. Barangkali kerana dia jarang menangis. Sememangnya menangis bukanlah kegemaran mahupun tabiat Farahin. Tetapi yang paling tidak disangka-sangka, tangisan tanggal 14 Januari itu merupakan tangisannya yang pertama pada tahun 2014. Dan yang lebih nostalgiknya, tiba sahaja 15 Januari usianya kian meningkat dewasa kepada 18 tahun.


p/s: kali terakhir saya menangis kerana awak, tiga tahun lepas... :)



Nightmare Is A Sweet Dream

NIGHTMARE IS A SWEET DREAM.
Yeah! Dah baca tajuk yg panjang nak mampus tu?
Hari ni Farahin nak story about dream.

Last nigt Farahin ada mimpi ngeri
which at the same time boleh jadi mimpi indah juga.

Dalam sebuah rumah
berkonsepkan Inggeris but colourful,
Farahin tinggal dengan SJ members.
Boleh dikatakan we're The Most Happy Family.

Di ruang tamu,
nampak Abg Donghae, Abg Eunhyuk,
Abg Yesung and Abg Hangin sedang lepak.
I don't know where the other members
but all looked happy and playful.
Farahin sempat jenguk dia orang
sebelum ke dapur.

Di dapur,
Farahin tolong Abg Ryeowook cuci pinggan.
Sambil cuci pinggan, kami gelak-gelak.
Tak tahu apa yang dibualkan.
Suddenly Abg Eunhyuk datang sengaja mengacau.
Tengok sana, tengok sini. Abg Siwon pun ada.

At that time lah,
tiba-tiba ada darah menitis
ke atas pinggan yg Farahin sedang cuci.
Dari setitis, jadi dua titis.
Then Farahin rasa darah tu datang dari hidung sendiri.
I touched my nose and yes, it was bleeding.
Next, tiba-tiba Farahin muntah darah pula.
Tak ada rasa mual atau loya,
suddenly mulut keluar darah.
Darah tu pekat sangat.
Makin lama, makin banyak darah keluar.
Perut, dada and kepala Farahin rasa sakit semacam.

Muka Abg Ryeowook, Eunhyuk and Siwon dah semacam.
Farahin pula dah mula menangis sebab takut sangat.
Then ada suara seorang perempuan tua.
I don't know who but only heard the voice.
"Penat sangatlah ni. Pergi berehat," she said.
But I refused and cakap nak jumpa doktor.

At last Abg Siwon bawa Farahin keluar utk jumpa doktor.
Abg Donghae and Abg Eunhyuk pun ikut.
But on our way, we still tak jumpa mana-mana klinik.
Trafik nampak busy sangat. Waktu tu dah malam.
Hidung dan mulut Farahin pun dah berhenti berdarah.
Cuma kadang-kadang je darah tu akan keluar.

Then suddenly we alsmost involved in accident.
Luckily Abg Siwon sempat mengelak.
And I don't know kenapa watak Abg Siwon
nampak jahat waktu tu sebab dia ketawa
bila kereta yg hampir dilanggar berlanggar pula
dgn kereta lain dan meletup.
Farahin marah dia, "Kalau saya yg mati tu, awak ketawalah ya?"
That time, baru Farahin tahu in this dream we're couple. Hee (^w^)
But belum sempat dengar jawapan Abg Siwon,
Farahin dah sedar. Mimpi pun tamat...huhu

Dah lama tak mimpi Abang-abang SJ Farahin.
Itu yg sweet dream-nya. But yg nightmare-nya pula,
Farahin mimpi hidung mulut berdarah macam tu.
Ada maksud ke?




Long Live RAFF's Gurlz!!

Assalamualaikum...
LONG LIVE RAFF's gurlz!!
Yeah! RAFF's gurlz tu nama group kami.
R-Raidah, A-Aznie, F-Farahin, F-Farrah.
Happening giler!
Siang tadi dapat window shopping dengan dia orang.
Buat onar kat Kluang Parade & Kluang Mall.
Sempat juga dia orang teman Farahin daftar ambli lesen moto.
Wish me luck! Huhuhu

For the first time, Raidah join kita orang.
Usually, kami keluar bertiga je.
Ni lebih fun than usual.
All members were in!
Memang enjoy giler-giler lah.

For the first time juga,
Farahin karaoke.
Nampaknya tempat 'penonton' telah digantikan oleh Raidah.
Now it's my turn to 'show off'! Hahaha
Amacam? Sedap tak suara I, kawan?
Lagu Takkan Terpisah tu.
Duet dengan Farrah. Hihi
Lob you lah Black!

Macam biasa, kalau pergi shopping takkan lupa beli komik.
Farahin ada beli dua komik.
Sebab duit berkepok-kepok,
so why not keluar banyak sikit.
I bought Kembar Da' Best & Persis Dandelion.
Memang dah lama mengidam Kembar Da' Best.
Tapi baru dapat beli hari ni! Huhu
Both komik superb!!

Okeylah. Done here.
Sorry about my selca yang tak seberapa tu.
Happy sangat. Tu yang pose depan webcam. Hahahaha



Salam Maulidur Rasul! :)


#StayStrongParkJungSoo

Takziah!
#StayStrongParkJungSoo
This is trending on facebook now.
I'm sure it also trending on twitter
and other social networks.

What a shocking news?
Leeteuk's father and grandfather
passed away in a car accident.
It's much shocking to hear
it was caused by sasaeng fans?

I was speechless.
This sad news suddenly
attacked my brain and heart.
Like other ELFs feels,
it was heartbreaking.
Some must be crying out loud,
and some just keep their tears
deep inside the heart. Like me.
I'm type that hard to cry but instead,
my heart is easy to feel hurt.

There's nothing I can do.
Unless, trending the hashtag.
I feel useless. Very useless.
Poor oppa~
Only that I can said.
Mianhae, oppa.

Each ELF wish to be right beside you now.
But still only some of us can do so.
Be strong dear oppa!
You have us. Millions of us.
I know, it may not good enough.
But still...you have us.
Stay strong Park Jung Soo!


Lagu Cinta

Dirimu bak not-not muzik
beralunan merdu
tiadamu di sisi
hatiku berlagu rindu
iramanya bercelaru
rentaknya tidak menentu

Kini kau pergi meninggalkanku
umpama pelangi
hilang setelah sampai waktu
hatiku mula berlagu sendu
iramanya haru biru
rentaknya penuh keliru

Perlahan-lahan
hatiku tidak lagi berlagu
iramanya terpadam
rentaknya menjadi senyap
kerana hilangnya dirimu
hilanglah lagu-lagu cinta itu




p/s: Happy Belated Birthday Sungmin Oppa!