ELFiction: My Lady -Ryeowook ft. Sungmin-


source:google-ssi
Kyaa! It's so hard to describe Ryeowook oppa in any character! (>_<)


Long time ago, you and Ryeowook were best friends. Ryeowook is son of one of the maids who works in your parents’ bungalow. Both you grew together at the bungalow. But since both of you became teenagers, your dad asked Ryeowook to work under him as your butler and Ryeowook started beings unfriendly to you.

You and Ryeowook studied at the same school. Both of you even putted in the same class as you asked your dad to put Ryeowook in the same class as you. You hope that will help you back to be best friend with Ryeowook. Besides that, you also had a boyfriend names Sungmin.

Sungmin: -hug you from your back- _____-ah. Let’s hang out tonight?
You: Bwo? Yah, oppa. I’m so dead if my parents knew about this.
Sungmin: Yah. Don’t you have him? –pointed to  Ryeowook-
You: Ahh. It’s not nice to keep asking him to lie to my parents.
Sungmin: Wae? Do you want me to help? –went towards Ryeowook-
You: Erk oppa. –chasing for Sungmin-
Sungmin: Yah, Ryeowook. I want out with ______ tonight. Will you help her?
Ryeowook: It’s my duty. –doing his homework-
Sungmin: Yes!
Ryeowook: But I won’t do it if she doesn’t ask me to do so by herself.
Sungmin: Bwo? Aishh this kid. Yah. Don’t be so arrogant.
You: Ryeowook-ah. Help me, please? –beg-
Ryeowook: -sigh- Fine. –focus on his homework-
You: Yes! Kamsahabnida. –kiss his cheek-
Sungmin: Yah. You kiss him. –jealous-
You: -stick out your tongue and leave-


Ryeowook went to your room with a glass of milk on the tray. It has been late, so he doesn’t wore his suit. It was much comfortable with a sweater and track bottom. As he went into your room, suddenly you went out from the room at the same time. Luckily, the milk didn’t spilt on your dress.

You: Oh, Ryeowook. I thought you have sleep.
Ryeowook: It’s still early for my butler time. I brought you a glass of milk.
You: Oh. You’re so nice. But don’t you remember that I’m going out with Sungmin tonight?
Ryeowook: I remember. I thought you’ve cancelled it.
You: Aish how can I cancel it. Sungmin oppa will get mad then. Oh. Have my parents go to sleep?
Ryeowook: Don’t worry. They still didn’t back home. –smile-
You: Oh, jinjja! In that case, it’s a good time for me to go. Bye. –leave- Oh. –stop- Ryeowook-ah.
Ryeowook: -turned back to you-
You: -went to him and drank the milk- Kamsahabnida. –kiss his cheek- Oh. Bubble? Hehe. Bye. –leave-
Ryeowook: -in the heart- Take care, my lady. –sigh-


You and Sungmin had so much fun at the night club. Both of you drank and dance together. It was such an enjoyable moment. When you and Sungmin went out from the club and wanted home, coincidently Sungmin met his friends in front of the club. They also went into the club.

While Sungmin talked to his friends, you who currently in drunk saw a shining thing on the road. You went to see that shining thing. Suddenly there was a car driven in a high speed went to you. The light from the car makes you had a sore eyes and headache. You close your eyes. You thought you may been hit the car and die. Yet you had rescued by Ryeowook.

You: Ah. –fall onto the ground-
Sungmin: _______-ah. Gwaenchanayo? –shouted from the other side of road-
You: Huh? Ryeowook? –drunk-
Ryeowook: -directly lifted you and leave the scene-
You: Uhm. It’s cold. –feels comfortable-


As soon as you and Ryeowook arrived at the bungalow, Ryeowook directly brought you into your room and put you on the bed. He even helped you put off the accessories which were on your hands, neck, ears and hair. He wanted you sleep comfortably. As he wanted leave the bed, you suddenly grabbed his hand.

