Super Junior Donghae & Eunhyuk Still You MV

SUPER JUNIOR DONGHAE & EUNHYUK STILL YOU MV.
Kyaa! Dari nak ushar mv Alphabat,
terbantut sudah bila nampak mv Abang EunHae.
Omo, omo, omo!
Telinga dan muka Farahin rasa panas tiba-tiba
when listened and watched this!
Aishh! Jinjja.
I really miss this feeling.
Inilah perasaannya bila setiap kali tengok mv SJ or the members.
Wahhh! Autumn di hatiku sudahh. Hihi
Gonna listen this sampai muntah biru. Hahaha

Yeah. Still you in my heart SUPER JUNIOR...!

p/s: EunHae couple the BEST! Hahaha


Sensitif Macam Termometer

Good morning, peeps!
SENSITIF MACAM TERMOMETER.
Okay. Tajuk memang nampak mengarut.
Kalau rasa nak mengarut pagi-pagi ni,
teruskan membaca. Huhu

Buka je mata, nampak kipas 3 sayap berpusing kat siling.
Then ada benda terbang kat pendaflour sambil kena sapu dengan kipas.
Langau kot. Bunyi berdengung je. Haha.
Macam aku kisah.

Dari baring, tukar posisi kepada meniarap.
Pagi masih mendung.
Memang sedap kalau sambung tidur.
Tapi tak juga sambung tidur sebab langau tu memekak je.

Bangun, mata terkebil-kebil.
Alhamdulillah. Hidup lagi Farahin rupanya.
Then capai tuala oren yang memang dah sedia ada kat atas tilam.
Picit hidung kuat-kuat then hembus hingus.
Tahu sangatlah Farahin kalau pagi ni sangat sejuk.

Farahin memang sensitif dengan suhu sejuk.
Recently, you know, Johor asyik mandi hujan je.
Pagi ni pun gerimis sekejap.
Makin tersumbat hidung Farahin dibuatnya.

Same like hari-hari yang sebelumnya.
Disebabkan suhu sangat sejuk bagi tubuh Farahin,
I got bundle of mucus in my nose. Haha

Baju sejuk jangan cakap.
Kita orang dah macam isi dengan kuku. Haha
Stokin? Tetap menjadi teman tapi mesra.
Sejak tadika Farahin memang pakai stokin dalam rumah.
Yeah. Kaki Farahin paling sensitif pada suhu.
Hanya ketika dia berpeluh dan rasa panas,
stokin akan dibuka.

Farahin ada penyakit hyperhidrosis.
Kaki dan tangan sentiasa berpeluh.
Jangan tanya peluh yang macam mana atau rasa apa.
I even don't know. Tapi time makan, tak ada pula rasa masin. Haha
Okay. Itu memang selekeh.

Disebabkan hyperhidrosis, Farahin juga sensitif dengan emosi sendiri.
Sometimes when I'm angry or sad, nervous, etc, tangan dan kaki Farahin akan berpeluh.
Nampak tak betapa akrabnya Farahin dengan dua anggota ni?
Korang ada? Huhu

This shown that Farahin juga sensitif pada nature.
Animals, plants, sky, cloud, Farahin tak pernah puas menghayati kewujudan mereka.
Mereka makhluk yang senyap tapi Farahin macam faham-faham je apa yang diorang rasa.
Okay. Agak-agak tampoi ada tempat kosong tak?
Mesti korang rasa Farahin dah gila. Haha

Okeylah. Done here.
Pagi masih mendung.
Oh! Johor dah macam negeri tadahan hujan pula. Hihi
Tak apa. Hujan tu rahmat. Being positive.
Assalamualaikum. Bubye.



p/s: Hachoooo!! I'm still having my flu~

Hati Kala Cinta

Assalamualaikum...
HATI KALA CINTA.
A novel I bought last Sunday.
Written by Hani Fazuha.

When I read the description,
I thought it was just a simple story.
But it was unexpected,
the novel is so damn cool!

I almost fall in love with Zhafran.
He's so romantic and naughty. Huhu

And Lya, some about her are just like me.
Yeah. I felt like I was in the story.
Honestly, I cried at some parts
because I thought Lya was me.
Ah! That was ridiculous and amusing! Huhu

As usual, I'll write some words after done reading.
So the phrase for this novel,
"Untuk jatuh cinta, ia terasa mudah tetapi
untuk melupakan insan yang dicinta ia
tidak semudah jatuh cinta"

Come! Try to enjoy the novel!
There won't be regrets. Hee

p/s: Congratulation Hani Fazuha! I love your writing!


