Super Junior Donghae & Eunhyuk Still You MV

SUPER JUNIOR DONGHAE & EUNHYUK STILL YOU MV.
Kyaa! Dari nak ushar mv Alphabat,
terbantut sudah bila nampak mv Abang EunHae.
Omo, omo, omo!
Telinga dan muka Farahin rasa panas tiba-tiba
when listened and watched this!
Aishh! Jinjja.
I really miss this feeling.
Inilah perasaannya bila setiap kali tengok mv SJ or the members.
Wahhh! Autumn di hatiku sudahh. Hihi
Gonna listen this sampai muntah biru. Hahaha

Yeah. Still you in my heart SUPER JUNIOR...!

p/s: EunHae couple the BEST! Hahaha


Sensitif Macam Termometer

Good morning, peeps!
SENSITIF MACAM TERMOMETER.
Okay. Tajuk memang nampak mengarut.
Kalau rasa nak mengarut pagi-pagi ni,
teruskan membaca. Huhu

Buka je mata, nampak kipas 3 sayap berpusing kat siling.
Then ada benda terbang kat pendaflour sambil kena sapu dengan kipas.
Langau kot. Bunyi berdengung je. Haha.
Macam aku kisah.

Dari baring, tukar posisi kepada meniarap.
Pagi masih mendung.
Memang sedap kalau sambung tidur.
Tapi tak juga sambung tidur sebab langau tu memekak je.

Bangun, mata terkebil-kebil.
Alhamdulillah. Hidup lagi Farahin rupanya.
Then capai tuala oren yang memang dah sedia ada kat atas tilam.
Picit hidung kuat-kuat then hembus hingus.
Tahu sangatlah Farahin kalau pagi ni sangat sejuk.

Farahin memang sensitif dengan suhu sejuk.
Recently, you know, Johor asyik mandi hujan je.
Pagi ni pun gerimis sekejap.
Makin tersumbat hidung Farahin dibuatnya.

Same like hari-hari yang sebelumnya.
Disebabkan suhu sangat sejuk bagi tubuh Farahin,
I got bundle of mucus in my nose. Haha

Baju sejuk jangan cakap.
Kita orang dah macam isi dengan kuku. Haha
Stokin? Tetap menjadi teman tapi mesra.
Sejak tadika Farahin memang pakai stokin dalam rumah.
Yeah. Kaki Farahin paling sensitif pada suhu.
Hanya ketika dia berpeluh dan rasa panas,
stokin akan dibuka.

Farahin ada penyakit hyperhidrosis.
Kaki dan tangan sentiasa berpeluh.
Jangan tanya peluh yang macam mana atau rasa apa.
I even don't know. Tapi time makan, tak ada pula rasa masin. Haha
Okay. Itu memang selekeh.

Disebabkan hyperhidrosis, Farahin juga sensitif dengan emosi sendiri.
Sometimes when I'm angry or sad, nervous, etc, tangan dan kaki Farahin akan berpeluh.
Nampak tak betapa akrabnya Farahin dengan dua anggota ni?
Korang ada? Huhu

This shown that Farahin juga sensitif pada nature.
Animals, plants, sky, cloud, Farahin tak pernah puas menghayati kewujudan mereka.
Mereka makhluk yang senyap tapi Farahin macam faham-faham je apa yang diorang rasa.
Okay. Agak-agak tampoi ada tempat kosong tak?
Mesti korang rasa Farahin dah gila. Haha

Okeylah. Done here.
Pagi masih mendung.
Oh! Johor dah macam negeri tadahan hujan pula. Hihi
Tak apa. Hujan tu rahmat. Being positive.
Assalamualaikum. Bubye.



p/s: Hachoooo!! I'm still having my flu~

Hati Kala Cinta

Assalamualaikum...
HATI KALA CINTA.
A novel I bought last Sunday.
Written by Hani Fazuha.

When I read the description,
I thought it was just a simple story.
But it was unexpected,
the novel is so damn cool!

I almost fall in love with Zhafran.
He's so romantic and naughty. Huhu

And Lya, some about her are just like me.
Yeah. I felt like I was in the story.
Honestly, I cried at some parts
because I thought Lya was me.
Ah! That was ridiculous and amusing! Huhu

As usual, I'll write some words after done reading.
So the phrase for this novel,
"Untuk jatuh cinta, ia terasa mudah tetapi
untuk melupakan insan yang dicinta ia
tidak semudah jatuh cinta"

Come! Try to enjoy the novel!
There won't be regrets. Hee

p/s: Congratulation Hani Fazuha! I love your writing!


Orang Asing, Bahasa Asing

Assalamualaikum...
ORANG ASING, BAHASA ASING.
Okey. Don't missunderstood.
Farahin bukan nak story about alien atau makhluk bulan.
Well highlighted there, Orang.
Means I'm going to talk about human.

Hari ni went out with my cousin.
Farahin panggil dia Kakak je.
Sedang kami mentedarah kat MarryBrown,
once Farahin ternampak 3 awex putih melepak pun ada kat situ.
Nampak macam foreigners dengan beg besaq gedabak.

Then saw one of them bertanya something dengan sis kat kaunter.
Farahin tak dengar sangat tapi macam tanya tempat.
Itu pun sebab Farahin terdengar sis tu cakap 'Bas Sten'/'Bus Stand' kat foreigner tu.

Farahin fikir itu adalah situasi kecemasan.
Someone need to speak english to that foreigner.
Muka foreigner tu blur blue je dengar sis tu cakap rojak.

Niat dalam hati, naklah Farahin tolong foreigner tu.
Nak juga merasa speak english dengan foreigner.
Tapi niat disimpan diam-diam dalam hati.
Tiba-tiba hilang confident nak speak english. Huhh

Bila foreigners tu blah je,
rasa menyesal pula sebab tak cuba bercakap dengan diorang.
Kempunan weyh! Rezeki depan mata ditolak! Sadisnya...

Yalah. Selalunya chat English je. Never speak pun.
Kadang-kadang tu speak rojak juga dengan buddyz.
Tapi sure feel lain kalau kita speak dengan foreigner right?

Tak apalah(bunyi sedih)
Next time, bina confident tinggi-tinggi ya Farahin.
Kau ni anytime je akan ter-expose pada dunia luar.
Nak, tak nak, hadap je lah. Huhu



'Bus Sten'/'Bus Stand' tu bahasa pasar orang Kluang means Bus Station. Apapun, this was my first time makan kat MarryBrown. Huhu




Debut Selca

Assalamualaikum...

DEBUT SELCA!!
Tajuk post sesangatlah poyo.
Ingat diri tu Raja Selca macam Yesung oppa ke?
Well, like oppa like ELF. Huh?

Dengan ini Farahin rasmikan my debut selca!
Ups! Sorry, muka tak cukup hot. Huhu

Selama ini, Farahin sangat segan nak beraksi depan kamera.
But since this year, Farahin beranikan diri buat memek muka bodoh-bodoh depan kamera.
Actually, depan kamera laptop saja. Hihi
Gambar kelas pun, Farahin tried to be kind of gediks or funky gitu.

