WARNING! WARNING! DANGER! DANGER!

Assalamualaikum....


Huaaaa!! This is DANGEROUS!!!
We're in  DANGER!!!!
ELF!!! Let's put on more effort!!!
Let's get back THE BEST GLOBAL GROUP-MALE!!!
ELFighting!!!



Just Got Stabbed by Sudden

Assalamualaikum...
To be truth, I just got stabbed by sudden. There was something went through my heart and past through my back. Erkh! That's just too HURT! Very HURT!
WHY and WHAT??
This.


30/10. Must rememer that date.
Soon...
will be him. Right?
I just can think nothing. NOTHING.
Huhh....

It's on Teusday. One day left.
To get ready(?!)
That just TOO ENOUGH.


Dah Pinjam Kenalah Pulang


*Google-ssi beri

Assalamualaikum...
haa...tajuk entry kali ini ialah...dah tulis pun di atas itu. Takkan tak reti reti lagi nak baca? Hahaa...Ok. That's rude. So apakah yang dipinjam dan perlu dipulangkan itu? Mestilah barang yang telah dipinjamkan yang perlu dipulangkan. Ok. Sengaja buat anda pening. Huahahaa. Jahat Farahin ni, kan.

Ok. Stop merepek. Actually Farahin kena pulangkan buku teks kepada pihak SPBT sekolah esok. Oh Yeah! Beg ringan! Hahaa. Yalah tu. Tak pasal-pasal balik nanti beg penuh dengan buku teks Form 5 pula. Pfft! Tapi kalau tak salah Form 5 pulang buku teks lambat lagi, kan. Yalah. Nak buat revision untuk SPM nanti kan. Good luck eonnie! Oppa! Fighting!

Ehem. Tapi kann....buku teks Farahin tak cukuplah. Sob..sob..ada yang hilang..Eotteokhaeyo? Kena  berkorbanlah ni ya. Yalah. Dah alang-alang Hari Raya Korban ni, perut pun dah mahsyuk dengan daging korban, apa salahnya kalau setakat berkorban RM20-RM30 kan. Plus, duit raya 2 bulan lepas pun still hado. Hehee...mungkin sudah tiba masanya untuk dimanfaatkan. Hewhew...



Berbanggalah


*adakah anjing ini agak menjijikkan memandangkan Farahin paste it here?
STOP thinking nonsense! It's just a picture.
PROUD to say that Anjing also my favourite. Huhuu...

Assalamualaikum...
Subhanallah...letihnya badan. Lenguh di kaki ini pun still belum hilang. Kenapa? Hehee...actually today Farahin pergi window shopping with my BFF. Tak ada lah window sangat. Farahin just layankan saja my BFF tu. Hahaa...First niat hendak pergi nonton wayang tapi cerita yang hendak ditonton mula terlalu lambat. Nanti tak pasal-pasal balik malam. Not good...not good. Ha? Cerita apa yang hendak ditonton itu? Truthly my two BFF itu yang hendak tonton cerita tu while Farahin cuma teringin hendak enjoy dengan mereka saja. Cerita itu bertajuk 'Aku Terima Nikahnya'. Ahax! Katanya cerita tu sweet, best...eh? Actually cerita yang begini kurang menambat hati Farahin. Tapi kalau takat layan boleh saja. Hahaa..

Semasa sedang sibuk window shopping yang ikutkan entah sudah berapa kali kami tawaf mall tu pun tak tahu, we heard ada lagu Super Junior di sebuah kedai cd game something. And of course Farahin berasa bangga. Feels like Super Junior berada dekat sangat dengan Farahin. Huhuu. And ada ketika itu ada couple di hadapan Farahin berjalan sambil berpegang tangan. Hendak tengok lama-lama pun tak boleh juga. Jadi dosa pula nanti. Melayu kowt. So, Farahin pandanglah anything yang boleh dipandang asal bukan any 'sweet' couple. Hahaa. But later, Farahin berkata sendiri dalam hati. "Kalau some couple ada cincin couple, baju couple and more, I also have one. I have this bracelet. Which tertulis my boys name. Which is SUPER JUNIOR. And I proud to wear it."

Kemudian, I realized. No. This is wrong. There are more things that I should to be PROUD of too. My hijab, my religion. Because that time I wore baju kurung and of course with tudung. I should be proud of it too right. Those baju kurung and tudung completely show me that I'm Malay. I'm muslim. Islam is my religion. I should proud of it too. So...Farahin just muhasabah diri. Cuma untuk mengingatkan diri ini kalau ada banyak perkara yang kita boleh banggakan. Huhuu...So, berbanggalah. Girls. Berbanggalah kerana anda memakai tudung. Jikapun kita bukan hamba yang baik apatah lagi yang terbaik, setidaknya kita sudah melaksanakan satu daripada perintah Allah s.w.t. Bukan hendak kata riak. Tetapi berbanggalah. Love it!