You: Ryeowook-ah. –closing eyes-
Ryeowook: Yes, my lady.
You: Why did you following me?
Ryeowook: -thinking- I need to protect you.
You: Arasseo. Erkh. My head. –frowned-
Ryeowook: Need my help?
You: -nodded–
Ryeowook: -sat on the bed beside you and started massaging your head-
You: Kamsahabnida.
Ryeowook: That’s already my job.
You: Can I kiss you?
Ryeowook: Right now? My cheek has been so thick with your kiss.
You: Yah. That’s rude.
Ryeowook: Bwo? Do you think I’ll beings polite to you forever?
You: -opened your eyes. Wake up & sat in front of him-
Ryeowook: Bwo?
You: Why don’t you talk like that to me since you be my butler?
Ryeowook: Ha?
You: Wae? Did you being like this because of my father? Because you’re my butler?
Ryeowook: -quiet-My lady..
You: -suddenly kiss his lips-
Ryeowook: -shocked-
You: I miss the old Ryeowook.
Ryeowook: You should not did that.
You: Why not? I’ve my right. You just followed the order. –confident-
Ryeowook: Not anymore.
You: Bwo?
Ryeowook: -directly kiss you deeply-
You: -fascinated-
Ryeowook: Stop ordering me. You’re the one will follow my order.
You: Ryeowook.
Ryeowook: My lady...no. ________. I love you.
You: Finally. I get my Ryeowook back. –hug him- I don’t know when and how. But I always think about you. Worry about you. I feel safe when you with me. And I just realized tonight, that I love you.
Ryeowook: -smile- Pabo.
You: Yah. –hit his back-
Ryeowook: -giggle & hug you tighter-


A boyfriend is not sure can be a good protector. But a 'butler' can surely protect as much as possible :p

Review 20 Soalan Untuk Farahin 07

Assalamualaikum...
Malam ini nak review seventh contestant. Yes! Tinggal one contestant je lagi. Soalan kali ini ditanyakan oleh 

こんにちは! ♥
Wah! Masa first time datang blog Creamy Berry ni teruja yang amat. Kawaii! Geram. Huhu. Blog dimiliki oleh Yuuya. Alololo~ see. Nama tuang blog pun kyute je. She's 14 young, born on 31st August. Wah! Tarikh merdeka tuu. Blog Creamy Berry ni simple and nice je. Widget tak melampau. Loading pun, cantekk. Ada official follower gadget. Yeah! Itu yang most important. Huhu. Satu je nak komplen. Lagu anda sangat mengejutkan. Apa kata pilih lagu yang kurang mengejutkan? Just ma opinion. Hee.

20 Soalan Dari Yuuya

1.Farahin umur brapa?
17 tahun tua. hehe

2.ada boyfriend tak?
Tak. I’m Sexy, Free and Single and not ready to bingo. huhu

3.birthday bila?
15th Jan, 24th Syaaban

4.sekolah kat mana?
SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor

5.Pernah putus cinta tak?hoho~
Pernah. hee

6.Farahin stay kat mana?
Kluang, Johor. Sorry. Tak boleh detail sangat.

7.Nak tahu nama crush,bleh?
Bolehh. Ini crush 3 tahun lalu merangkap ex 2 tahun sebelumnya. Muhammad Nur Sallam. Mampuih lah Farahin kalau gf dia baca! Ini cerita lama awak. hehe

8.Farahin pernah tak jatuh longkang depan crush?
Jatuh longkang tak pernah. Jatuh hati pernah. Lol. Tak lawak okey (-..-)

9.Pernah masuk hospital tak?
Masa baby dulu. Farahin lahir tak cukup bulan. 2 bulan awal. hehe

10.Farahin suka tak baca komik?
Sukaaaaa sangat!

11.Farahin ada berapa adik beradik?
Anak tunggal, dear (^_^)

12.pandai cakap bahasa korea x?
Tak. Hehe.