A friend ever said, "gambar kelas Farahin tahun ni semua funky-funky"
I replied, "yalah. semuanya sebab korang buat kite rasa tenggelam bila dalam gambar"

Yeah. My buddyz semuanya pakar dalam bergambar.
Suruhlah diorang pose macam mana pun, geren pecah kanta kamera. Haha
So serba sedikit of course Farahin rasa tenggelam camtu.

So ada sesiapa rasa menyampah dengan selca Farahin?
Cer komen. Ada macam comel je, macam cantik je ke? Hahaha



p/s: image taken last night after back from Majlis Tahlil at Mak Cu's house.


Bila Hati Dah Suka

Assalamualaikum...
BILA HATI DAH SUKA.
Tulah tajuk novel yang Farahin beli
masa went shopping dengan emak last tuesday.
Sebuah novel hasil karya CAHAYA IZZATI.
Dah lama tak beli novel.
Means dah lama jugalah tak baca novel.
Novel is just one of my hobbies but not my nature.

Farahin choose novel ni sebab
ada watak doktor, and..
bila baca description,
felt like I was in the story. Huhu

For me, novel ni berkisarkan soal Harapan.
When I read it, ia umpama beri Farahin Harapan.
Dan mengajar Farahin tentang Harapan.

As I done read it,
kata-kata ini tersusun di hati,
"Harapan membangkitkan semangat,
Harapan menghidupkan cinta,
Harapan memberi sebab untuk terus hidup"

Jadi...apa yang akan jadi kalau berhenti berharap?
I've the answers. Did you?



ELFiction: Perfect Match (Yesung)

someone miss my elfiction. here! i'm back with another stupid fiction. haha

You sighed for another time that you even couldn’t remembered. It was at 10.00 pm already and yet you were still in the jamming room, listening to the worst voice ever of Yoon Jun, your big sister. There was not only her. Shindong and Yesung were also in the room as they were invited by Yoon Jun. Shindong seemed enjoyed his mood very much while then, Yesung only sat about a metre from you.
‘Wahh! He look more charming from this side,’ you praised.
You had admired Yesung since the third year in secondary school. You were classmates but both of you never get close. Actually, it was Yesung who was hard to get along with people. He was a kind of quiet, cool or maybe…stupid? That was what you thought.
“________-ah! Sing along, gaja,” Yoon Jun pulled your hand suddenly.
“No no no! I don’t want. Yoon Jun, go home gaja. I’m sleepy already,” you said.
“Aishh! Yah, it’s just at 10. Don’t say that you actually afraid of omma?”
“Err…kind like that…”
“Ah! If you really want to, then just go home by yourself. Let Yesung accompany you. He only kept sitting there since a half hour ago. Meditating…something…”
“Bwo?! Ani…aniya. I can go home by myself.”
‘Crazy! Be accompany by Yesung?! Actually, I want to. But…me? I’m not a suitable girl to walk beside him. Plus, we never talk,’ you quietly glanced at him for awhile.
Yesung suddenly stand up and went to you and Yoon Jun. The way he walking and looking at you, you just couldn’t expected what was or were in his mind. Whether he was cursing you for troubled him or maybe there were something else.
“Gaja! Let me send you home on my ride,” he said.
“There! Yesung have volunteering himself already,” Yoon Jun interjected.
“Err gwaenchana. I-I can go home by myself.”
“It is snowy and cold at outside. Plus it is 10 now, criminals could be anywhere,” he replied, sound like an advice.
“Erm…” You were thinking for awhile.
“Aishh! Don’t think too much if you really want to go home. Just go!” Yoon Jun hit your head suddenly.
“Yah! It’s hurt!”
“You deserved that.”
You stroked your head while pouting.

Decision had made. You went home by took a ride on Yesung’s motorcycle. You didn’t know whether it was something that you must to be grateful or cry for it. It felt very awkward sitting behind Yesung and hugged him without reason. However, that just a moment till you arrived at home.
“Gomawo. Sorry for troubled you,” you said, sincerely from deep in your heart.
Yesung didn’t say a thing and ready to leave. But you…
‘Why we can’t stay like this for another moment?’
“Err Yesung.”
Yesung brought his sight to you. However you couldn’t saw that beautiful eyes looking at you as his face was fully covered by helmet face shield.
You then kissed him by only on the shield. Was that cool enough?
“Goodnight. Bye,” you leave him and never looked back again.
No one knew how Yesung felt that time. That was including you.

It was lunch time. And yet there was someone craved for vanilla-blackcurrant ice-cream. That person no other was Yoon Jun. Well she always being stupid and insane during her menstruation. You thought Yoon Jun was such a misfortune in your life.
“Ahjussi, could you bring me vanilla-blackcurrant ice cream? Medium size, please,” you asked to a man that was guarding at the counter.
“Alright. Wait for awhile.”
That man went away and there was only you standing in front of the counter waiting for vanilla-blackcurrant ice-cream to be fed to a shit sister. You looked around the café, just to throw out your boring feeling while waiting.
Suddenly your eyes caught a view of a couple which was kissing in public. They seemed like going to die with their shit love. You felt suck. But as you looked at the boyfriend, you felt even worst when saw he was Yesung who was kissing with a woman that you even never one to know her name.
“Shit!” That word accidentally came out from your mouth. It is just another voice for your regrets.
You ran out from the café and forgot about the ice cream. Your heart was fully burnt and melted. It was unexpected to see Yesung kissing with other woman. It felt like world was laughing at you. You shed the tears.
Without your realised, Yesung was chasing after you at behind. That man was chasing the top runner during his secondary school and it was damn tiring. However, he done it well and you were caught.
“Wait!” Yesung grabbed your hand and hold it tightly.
“Yesung?” You shocked.
“It was the last,” he said, gasping.
“Bwo?” You blurred.
“Wae? Why don’t you say it? Just say it to me!” he suddenly raised his voice.
Both of you started being public attention.
“What? What I’ve to say to you? There’s nothing to say!” you raised your voice too with no reason. It was an uncontrolled reaction.
“Say that you love me! You love me right, _______?!” Yesung mentioned your full name.
You startled and being speechless out of blue. There was nothing passed through your mind. Nothing you could think and say. What you saw was only Yesung’s eyes which were staring at you fiercely.
“Saranghae, _______-ah,” Yesung kissed you as soon as he done his words.
You hate it when Yesung’s lips that had been kissed by other girl in touched with yours. You thought that you might not the second. However, you did nothing about it. Your lips welcomed the kiss.
“Are you having fun kissing someone?” You asked him in a strict way. No matter what, you still had your hatred towards him.
“Yeah. I have so much fun playing this love game since our third year in secondary school,” he said.
“Bwo?”
“You know what? My life is like suck when I’ve to keep this feeling deep inside my heart quietly for this long. Actually I was afraid to take a risk for being rejected so I decided to love you in this way. But seem like not now. I know, I’m sure that you’ve the same feeling.”
“Then, what were you doing just now? I can see how suck your life is,” you said, cynically.
“She is just an ex-girlfriend. She just left me a goodbye ‘gift’. That’s why…it was the last. Because from now, I’ll only kiss you,” he kissed your lips again but this time he did it passionately.
The public clapped their hands and cheered for your love that just went to bloom.
‘Now I know. I’m the only suitable girl to be at side of this charming prince. Yeah! Only me,’ you raised your confidence.