Orang Asing, Bahasa Asing

Assalamualaikum...
ORANG ASING, BAHASA ASING.
Okey. Don't missunderstood.
Farahin bukan nak story about alien atau makhluk bulan.
Well highlighted there, Orang.
Means I'm going to talk about human.

Hari ni went out with my cousin.
Farahin panggil dia Kakak je.
Sedang kami mentedarah kat MarryBrown,
once Farahin ternampak 3 awex putih melepak pun ada kat situ.
Nampak macam foreigners dengan beg besaq gedabak.

Then saw one of them bertanya something dengan sis kat kaunter.
Farahin tak dengar sangat tapi macam tanya tempat.
Itu pun sebab Farahin terdengar sis tu cakap 'Bas Sten'/'Bus Stand' kat foreigner tu.

Farahin fikir itu adalah situasi kecemasan.
Someone need to speak english to that foreigner.
Muka foreigner tu blur blue je dengar sis tu cakap rojak.

Niat dalam hati, naklah Farahin tolong foreigner tu.
Nak juga merasa speak english dengan foreigner.
Tapi niat disimpan diam-diam dalam hati.
Tiba-tiba hilang confident nak speak english. Huhh

Bila foreigners tu blah je,
rasa menyesal pula sebab tak cuba bercakap dengan diorang.
Kempunan weyh! Rezeki depan mata ditolak! Sadisnya...

Yalah. Selalunya chat English je. Never speak pun.
Kadang-kadang tu speak rojak juga dengan buddyz.
Tapi sure feel lain kalau kita speak dengan foreigner right?

Tak apalah(bunyi sedih)
Next time, bina confident tinggi-tinggi ya Farahin.
Kau ni anytime je akan ter-expose pada dunia luar.
Nak, tak nak, hadap je lah. Huhu



'Bus Sten'/'Bus Stand' tu bahasa pasar orang Kluang means Bus Station. Apapun, this was my first time makan kat MarryBrown. Huhu




Debut Selca

Assalamualaikum...

DEBUT SELCA!!
Tajuk post sesangatlah poyo.
Ingat diri tu Raja Selca macam Yesung oppa ke?
Well, like oppa like ELF. Huh?

Dengan ini Farahin rasmikan my debut selca!
Ups! Sorry, muka tak cukup hot. Huhu

Selama ini, Farahin sangat segan nak beraksi depan kamera.
But since this year, Farahin beranikan diri buat memek muka bodoh-bodoh depan kamera.
Actually, depan kamera laptop saja. Hihi
Gambar kelas pun, Farahin tried to be kind of gediks or funky gitu.

A friend ever said, "gambar kelas Farahin tahun ni semua funky-funky"
I replied, "yalah. semuanya sebab korang buat kite rasa tenggelam bila dalam gambar"

Yeah. My buddyz semuanya pakar dalam bergambar.
Suruhlah diorang pose macam mana pun, geren pecah kanta kamera. Haha
So serba sedikit of course Farahin rasa tenggelam camtu.

So ada sesiapa rasa menyampah dengan selca Farahin?
Cer komen. Ada macam comel je, macam cantik je ke? Hahaha



p/s: image taken last night after back from Majlis Tahlil at Mak Cu's house.


Bila Hati Dah Suka

Assalamualaikum...
BILA HATI DAH SUKA.
Tulah tajuk novel yang Farahin beli
masa went shopping dengan emak last tuesday.
Sebuah novel hasil karya CAHAYA IZZATI.
Dah lama tak beli novel.
Means dah lama jugalah tak baca novel.
Novel is just one of my hobbies but not my nature.

Farahin choose novel ni sebab
ada watak doktor, and..
bila baca description,
felt like I was in the story. Huhu

For me, novel ni berkisarkan soal Harapan.
When I read it, ia umpama beri Farahin Harapan.
Dan mengajar Farahin tentang Harapan.

As I done read it,
kata-kata ini tersusun di hati,
"Harapan membangkitkan semangat,
Harapan menghidupkan cinta,
Harapan memberi sebab untuk terus hidup"

Jadi...apa yang akan jadi kalau berhenti berharap?
I've the answers. Did you?