13.Farahin pernah kena marah ngan cikgu x?
Pernah. Farahin je tertunggu-tunggu bila masa dapat marah cikgu pulak. hohhoo

14.pernah kencing malam x? *jujur eaa! XD*
Masa kecik sampai tadika. Hehe

15.apa yang Farahin nak sngat masa kecik dulu?
Ermm kejap. Pusing memori. Errr Farahin nak sangat pergi sekolah. Dah dapat pun! Hehe

16.pernah tak menangis sbb berebut remote TV ngan adik2? XD
Tak pernah.

17.kenapa Farahin buat blog? #Ehh?
At first, sebab nak share poems yang Farahin created. Boleh tekan tab Nukilan di left-side. Hehe. Promote. But then, dah jadi officially my diary.

18.Farahin suka x selfcam?
Tak sukaaa! Tak suka amek gambar. Terasa diri ini sangat huduh. Lost confident.

19.mesti pernah menangis masa drjah 1 kan?
Pernah. Main konon berlakon cerita sedih dengan member. Dua-dua melalak. Hahaa. Budak-budak...

20.suka tak berkongsi? :D
Kongsi(face to face) cerita,masalah,etc., not really. Kongsi barang, make sure orang yang dikenali. 



Siap! Hope satisfied dengan my answers ya! Kalau unsatisfied, senyap-senyap je okey. lol. Anyway, thankyu sebab menyudikan diri join segmen Farahin ni! And yeah! SJelfFoundland in your bloglist?! Kamsahabnida :D

Review 20 Soalan Untuk Farahin 06


Assalamualaikum...
cepat review review review! Haih. Rasa malas je nak menaip. Okey. Soalan kali ini didatangkan dari Korea Selatan. Eh, silap! Dari


I'm A KpOpper ^^
Haa ini blog di-conquer oleh seorang kpoper diberi nama Farah Nasir. 12 years old young. Tengokkan blog Marshmallow ni, she's a SONE I guess. Okey. About her blog, overall just fine simple yet nice. Warna-warna yang digunakan bersesuaian.  About widgets, there's nothing wrong about it. Just Farahin rasa jam tu tak perlu kot. Di comp or lappy kan dah ada jam. So useless je. Even tak mengganggu masa loading, actually quota broadband ditelan juga. hehe. Blog ini sempurna dengan official follower gadget. So bolehlah hentam kuat-kuat "Join This Site" di blog ini. Huhu. Happy Blogging!


1. Farahin ni umur berapa?
1996 batch. I’m 17 years old.

2. Kalau bawah umur,skolah/studi kat mana?
SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor

3. Kalau dah dewasa kerja kat mana?
Nak buka klinik haiwan sendiri. InshaAllah

4. Dah berpunya ke belum? *hehehe*
Belum. Ada calon? Hehe

5. Farahin ni perempuan kan? *jujur tau..keh2..jangan marah :D*
Mestilah perempuan.

6. Farahin stay kat mana?
Kluang, Johor. Sorry. Tak boleh details sangat.

7. Farahin ni orang mana?
Orang Johor. Tapi satu Johor ni still tak teroka.

8. Ada berapa adik beradik? 
Anak tunggal.

9.  Anak ke berapa?
Anak sulung.

10.  Nak tahu,Farahin ni manja x ?
Manja. Tapi tak tunjuk.

11. Farahin ni tegas tak orangnya?
Sometimes.

12. Farahin penah tak jatuh depan orang yang Farahin suka? kekekeke... :D
Kejap. Nak rewind memory. Errr tak pernah.

13. Farahin penah korek idung tak? hohoho~~
Mestilah pernah. Kebersihan hidung perlu dijaga. Lol

14. Farahin ni jujur ke pembelot skit? Heheheh
Uit! Pembelot tak mainlah. Farahin jujur okey.

15.  Pernah tak cabar diri? Contohnya,Farahin ni x pandai berenang..pastu Farahin paksa jugak..
Cabar diri tunggang motor jep. Hekhek. Tapi walaupun dah pandai, still takut nak bawak.