LONGKANG 4

Assalamualaikum...
LONGKANG 4?!!
Oh, tidak...tidak...!
Farahin bukan hendak cerita pasal LONGKANG versi ke-4.
It's just....like...kesinambungan kepada LONGKANG 1,2 & 3. Huh?
Whateverlah. Sambung baca lagi...

Alhamdulillah. Apa yang dirancang terlaksana.
Hari ni dapat juga berjimba dengan buddyz.
But still kurang seorang. Raidah.
Hmm bilalah dapat berjimba dalam kuantiti yang cukup?
Aznie, Raidah, Farrah, Asminah dan Farahin.
Barulah happening nanti.
Ermm maybe someday, somewhere, sometime? Err

Apapun jalan-jalan dengan buddyz memang best.
Mengarut itu ini, merapu macam-macam,
just untuk eratkan our friendship.
And Farahin dapat rasakan we're all getting closer with Asminah, The New Member.
Well, secara rasminya Asminah bukanlah new member lagi.
She's already part of us. Love you, girl! Hihi

Kalau pergi jalan-jalan, sure tak best kalau tak beli komik.
Yep! Farahin beli komik lagi! And...
Mengalami delima lagi! Huhu
Singgah ke POPULAR di Kluang Mall.
Siapa yang tak pernah jejak kat Kluang,
Kluang Mall and Kluang Parade umpama syurga remaja.
Ramai budak-budak lepasan sekolah like us pergi ke sana.
Rasa macam KM dan KP belia yang punya! Haha
Okey, sambung...

Kat POPULAR I bought Perawan Pisces.
Actually ada dua komik yang buat Farahin jatuh hati,
Perawan Pisces and Toko...apa entah namanya.
Lupa sudah. Tapi nampak best.
Farahin siap minta Farrah decide whick komik nak beli.
Farrah pilih komik yang lagi satu.
Farahin pun dengan rasa yang still ragu-ragu letak Perawan Pisces balik ke rak
dan heret komik Toko(tak ingat tajuk) ke kaunter.
But then Farahin back to rak, ambil Perawan Pisces dan tinggalkan Toko.

Ternyata Perawan Pisces memang sebuah karya yang superb!
Jakun giler bila buka komik ni tengok ia sebuah komik berwarna.
First time beli dan baca komik berwarna. Sebab tu jakun.
Apatah lagi harga pun still standard, RM 7.50. Sweet kan...
Memang eksaited giler baca Perawan Pisces. (sebab berwarna)
Apapun, plot cerita menarik and of coz,
komik memang tak sah kalau tak mengarut dan merapu. haha
Sejam setengah, Farahin done habiskan Perawan Pisces.
Syabas Santa Fung! Saya suka Perawan Pisces!
Dan kucing awak juga! (rasanya tu gambar kucing Santa kat last page for certification)

Oh! Lupa nak beritahu why tajuk post LONGKANG 4.
Sebab kalau dikaji-kaji semula,
any post Farahin dengan tajuk LONGKANG,
the theme is all about FRIENDSHIP.
So samalah dengan yang ini.
That's why bagi tajuk post LONGKANG.
Dan lagi, any post bertajuk LONGKANG
pasti ada menceritakan peristiwa yang pelik dan unik.
And this time apa yang pelik dan uniknya ialah...
Dari Kluang Parade ke McD ke Kluang Mall,
kami asyik terserempak dengan cleaner yang sedang buat kerja mengemop.
Macam ada jodoh je.

Actually kami patut dah perasan
sejak first lagi kami jejak ke KP untuk berkaraoke. (Farahin duduk tahan telinga je)
Kami dapat bilik 24(bilik yang kedua last but near to kaunter). Masa masuk, tak perasan apa-apa.
Bila keluar, WANGINYAaa!
Sebab ada mop dan baldi yang berbau pencuci.
There! Dari situlah kisah kami terserempak dengan cleaners bermula!
Sebab kami nampak mop dan baldi. Err macam bodoh je bunyi. haha
Actually masa on the way ke tempat karaoke
kami memang ada terserempak dengan cleaner di KFC-KP. Hahaha

Same like other LONGKANG,
kami duduk dan berdiri dekat dengan longkang.
And then, something weird happened! Huhu
Unik dan hebatnya cara Allah aturkan perjalanan masa dan hidup kami.
Mungkin orang lain takkan nampak benda-benda macam ni.
But for me, benda-benda ni lah yang buat kisah kami yang kecil dan tidak menarik
menjadi unik dan paling terbaik! Yeah. Sangat sweet.



Apa yang kita ada hari ini, itulah yang terbaik. Alhamdulillah...





Now, What?

Assalamualaikum...
NOW, WHAT?
At last, SPM for sains tulen TAMAT!
Esok plan hendak pergi berjimba dengan buddyz.
Then, what? Kerja?
Berniat juga.
But before that, Farahin hendak ambil lesen menunggang kuda motosikal dulu.
Think about ambil lesen, rasa gigil lah pula. Huhu
Ahhh, jinjja! Farahin still tak ready nak keluar dari tempurung hidup.
Rasa macam tak percaya yang Farahin tak akan ke sekolah lagi.
And I need to do something...like...orang dah besar? Err
Entahlah.
Aznie going to go for work katanya this sunday.
Selamat berkerja, kawan!
Okeylah. Done here.
Almost sebulan Farahin tak conteng blog kan?
Ini pun untuk ada-ada saja.
As a prove that I'm still here as a blogger.
Oh Oh! Now bolehlah Farahin dating dengan Yesung oppa 24 jam.
Like KFC and 7-E. Huh?
Hihi. Jangan jeles.
Kau ada? Haha
Bubye!



p/s: All the best for students that still on battle!



Pertemuan Yang Singkat

Aku baru sahaja hendak terlena di atas batu konkrit yang kasar dan lembap ketika seorang pelajar perempuan berpakaian sukan cuba mendekatiku. Aku bingkas bangun dan mahu melarikan diri. Aku berasa takut dengan kehadiran makhluk asing itu. Aku takut andai pelajar perempuan itu berniat untuk menganiaya atau berbuat jahat terhadap aku.

Pelajar perempuan itu semakin menghampiri aku sambil tangannya dipanjangkan ke hadapan hendak mencapai tubuhku. Aku menjadi panik dan bertambah takut. Kalau boleh aku mahu mengambil langkah seribu daripada pelajar perempuan itu tetapi entah kenapa kakiku menjadi kaku secara tiba-tiba.

Aku mengiau garang sambil pelajar perempuan itu kian hampir denganku. Pelajar perempuan itu seolah-olah tidak berasa terancam dengan ngiauan aku yang umpama ngauman si belang dan dengan selambanya menyentuh tubuhku. Dengan perlahan-lahan, tapak tangannya yang hangat dan lemabap itu mengusap-ngusap buluku yang telah tua.

Daripada berasa takut, aku cuba menyesuaikan diri dengan pelajar perempuan itu. Pelajar perempuan itu mengambil tempat di atas konkrit tempat aku hendak tidur tadi. Dia membelai-belai kepala dan tubuhku. Tanpa disedari aku, aku mula berasa selesa diperlakukan sedemikian oleh pelajar perempuan itu.

Aku melihat pelajar perempuan itu asyik tersenyum ke arah aku. Ternyata dia seorang manusia yang mudah mesra dengan haiwan. Dia bercakap-cakap dengan aku seolah-olah tiada bezanya di antara aku dengan dia. Adakala dia mengajuk ngiauan aku dan terketawa kecil. Dalam waktu yang singkat, kami menjadi mesra.

Aku berjalan mengelilingi pelajar perempuan itu sambil menggeselkan badanku pada kakinya. Aku mencium-cium tangannya dengan harapan dia tidak akan berhenti mengusap-usap kepalanya. Aku mahu terus dimanjakan olehnya.

Tidak lama kemudian, pelajar perempuan itu bangun dan mahu pergi. Aku berasa susah hati. Adakah pelajar perempuan itu mahu meninggalkan aku? Aku mengiau-ngiau menunjukkan kepiluan yang kian bertempel di benakku. Pelajar perempuan itu menoleh ke arah aku dan memberi isyarat tangan agar aku mengikutnya dari belakang. Tanpa berlengah-lengah lagi, aku segera mengekori pelajar perempuan.

Selepas itu, tiba-tiba pelajar perempuan itu memanjat tembok lalu duduk di atas tembok itu. MashaAllah! Tembok itu terlalu tinggi bagiku. Bolehkah aku memanjatnya dengan mudah semudah yang dilakukan oleh perlajar perempuan itu?

Pelajar perempuan itu menepuk-nepuk tembok yang telah menjadi tempat duduknya sambil mengajak aku supaya duduk di sebelahnya. Aku mengiau beberapa kali dengan harapan moga pelajar perempuan itu mengerti bahawa tembok itu amat sukar untuk aku memanjatnya. Namun setelah melihat senyum dan ajakannya, aku cuba menggagahkan diri untuk melompat dan memanjat tembok itu. Akhirnya, aku berjaya!

Pelajar perempuan itu kembali mengusap-usap tubuhku. Aku melihat tangan dan pakaiannya sudah penuh dengan bulu-bulu aku yang tua dan mudah gugur itu. Sungguhpun begitu, pelajar perempuan itu tidak menunjukkan rasa rimas walaupun dia berkeadaan begitu.

Berada di atas tembok yang lima kali tingginya daripada aku menjadikan aku berasa sedikit gayat dan pening. Oleh sebab itu, aku melompat dari tembok itu dan menjatuhkan diri ke atas tanah. Aku mendongak memandang ke arah pelajar perempuan itu. Tidak gayatkah dia berada di atas sana?

Aku berasa kurang seronok berada di bawah sedang pelajar perempuan itu masih di atas sana. Ini disebabkan aku tidak dapat belaian daripada pelajar perempuan itu. Oleh itu, aku cuba untuk memanjat tembok itu semula tetapi gagal. Akhirnya, aku mengalah dan sekadar berkeliaran di bawah.

Aku menuju ke arah pagar hitam yang berada dekat dengan tembok tempat pelajar perempuan itu sedang duduk. Aku melihat pagar itu berkunci. Mungkin disebabkan hari ini merupakan hari Sabtu jadi pagar itu berkunci. Padanlah pelajar perempuan itu memanjat tembok daripada keluar melalui pagar.

Aku menoleh ke arah pelajar perempuan itu beberapa kali. Aku mahu kembali masuk ke dalam kawasan sekolah tetapi aku berasa berat hati untuk meninggalkan pelajar perempuan itu. Dia pun nampaknya asyik memerhatikan aku.

Tiba-tiba muncul sebuah motosikal ditunggang oleh seorang lelaki manusia dewasa. Pelajar perempuan itu melompat turun dari tembok dan menuju ke arah lelaki itu. Pelajar perempuan itu menoleh ke arah aku beberapa kali. Aku juga berbuat hal yang sama. Entah kenapa hati aku berasa pilu secara tiba-tiba. Aku pasti pelajar perempuan itu merasakan hal yang sama.

Akhirnya, pelajar perempuan itu menaiki motosikal itu lalu dibawa pergi oleh lelaki itu. Aku ditinggalkan begitu sahaja. Padanlah dengan diriku si kucing buangan. Mana-mana manusia pun tidak akan betah dengan aku. Aku cuma makhluk kotor yang berkeliaran di atas bumiNya.

Walaupun begitu, aku pasti pelajar perempuan itu berbeza daripada yang lainnya. Dia tidak memandang aku hanya dengan sebelah mata sebaliknya dengan mata hatinya.

Dalam pertemuan yang singkat itu, aku dapat melihat matanya penuh dengan kepiluan dan rasa rindu. Barangkali dia pernah kehilangan makhluk seperti aku. Sepertimana aku yang telah kehilangan tempat bergantung melainkan hanya kepadaNya.


Moga awak bertemu dengan insan yang lebih baik dan lebih menyayangi awak. Yang pasti takkan ada insan yang menyayangi awak seperti saya (ºᴥº)


Mimpi Yang Paling Aneh Lagi Ngeri

Assalamualaikum...
MIMPI YANG PALING ANEH LAGI NGERI.
Haih. Mimpi apalah yang Farahin merepekkan ni agaknya?
Nak tahu? Kenalah continue reading. Hehe

Buat julung kalinya, Farahin dapat mimpi yang macam ni.
Mimpi ni lebih aneh dan ngeri daripada mimpi syaitan or hantu.
Farahin pun tak terfikir untuk mimpikan benda yang macam ni.
Mimpi apa yang Farahin maksudkan?

Farahin mimpi Farahin pregnant 3 bulan semalam.
WHAT?! Siapa tak terkejut beb.
Kecik-kecik *7-teen* dah mimpi benda macam ni.
Mimpi tu siap ada my husband lagi. Pfft!
Betul. Tak tipu.

Dalam mimpi tu Farahin on the way nak ke rumah mak cik.
Hubby yang bawa kereta.
Farahin pula duduk diam-diam kat sebelah
dengan perut yang bulat comel tu. Huhu
Actually, Farahin rasa cuak naik kereta.
Takut kalau ada apa-apa buruk jadi kat kami especially our baby.
Sampai rumah mak cik, celoteh sana sini.
Masa balik, mak cik sibuk nak hantarkan Farahin.
Hubby balik naik kereta sorang-sorang. Farahin dengan mak cik.
Mak cik drive laju giler nak mampus.
Farahin jadi takut. Takut kalau apa-apa akan terjadi to my baby.
Farahin jerit kuat-kuat dalam kereta mak cik.
"Abang! Abang! Abang!" Gaya macam orang nak beranak. Haha
Lastly, mak cik berhentikan kereta and Farahin exchange kereta.
Naik dengan hubby lagi bagus.
Till then, mimpi Farahin pun berakhir.