16. Pernah tak menangis kerana si dia? CHEWAAAHH! jangan marahh.. :D
Pernah break-up? Pernah crushed? Mestilah pernah menangis. Hahaa...!

17. Farahin ni hensem/comel/cantik ke?
Balance. Sempurna semuanya. Lubang hidung dua. Jari totally 20. Complete. Tak cacat pun.

18. Farahin ni perahsia ke tak?
Sangattttt perahsia.

19. Farahin ni baik ke nakal ke pendiam?
Pendiam tu my main character. Kadang-kadang nakal. Baik...tak seberapa. Need improvement. hohoo

20.  Lastly...boleh bagitau tak 3 kemahuan yang Farahin nak?
i) Farahin nak jadi veterinary dan merasa menjadi ranger.
ii) Farahin harap artist kesayangan memeluk Islam suatu hari nanti. InshaAllah
iii)  Menjejakkan kaki ke Makkah semestinya.




Done! Farahin paling suka soalan ke-20. Huhu. Anyway, thankyu sebab sudi join segmen ini! Moga follower dan traffic blog Farah Nasir melambung-lambung tingginya! Hihii


Rindu



Anak mata mengejar langkah jarum yang berdetik
Sambil mengira-ngira di dalam hati
Saat yang telah aku lalui
Tiba-tiba jatuh air mata
Tahukah kau?
Tidak terkira saat-saat aku merinduimu
Malam yang dingin
Aku betah Cuma diselimuti kerinduan itu
Hati yang sunyi
Cuba aku lagukan dengan rasa rindu
Wajah yang kusam
Ku usahakan meriasnya dengan senyuman kerinduan
Hatiku pilu
Tapi kepura-puraan bagaikan rutin kehidupan
Sisiku yang gelap
Aku berlagak untuk tidak berasa takut
Bisik aku pada hati ini
Engkau ada
Dan selalu ada
Rindu inilah tandanya aku masih cinta
Sedari engkau tidak akan pernah lagi ingin mencinta.

Review 20 Soalan Untuk Farahin 05

Assalamualaikum...
Tiba pula giliran untuk review contestant kelima, iaitu

Haa ini dia saengi kesukaan Farahin! huhu. Suka stalk stalk Balqis Sarah's Story ni. She's 12 years old, born on 3rd June 2001. Day by day, blog Sarah ni semakin comel dan cantik! Geram. huhu. Blog kemas. Header pun, phewitttt! Biru biru. Haha. Mana taknya. She's an ELF what. Just like me. So, ELFloggers . . . err ELFloggers? whatever lah. Boleh terjah dan follow blog dongsaeng kite ni okey! hee


20 Soalan daripada Sarah

1.Pernahkah unnie tersentuh tangan dgn lelaki lain pada masa yang lalu?
Pernah. Jangan fikir bukan-bukann XD
               
2. Pernahkah keluarga unnie menimpa masalah?
Mestilah pernah. Keluarga mana tak ada masalah. Hidup mesti ada dugaan. Ya dak? Hehe

3. Pernahkah unnie dibuli/membuli?
Pernah dibuli oleh budak lelaki. Unnie terjumpa seekor kitten di kantin sekolah dan main-main dengan dia. Tak tahu pulak kitten tu baru lepas berak. Budak lelaki tu selet kasut dia kat tutt kitten tu then kenakan kat baju unnie. Zaman primary school.

4. Untuk masa kini, unnie ada lelaki lain tak?
Nope. Setia dengan SJ dan Yesung. Saengi nak recommend-kan sesiapa ke? Lol

5. Warna kegemaran unnie apa?
Absolutely blue. Tapi kalau bab pakaian, I love black, white, grey and chocolate most. Hee

6. Pernahkah unnie difitnah oleh orang lain? Cecite panjang~ sikit.
Never. Tapi tak tahulah kalau ada Cuma tak sampai kepada unnie. Hohhoo. Nau’zubillah

7. Pernahkah unnie termenung semasa kelas dan didenda oleh guru?
Termenung selalu sangat. Kepala unnie suka berfikir benda-benda yang tak berkaitan class. Overthinking namanya. Didenda belum pernah.