At first, masa tersedar Farahin tak ingat pun pasal mimpi ni.
Tapi masa kat sekolah time subjek agama tiba-tiba teringat pula.
Lepas tu Farahin mula tersenyum-senyum, tergelak-gelak sendiri.
How can I've that kind of dream? Selisih.

Tahu tak kenapa Farahin takut
kalau ada apa-apa jadi to my baby dalam mimpi tu?
Sebab tu my first baby. Haha
First baby means first time pregnant lah kan.
Mengarut betul.

Tapi kan Farahin tak nampak vision my hubby.
Farahin dengar suara dia tapi muka dia Farahin tak nampak pun.
Nasib baik tak nampak and bukan Yesung oppa hubby Farahin tu.
Kalau tak memang tak bangunlah Farahin dari mimpi tu. Kekeke
Gatal!

Sampai sekarang Farahin still rasa geli hati pasal mimpi ni. Hahaha
Farahin cerita kat member. Dia cakap...
"Tak lama lagilah tu. Dah dekat" Dia maksudkan my jodoh(suami).
Farahin balas, "Eh! Janganlah. Not ready yet" huhu

Apapun, benda-benda macam ni memang di luar fikiran Farahin.
Mungkin ada hikmahnya.
Mungkin Allah SWT nak suburkan balik hati Farahin.
Hanya Allah SWT yang Maha Mengetahui.

Kalau tak yakin pada diri sendiri, yakinlah kepada Allah SWT.
Dia akan buat kita yakin pada diri sendiri.

p/s: SPM Countdown start! 2 weeks left...


Jom JOIN segmen INI

No Class!

Assalamualaikum...
NO CLASS! That's the title today.
As I would like to mention here w/o meaning to show off,
my class is well-known as first class.
Yep! We're Science 5-1 which the teachers thought we're intelligent bla bla bla...
But in fact! All students are just same. Am I right?
Good or Not Good, it is not our duty to say about it.

I'm not even a very good student.
Sometimes make mistakes with propose or w/o propose.
Just like the other students!
We're naughty and sometimes went bad also.

But to be in this first class,
even some people love to talk the good about us,
I still feel that this class is not under the bless. Why?
Damn! The students are intelligent but idiots! Not all.
They hurt the teachers heart.
Complained that and that...bla bla bla
And yet, everyone have to face the shame!
Kerana setitik nila, rosak susu belanga.

I'm very much shame to be in the class that seem like have no bless at all!
To be straight, the chinese students they think that they're so damn good at everything!
Not all of them thinks in that way.
But who thinks in that way, you're such shit!
You dares to complain almost all the teachers that teaching us.
What? Do you think we're in parliament to complain that and that about the teachers?
Dude! If you hate them, then just quit and out from the school!
Then go to other school you bitches!

I don't know why they have this kind of brain,
they're clever, good in academic, always get flying colour,
but yet...they behave like...grrr...
Why the first class students act like have no class at all?! Ergh!

For me, the teachers are so damn good during teaching us including our Physics teacher.
I always say that it's hard for me to understand and love Physics
because of the way the teacher teach us,
actually she's good! She's a GC. The other schools ever invited her for seminars.
It's only about my brain which too slow, too hard to understand the subject.

Today, our English teacher went mad again!
This all because of the bitches!
Why you've to complained about her
while she's the greatest English teacher as I ever met.

In my opinion,
if you want to complain about people who teach you,
you should do it soon in the university,
complain the lecturers who is not Malaysian.
Yes! Because they know nothing about our cultures.

But now,
the teachers are Malays, Indians, Malaysians and they're so damn good,
they never mind at our differences also,
they treat us all the same, fair and square.

Yes! Malaysia practice 'free voice' but there still the limits!
Do you know what I'm thinking now?
Are you communists??

Kalau cikgu bodoh, takkan ada 'cikgu' pada namanya.

Kalau pelajar bodoh...



Young Vet!

Assalamualaikum...
YOUNG VET!
Yosh! I'm back posting some stories of my life. Huhu
Hari ni, during kelas Biologi kelas Farahin ada buat eksperimen on frog.
Yep! Makhluk hijau yang lembab-lembab macam tisu baby tu. Kyeopta!
Sepatutnya, each group kena ada katak sendiri
but Farahin tak ada rezeki nak kutip mana-mana katak.
Jadinya, datanglah sekolah dengan tangan kosong...
Tapi masa buat pembedahan,
Farahin dengan selambanya pandai-pandai bawa diri join group these boys!
Aip! Not me only. Aznie and Asminah also. Huhu
This boys group ada four boys. Tapi lagi dua takut and geli-geleman dengan katak.
So tinggallah dua orang je. Kudin and Fendi.

Fendi played his role as the main doctor. Hihi
Dialah yang kerat dada katak tu sampai nampaklah segala organ.
Farahin, Asminah anda Aznie cuma nurse tambahan je. Haha
But then, at last Farahin anda Aznie yang banyak menggodeh-godeh isi katak tu.
Cikgu suruh bedah badan je. Tapi kami bila dah puas tengok semuanya,
pandai-pandai pula bedah paha. Nothing punn..
Tak ada darah pun keluar.
Paha dia penuh dengan otot. Tulang macam rotan cikgu disiplin je. Haluss...haha
Fendi dok cakap sedih tengok katak tu.
Aip! Mana boleh cakap macam tu. Jatuh haram hukumnya.
Dah disiat-siat kulitnya, cakap kesian pula.
Farahin and Aznie pula....
"Kalau nak bunuh, bunuh biar betul-betul."
"Nak jadi jahat, biar sejahat firaun."
Haa...jahat tak kami? Huhu

Farahin memanglah ada hubungan sentimental dengan haiwan.
Farahin peramah dengan haiwan and yes! kami cepat mesra.
Tapi in this case,
orang kata...
jangan campur adukkan emosi dan kerja.
Tak menjadi nanti.
So, we've to focus!
Kerja tetap kerja.
Haa...macam tulah.
At last,
Farahin rasa happy sangat!
Teruja habis!
Ini adalah kelas Biologi yang paling best!


I was a Young Vet. today! Yay!
♥♂♪♣☺ Wish to be a Great Veterinarian someday! Amiin ♥♂♪♣☺



A PERVERT NOONA!

Wahh..Myungsoo oppa is in my blog...

FARAHIN, A PERVERT NOONA!
Oh, gosh! Bwo? Farahin being pervert?! (°˰­­­°)
Mianhae...it was unexpected! *blush*
Hari ni i went window-shopping with my friends.
We went for karaoke at KP but Farahin terkecuali. Hehe
Next, went to K. Mall as Ana's father was waiting for us.
But then, there was no sign that he was there.
So Ana suggested...
"Jom masuk. Tengok Seung Jo."
"Ha? Seung Jo." I was giggling. Hehehe (ΘᴥΘ)
We went to a bookstore instead cuci mata bila lalu di depan sebuah kedai baju.
Yes! That was a place where Seung Jo work. Hee
When walking in front of that shop...
"Ha! Tu dia." Ana said.
Farahin cepat-cepat panjangkan leher pandang ke dalam.
"Eh! Bukan..."
Salah orang rupanya...
"Ha! Tulah."
Farahin alihkan pandangan ke beranda...
Damn! He looked very much cool and sexy! Eheks (≥ᴗ≤)
With blue jeans..actually tak tahu type seluar dia...ketat semacam,
black boots, black shirt and there were silver earings on his ears
and and and I love his hair most! Aishh jinjja!
He did look like korean boy! Kyaaa
Farahin peluk lengan Ana and siap jalan mengundur
semata-mata tak nak biar Seung Jo lepas daripada pandangan.
I don't even mind about a girl that he talked to.
As long as yes! I had a very much nice view. Huhuhu...
"Ah! Tak nak baliklah macam ni gayanya." I said.
Sebab nak tengok Seung Jo dengan sepuas-puasnya...!
Ana just laughed.

Seung Jo is our dongsaeng di sekolah. He just 15 or maybe 16? Not sure..
But he is so damn handsome, sexy, cool and cute! Awwww *berdarah hidung*
Bukan selalu nampak dia kat sekolah.
But once bila dah nampak, rasa nak biar biji mata ni melekat kat dia terus. Hahaha
Why we called him Seung Jo?
Actually, he is a chinese boy. But we never knew his name. Urgh!
First time nampak dia, that time Farahin and my friends lagi angau dengan K-drama Playful Kiss.
Yes! KHJ played the main role in that drama. The character name's Baek Seung Jo.
Haa dari situlah timbulnya nama Seung Jo untuk this chinese boy.
Lagipun, he really did look like korean boy! Geram!

♥♂♪♣☺ Ahhh! Am I really a pervert noona?! ♥♂♪♣☺


p/s: a friend said that Seung Jo look like Myungsoo..




NEW MEMBER!

Assalamualaikum...
NEW MEMBER! Hey, peeps! I've a good news.
Recently RAFF's Gurlz ada member  baru. Nugu?
She is Asminah! Or used to know as As and Kak Ina.
Entah macam mana she accidentally jadi member secara tidak rasmi kepada rasmi in our group. Orangnya kecik comey saja. Farahin pun terasa diri ni sangat gedek *besar* bila berjalan sebelah dia. Lagi, orangnya peramah dan suka merepek. So she's good for me yang kurang bercakap and a loner ni. During Biology class, Farahin ubah tempat duduk daripada duduk di sebelah my other 3 buddyz ke sebelah dia. During Chemistry and Physics, kami memang duduk di meja yang sama.
Farahin selesa kawan dengan dia.
Kami pun antara pelajar tercorot dalam kelas. So memang secocoklah tu. Huhu
Lately bila discussed about trial paper during class, kami saling puji-memuji.
Sindiran is not allowed!
Both of us need support. Kami tahu how hurt, how stress we're.
Apatah lagi, three other members antara pelajar TOP 20. Tak macam kami...
Sebelum ni there was only me stress sorang-sorang dalam group,
but now dah ada As. So I got strength to face all this hate and jealousy.
Bukan maksud Farahin benci the other members. Come on.
Siapa tak jealous dan rasa benci bila orang lain berjaya?
Kami pun nak jadi salah seorang daripada mereka! Mesti!
Next month, will be the last battle. SPM!
So mesti buat sebaik mungkin!
Syllabus pun semua dah habis. So senang nak ulangkaji.
Tak adalah buku past year tu rongak sana, sini. Haha

Nak tahu tak? This one malay boy in my class, selalu kena aim dengan cikgu. Poor him.
Wae? Dia pun senasib dengan As and I. Tapi cikgu selalu attack dia.
I can see how stress he is. Muka dia tu...tak payah cakap...
Farahin ni kinda bersikap empati. Tak payah tanya. Tengok dah tahu. Ceh!

Anyway, RAFF's Gurlz stand for R(Raidah), A(Aznie), F(Farahin), F(Farhana).
Actually, original name is RAF's Gurlz. Stand for Royal Air Force. Eh! Tipu je.
Now, Farahin nak keneng-keneng nama group supaya Asminah pun ada.
Kalau dapat. Kalau tak, Asminah tetap one of the members.
Sayang nak buang budak comey macam dia. Huhu
RAFF's Gurlz sekarang ni in version 3:1. Wae?
Sebab Farahin, Aznie, Raidah dan Farhana selalu dalam keadaan 3:1.
Contohnya, paper 1 Biologi, 3 jawab A, other one selain daripada tu. Huhu
3:1 tu pun Farahin yang buka cadangan. hee

You know what? Seronok ada buddyz macam mereka.
Good for me yang kinda 4D aka lain daripada yang lain.
I'm a capricorn. Seorang pendiam kecuali jika diransang.
So minah-minah kepoh ni memang secocok dengan Farahin.
Raidah yang baik hati. Aznie yang gila-gila.
Farhana yang rajin. Asminah yang kuat merepek.
Hahaha...Happening sangat!

Di sekolah tadi pun Farahin asyik senyum-senyum...
Teringat pasal yesterday. Yep! 1st October. Farhana's birthday!
Kami celebrated dengan kek ais-krim di surau sekolah. Duduk di luar saja.
It was such a-red-letter-day for me! Sweet sangat!
Tapi hari ni Farhana absent. Demam PMR kot. Haha...
I bet sebab makan ais-krim. Farhana ni banyak pantang dia sebab dia ada migrain. Huhh

Okey. Dah lama sangat tak conteng kat  blog.
Hambik kau! Berjelar-jelar Farahin tulis. Huhu
Sekian.

Wish goodluck for our SPM!
And goodluck for our friendship too!
Amiin...


p/s: Goodluck for PMR candidates!

Ada Bunyi


Assalamualaikum...
Hey, peeps! Hmm dah lama tak conteng-conteng kat Super Junior.ᴱᴺᵀ .
Rindu post Farahin tak? Hehe

Anyway, mata sekarang ni memang dah berat tapi digagahkan juga buat post untuk para readers yang suka stalk Super Junior.ᴱᴺᵀ . Perasan lebihlah Farahin ni kan. Haha

Tonight Farahin nak jadi penglipurlara kepada you guys. Hee

ADA BUNYI? Bunyi apa? Haa inilah yang nak cerita. Baca baik-baik okey.
Last Saturday, Farahin diserang demam urat lagi. Sepanjang hari badan kebas-kebas. Sakit sana, sakit sini. Huhu. Redha sajalah. Then that night, tidur memang macam udang kena rebus. Bengkok saja. Kipas off. Haa berpanaslah Farahin dengan selimut dan sweater. Basah batal and tilam. Bukan kencinglah. Tapi berpeluh.