8. Bagaimanakah unnie menenangkan hati yang sakit/sedih/marah?
First level, diamkan diri & menyendiri. 2nd level, menangis. 3rd level, istighfar banyak-banyak.

9. Unnie ada berapa adik-beradik?
Unnie ada saengi je. Hehe. Anak tunggal, dear.

10. Pernahkah unnie bergaduh dengan BFF unnie dan berbaik semula lagi?
Pernah. 2 bulan. Itulah kali pertama dan terakhir kami bergaduh.

11. Benarkah unnie seorang ELF sahaja daripada keluarga unnie
Yep. Unnie seorang sahaja.

12. Pernahkah unnie termimpi ngeri/seram?
Never. Mimpi unnie semuanya cool! Terutama beberapa hari selepas debut SPY. Unnie mimpi Yesung & Siwon turun dari helicopter dengan tuksedo hitam. Kyaa~

13. Pernahkah unnie masuk dalam majalah/surat khabar?
Ups! Belum lagi. InshaAllah, one day maybe. Hahaa..!

14. Jika Yesung oppa berkahwin dengan perempuan lain, bagaimanakah perasaan unnie? 
Err Err Err tak terfikirlah pulak! Mungkin a bit shock. Tapi kena terima, dia bukan full kita punya.

15. Pernah berebut tengok tv dgn adik/family/kawan?
Pernah berebut dengan ayah. Ayah nak tengok WWE/WWF, unnie pulak nak tengok movie KungFu. Lastly, layan je lah WWE. Ada Mysterio best jugak.

16. If Yesung challenge dancing with his members, who will win?
Yesung suka buat dance pelik-pelik. Of coz di hati dialah pemenang. Hekhek. Tapi realitinya I bet Eunhyuk.

17. Kalau saengi dapat 2 tiket percuma untuk konsert SuJu, will you come with me? :3
Ahhhh~! Nak nak!

18. Jika Yesung adalah suami kepada unnie, apakah yang unnie akan bagi kepadanya?
Aigoo~! Lajunya jantung unnie! Err Errr rumah anjing untuk Melo and Kkoming. Lol

19. Jika unnie ditegur oleh Yesung oppa, unnie akan buat apa ketika itu? *spying with Kyu*
Ini tegur macam mana ni? Nasihat? Unnie akan diamkan diri dan dengar baik-baik apa yang dia cakap. Sambil dalam hati kata, “handsomenya diee!” Kalau tegur sapa. Seriously unnie akan terkedu sambil kata dalam hati, “tadi tu oppa ke?”

20. Jika saengi pergi ke Korea dan ternampak SuJu oppa, unnie nak suruh saengi bagi apa? #kayanya saengi ni~
Belanja diorang makan makanan Melayu. Rendang, asam pedas, bla bla. Entah diorang tahan ke tak makan pedas. XD




Done! Aigoo~ Soalan-soalan saengi ni buat Farahin blush blush lah. Kyaa~! Anyway, Thankyu sebab join! Maju ELF untuk SJ. Hahaa...! Ha? (>_<)


Review 20 Soalan Untuk Farahin 04

Assalamualaikum...
Tiba masa untuk review soalan-soalan dari forth contestant,

Corak Coret Mimi
Wuuu~ peminat Minnie Mouse nampak. huhu. Corak Coret Mimi. Hmm tengok nama blog dah dapat detect ini blog dimiliki oleh seorang gadis bernama mimi. Okey. Tak dapat nak godeh banyak pasal tuan blog. Tapi apapun blog Corak Coret Mimi ni sangat cantik! Solid + Pinky gitu! Ada official follower gadget. Cantek! Kepada awok-awok yang suka bersedekah, boleh merajinkan jari untuk klik ads mimi. Ada di sidebar. Overall, blog ini super kyute. Tapi Farahin masih rasa kalau hujan itu agak mengganggu aktiviti membaca entry. Berpinar mata. Huhu.