Farahin started tidur pukul 10.00 pm. Jam 12.00 am tersedar. Yalah. Tidur dalam kepanasan. Demam pula tu. Sesiapapun takkan selesa. Then tried lelapkan mata tapi setakat tidur ayam saja. Suddenly Farahin ada dengar bunyi pelik di dalam rumah. Kuat. Tengok jam dah pukul 12.15 am.

Ting! Ting! Ting! Lebih kurang macam tu lah bunyinya. Bunyi macam penghadang tangga yang made by my dad from besi diketuk-ketuk atau berlaga dengan besi lain. Bunyinya bergema, kuat dan sedikit nyaring. Rentaknya sama saja. Tak lama selepas tu, senyap.

Farahin rasa tak sedap hati. So terkumit-kumitlah mulut Farahin baca ayat kursi and zikir sebanyak yang boleh. Tapi still felt uneasy. On lappy, buka surah-surah yang ada dalam mp3. Damn! Kalaulah bukan sebab Farahin lagi 'holiday' masa tu, memang kasi rembat yaasin baca kuat-kuat. Nak keluar bilik untuk ambil wuduk, takut 'tak jumpa' bilik balik nanti. So tak dapatlah Farahin nak heret al-Quran sekali.

Next day, Farahin tanya ayah. Ayah tidur pukul berapa? He said 11.00 pm dia dah started berdengkur. Lepas tu konfem dah tak ada bangun-bangun. Farahin mengadu pasal ni pada ayah. Ayah bagi alasan kata itu bunyi tali kelambu yang diikat pada penghadang tangga bergeser antara satu sama lain.

Konfem! Itu tipu! In this house, Farahin yang selalu tidur paling lambat. Paling lambat waktu tidur, 1.00 am. Paling awal, 12.00 am. Kalau lain-lain tu means Farahin penat sangat atau syok dengan lappy sampai lupa malam sedang berganti subuh. Hehe. So belum pernah Farahin dengar bunyi tu. Plus, pintu bilik Farahin memang selalu bertutup. But then bunyi tu sound like pintu bilik Farahin tak bertutup.

Yesterday, Farahin tidur pukul 4.00 am. Why? Farahin mengantuk tapi badan kepanasan. Tak selesa nak tidur. So Farahin curi masa mengemas bilik yang kian bersarang dan berserangga ni. Sama macam otak Farahin. Haha. Then, nothing weird I heard. Tak ada lagi 'bunyi' tu.

Di kepala Farahin tak ada benda lain melainkan fikir bunyi tu dibuat oleh unknown friend yang Farahin panggil Saka. It could be bukan dia. Maybe Jin lain yang sesat tak jumpa 'rumah'. Suka-suka masuk rumah kite pula.

Farahin shared this story with my buddy yang 'sekasut' dengan Farahin. Dia jangankan bunyi. Malah dipanggil-panggil lagi. Damn! Memang tercabut bulu roma macam tu. Jangankan meremang saja. Huhu


Cara Farahin: Kalau takut, jangan diamkan diri. Lawan ketakutan. Biar gigil sampai nak gugur jantung pun, jangan lupa kepada Allah. Lagipun, yang datang tu cuma satu sedang kita ada banyak malaikat yang diutus olehNya untuk melindungi kita. Ingat!




MERDEKA!

Ya Allah, Berilah Kemerdekaan kepada umat Nabi Muhammad..

Assalamualaikum...
MERDEKA! Eh! Farahin ni. Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-56 dah 2 minggu berlalu. Dah nak sambut Hari Malaysia yang ke-50 pun. Esok pula tu. Baru nak wish 'merdeka'. Huhu

Haa tu lah korang tak tahu. Ya ke tak tahu? Ke buat-buat tak tahu? Merdeka ni kan boleh digambarkan dalam pelbagai bentuk. Bukan setakat kibar Jalur Gemilang je.

So bagi budak konon sains tulen macam Farahin ni, merdekanya kami bila terlepasnya sesi pertempuran dengan empat subjek yang membunuh dalam peperiksaan. So Farahin baru je lepas membedil empat subjek membunuh tu minggu lepas dalam trial spm. Hihi

Add Math, Biologi, Kimia dan Fizik. Empat sekawan ni lah yang ajar belia macam Farahin ni kenal bom peledak masa dan manusia seperti Kyle XY. Eh! Bukan nak gertak. Beritahu je. Tapi memang betul. Nowadays, orang yang pandai tu lah banyak buat hal kan? Nau'zubillah.

Lepas je ambil paper Biologi last Thursday, semua senyum lebar keliling kepala. Hari Jumaat cuti aka ponteng sebab only Chinese ambil paper B.Cina. Haa jahat tak kami? This Wednesday, ada paper Sivik. So how about Selasa? Tu lah nak fikir-fikir ni. Hari Selasa kawan-kawan ERT dan Sains Sukan je ambil paper. Kami tak involve. So? In discussion. Haha

Lepas trial ni bolehlah main baling-baling tepung, telur, belon air dan sebagainya. Happening kan? Tapi maaf ya. Farahin tak involve kerja-kerja haram ni. Paling tidak pun cuma menari Bonamana plus Sorry Sorry plus Mr.Simple plus A-Cha plus Sexy Free and Single. Hee

Apapun, zaman dekolonisasi ni masih belum berakhir. Farahin and the gang masih berada di bawah perintah pekeliling SPM 2013. Darurat. Boleh clubbing waktu dhuha dan dating di antara zohor dan asar je. Kolot kan? Hahaha



Selamat Hari Malaysia yang ke-50! Hope Malaysia kekal dengan 13 buah negeri dan Inshaallah kalau diperbesarkan lagi mungkin lebih baik. Hope negara dan rakyat sejahtera sentiasa dan masing-masing ada semangat nasionalisme dan patriotisme yang mendalam dalam diri. Be proud, dude! =)





Dah baca poem 'Darah Selat Tenggara'? SINI

Darah Selat Tenggara

gambar cam tak kena...
Ombak di selat mengaum buas
bayu kayangan deruannya keras
embun mata tertitis laju
dinginnya air putih di gigi pantai
masih terasa hangatnya darahmu
senjata yang hitam rupanya
bagai menoreh-noreh luka di hati
korban jasadmu membebaskan bumi
tapi kasihku masih terkurung di sini
bunyi kuda-kuda putihmu
mencarik-carik pasir di kaki
rindu aku pada parasmu
lagi rindu pada keringat jihadmu
terima kasih
kasih dan korbanmu masih berbau
mengairi selat tenggara ini
jasadmu mati
nyawamu pergi
tapi baktimu kekal abadi



p/s: terharu dengan filem Hikayat Merong Mahawangsa :')



Lain Kali Jangan Tahan-tahan

Assalamualikum...
Woot Woot!
Amaran! Post ini selekeh tahu.
Aduhai! Pedih untut kite.
Tak apa. Yang penting pedih di perut sudah hilang.
Itulah padah menahan buang air besar.
Alamak! Skema sangat eh bunyinya?
I mean menahan berak lah.
Sepatutnya semalam sudah dibuang.
Tapi Farahin gatai menahan sampailah hari ni.
Malam-malam macam ni,
sedang sedap hadap lappy melayan past year questions Physics,
boleh pula toilet ajak date 10-15 minit.
Dua kali ulang-alik pula tu.
Pehh! Rasa macam nak terbelah kepala lutut. Haha
Okeylah. Tak nak bebel banyak-banyak.
Nanti ada yang berak atas lappy. Hahaha
Esok peperangan di antara Farahin dan Fizik akan bermula pada 7.35 pagi. Fuhh!
Lusa pula berperang dengan Add Math dan diikuti pada hari seterusnya, Biologi.
Hangus hangusss. huhu


p/s: To UPSR candidates, goodluck! 




Cara Budak Malas Belajar

Assalamualaikum...

Annyeong, chingudeul!
The title today is Cara Budak Malas Belajar. Siapalah Budak Malas tu? No other is Farahin lah. Hihi
Memandangkan jari-jemari Farahin yang panjang dan agak gemuk ini akan berasa gatal-gatal miang apabila tak main-main dengan keyboard lappy,
so I used this alternative to study.

Tadaa!
Haa. Now, I'm studying on physics. Next week will be The Best Week of Science. Farahin akan bertempur dengan Biologi yang suka meratah organ dan sel, Kimia si penghakis minda dan Fizik penyembelih terhebat di antara Kimia dan Biologi. Pehh! Memang perang habis macam ni. Oh! Tak lupa juga Add Math si virus pemusnah.

Sambil study, Farahin sempat buang masa dengan HIGH CLASS *tak payahlah tahu apa tu*
dan dunia Kpop! Haha
Walaupun begitu, buku Oxford Physics setia berkawal di sisi.
Buku tetap tak boleh tinggal. huhu

Talk about Oxford Physics,
nak tahu tak actually buku ni selalu dianaktirikan Farahin. hehe

See!
Ada banyak bezanya di antara si kembar Oxford ni.
One of it,  Oxford Biology lebih kotor daripada Oxford Physics.
Jadi nampak sangatlah kan Farahin lebih banyak bermanja dengan siapa. Haha

Okeylah. Done here. Nak back melayan karenah si fizik. Hee



Document Cemerlang Ibnu Sina tu diemelkan oleh GC(guru cemerlang) Physics STABK merangkap Cikgu Fizik saya. Moden kan cikgu saya? Hihi




600.Untitle

Assalamualaikum...

Hey, peeps!
Fuhh! Another tiring day. Hari ini Farahin bertarung dengan paper Pend. Islam. Gila ah! Rasa nak meletup kepala. 2 jam menghadap kertas yang hitam putih tu. Kematu buntut duduk kat kerusi kayu tu.

Okey. Done pasal perih-jerih Farahin menghadapi SPM Trial for the third day. Now nak story tentang satu incident yang happend masa Farahin on the way nak keluar dari sekolah. Jeng jeng jeng.

Farahin jalan seorang diri saja. No one nak teman lah. Huhu. Masa Farahin sedang berjalan menuju ke gate, I saw a car. Nampak macam familiar. Tapi takkanlah. Setahu(since 3 years ago) Farahin kereta tu tak pernah menunggu di gate belakang sekolah. Hmm curious.

Farahin ignored kan saja about that car. Then bila Farahin dah hampir dengan gate, Farahin nampak a boy pun sedang menuju ke gate dalam jarak yang sama dengan Farahin. Farahin tak nampak muka sebab I just jeling-jeling je. Nampaklah kasut sekolah yang bertapak gajah tu. Haha

Bila Farahin sampai betul-betul di gate, me and that boy sama-sama keluar dari gate. We kinda closed to each other. Kira-kira 10-20 cm. Bahu pun macam hampir nak berlaga. So apa masalahnya Farahin oi? Actually, tak jadi masalah pun. I just surprised. Because that guy was Mr. S, my dear ex. Hihi

Mashaallah! Tingginya dia. Farahin dengan dia cuma paras bahu saja? Damn! 3 years ago dia lebih rendah than me. Wah! Itulah bukti he's growing up. Cayalah lu, mat! Plus, handsome boleh tahan. Hikhik. Gatal lah tu.

Well, honestly Farahin tiada apa untuk disimpan tentang dia. Apa yang Farahin ada cuma muka kanak-kanak dia dari 11 sampailah 14 years old. Farahin cuma ingat suara kanak-kanak dia dan ketawa dia yang sometimes macam kuda. Gedik kan?

Apa yang Farahin ada cuma peristiwa-peristiwa kecil like kami pernah accident basikal, dia pernah open kan window for me and dia pernah bagi Farahin bunga mati (-..-). Okey semuanya cerita zaman kanak-kanak tahun 2007 gitu. Bila dah masuk 2ndary school, nothing yang best pun. Kami ni couple malu-malu kucing. Wekkk!

Kami tak banyak berkomunikasi, lepak, apatah berdating. Oh, Shit! Malulah. Rasanya boleh kira berapa kali saja we talked to each other. Tapi maybe itulah puncanya dia tinggalkan kite. Bosan kan? Gwaenchana. Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian. Ecececeh!

And today...Fuhh! Yeah, seriously memang ada rasa rindu pada dia. Tapi perasaan tu tak sama macam dulu. Hari demi hari, jantung pun dah tak berdegup lagi untuk dia. Kira-kira Farahin dah lupakan dia 90%. Itupun dalam tempoh 3 years. Well, it's worthy. Let bygones be bygones. I'm growing up. We're growing up! Hmm post semakin jiwang meleleh nampak.

Okeylah. Panjang ya amat dah ni. Nanti ada juga yang muntah horlicks depan laptop. Till then, apa yang Farahin nak sampaikan as a girl yang pernah admired Mr.S , I'm so impressed to see him growing up! Farahin pun growing up juga! Siapa kata tak boleh hidup tanpa si dia? Allah kan ada. Tengok kami. Sihat walafiat saja. Alhamdulillah.


Love is like drug. It'll be a cure for you if you used it in the right way. But it'll harm you if you misused it.





Trial Is Just Around The Corner

Subhanallah...Ya Allah...
Kenapa kalut sangat ni?
Buka tutup, buka tutup buku tu
Kenapa ni?
Kejap Biologi, kejap Sejarah
Apa ni?
Kenapa ni?
Guys, trial just around the corner!
The battle will start this Monday!
Kyaa!
Rasa macam nak menangis
Takut sangat!
Eotteokhae?!
Hukhuk. Stress sudah jadinya
Kalut semacam.
Boleh tak kalau Farahin lompat dari balkoni sekarang?
Sob sob, tsk


Selamat Hari Kemerdekaan ke-56 !
Yay ! Uri Heechul oppa is back !