20 Soalan daripada Mimi

1.mase kecik dulu pernah berak lam seluar tak..:D
Pernah. Masa baby pernah. Masa tadika sakit perut sudah tak tertahan. Nasib baik kat rumah. Hihii

2.Masa mule2 masuk darjah satu kalau cikgu marah ade terkencing lam seluar tak?hihi
Tak terkencing pun. Rasa je macam nak terkencing. Hahaa..! Oh, Cikgu BI Farahin sangat garang!


3.pernah duduk luar kelas tak kalau tak siap kerje sekolah..
Pernah. Zaman primary school. Sejak adanya denda macam tu, budak-budak lain yang siap homework tapi tak nampak apa yang cikgu tulis kat papan, mula duduk di atas simen reramai beberapa cm di hadapan papan. Sejuk je buntut. Hahaa...

4.Pernah tak kene kutub ngan kawan baik sendiri atau ngumpat
Manalah Farahin tahu if my bestie kutuk or ngumpat pasal Farahin. Tapi kalau boleh, let me know lah apa yang dikutuk umpat tu. Hee

5.pernah jatuh lam longkang tak pastu kawan ketawe.?malu tak?

Pernah. Primary school. Kaki terpelusuk dalam penutup besi longkang. Malu of coz. But no one care. Farahin seorang masa tu.

6.nape tibe2 farahin nak buat blog?

Faktor hati pada mulanya. Besides, tertarik dengan blog-blog cantik yang Farahin pernah jumpa. Nak try juga mengeditnya.

7.name penuh farahin ape?

Nurfarahin binti Kamaruzaman.

8.skang ni farahin sekolah mane?

SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor.

9.comel nye blog awk,,awk ikut tutorial mane?ke awk edit sendiri?

Tutor mana Farahin guna ada di sidebar di menu tab “TUTOR”. Ada juga yang Farahin edit sendiri dengan tunggang terbalikkan code asal.

10.minat korea yeh?Kenape? 

Farahin mostly minat SJ je. Kdrama tu kalau dah terpampang kat tv, layan. Sebab; Kdrama cerita dia tak bosan. Dialog lawak-lawak bodoh but kyute at the same time. Minat SJ for their spirits and talent.

11.upsr haritu dapat berapa A?hihi (Jujur)  
4A 1B. Seperti yang diduga, Science B
.
12.Ade boyfriend x?
Nope. Single sejak 3 tahun lalu. Hee

13.pernah kecewa ngan boyfriend tak?

Pernah. That’s why dah tak main puppy love sekarang ni. Hehe

14. kawan baik awk pernah tak rampas boyfriend awk?

Omo! Tak pernah...tak pernah. Moga dihindari, InshaAllah.

15.kalau kawan awk khianat awk,,ape riaksi awk bile marah?

Tak nak berbual dengan dia melainkan ada hal penting.

16.pernah belasah orang tak?kenape?

Pernah. Primary school. Boy. Dia tumbuk dada Farahin dulu. I paid it back then he cried. Poyo~

17.mase mule2 masuk tadika nangis tak?

Benda yang paling Farahin tunggu masa kecik ialah masuk sekolah. So I didn’t cry.

18.farahin anak ke brape?

Anak sulung dan terakhir(maybe). Farahin anak tunggal.

19. farahin ade musuh lelaki atau perempuan *di sekolah*kenape?

Both. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Sebab they make me lost myself when I with them. Sorry tak dapat nak cerita dengan lebih lanjut. huhu

20.farahin pernah tak meniru kawan mase cikgu round nak cek,,debar tak
Pernah. Sure berdebar. Tapi reaksi muka cool je. Muka Farahin tak mainkan peranan whether when  I’m sad, angry, etc.



Siap! Hope berpuas hati dengan jawapan Farahin. And thankyu sebab sudi melayan segmen hampeh Farahin ni! huhu. Happy Blogging!