"Wanita yang bertudung labuh sehingga menutupi bahagian dadanya adalah lebih baik daripada wanita yang bertudung separa. Manakali wanita yang bertudung separa lebih baik daripada wanita yang berselendang sampai menampakkan bentuk mahupun rupa auratnya. Ia sama sahaja dengan wanita yang tidak bertudung."
-Cakap Pandai dari Farahin-

Moral : Sentiasalah ingin berubah dan berhijrah ke arah yang lebih baik.
Mulakan dengan Bismillah kemudian niat.
Insyaallah...Allah S.W.T sentiasa akan membantu hambaNya yang ingin berbuat kebaikan. Amiin.



Something Went Wrong With Me...?

Assalamualaikum...
Ok. Malas hendak bercerita panjang. Straight to the topic. Recently, Farahin rasa semua benda tak kena di rumah. Everything buat Farahin rimas, serabut, kusut. Rasa hendak marah saja tapi tak terlepas. I don't know what was the reason. But I know this one thing. I think I'm angry to myself. Why? Even I don't know why. Hampir setiap benda yang Farahin lihat dan dengar buat Farahin rasa rimas dan serba tak kena. Hati ini sakit semacam saja. Farahin rasa tak tenang. Farahin rasa....Farahin tidak fikirkan apapun. Tapi kepala ini rasa sarat, mampat saja. Dahi kalau tak berkerut macam tak sah. That's why Farahin mostly berkurung dalam bilik. Sebab sometimes bila Farahin keluar dari bilik dan turun ke bawah, suddenly mood Farahin akan berubah. My feeling. My emotion. Farahin lebih berperasaan dingin. Muka ini pun sudah macam raja rimba kebuluran.

Beberapa hari lepas....last week and the other last 2 weeks I guess, I cried myself. Screaming loudly in my room. For the past two weeks, I cried because.....1st, terjeling pad ayah then ayah misunderstood that I tried to rude to him. Actually, Farahin terengaruh dengan perasaan yang serba tak kena ini. Asyik hendak baran saja. 2nd, I cried because I was depressed too depressed about the final exam that will be held on the next day. Hah jadinya, keesokan harinya mata Farahin bengkak. Kelopak mata ni rasa besaq semacam saja. On the last friday, I cried again. I screamed again. Because once again I felt so depressed. On that day, Farahin dengan members kena marah dengan cikgu sebab kami tidak masuk kelas dia.

On that day, during her class, ada peperiksaan prinsip akaun for some students yang ambil subjek tersebut. And we didn't. Kami fikir there must be nothing to do in the class so kami pergi tolong ustazah sambil lepak di surau. Then, sebelum balik kami dusuruh jumpa dengan cikgu. Itu yang kena marah. After that, cikgu buka cerita juga about her target for her class. Three of my members were target by her as 8A+ students. While then my name wasn't there. It was ok when she didn't said my name even that time Farahin mula rasa iri dengan other members. But finally, she said it. She asked me, "Farahin. Awak mana? Nama awak tak ada? Berapa awak? 6A?" Argh! Memang sentap gila masa tu. Nampak sangat I the most low class amount the members. Farahin menjadi bertambah iri dan sekaligus mula menimbulkan rasa benci. We cried. The members cried because they are afraid of the teacher while me(?) I cried because I tried to stand with my jealousy plus haters during that time. I felt jerk! Dummies.

After kami keluar dari bilik, all walked together to the surau. Beg kami ada di sana. I rushed to the surau while the others were leave behind. I grab my bag and do our friendship salam. It wasn't like Kuch Kuch Ho Ta Hai or something what ok. It was in way of  Islam. I leave them at surau. I need to control my emotion during that time. Bila sudah sampai rumah, I straight to my room and started let go my anger. My hater. My temper. I cried again. Sometimes apa yang orang judge about kita may be true. So, I thought the teacher was right. I'm not the right person to be as ayam tambatan. But when I realized there still people yang menjadikan Farahin as ayam tambatan, rasa macam kalau diri ini tidak dianugerahkan rasa sakit sudah lama Farahin belah dada, keluarkan jantung then kasi kerat into small pieces. Lepas tu, cuci dengan kloroks sampai jadi putih. I HURT! Really HURT! 

Huhh...panjang sudah ceritanya. Maaflah. Memenatkan mata anda yang membaca. Hmm...lega sikit lepas mendapat khidmat kaunseling dari blogging. Ok. I'm done. Hendak tengok dokumentari haiwan. This is one of the thing that can make me smile and feel the love. Animals are an AWESOME creature. They just AMAZING. Subhanallah....ppyeong~


Let's Start!!! We Can For Super Junior!!

Assalamualaikum....
Annyeong, chingudeul! Straight to the point.
It's MAMA 2012 Voting Time!!!!
For Super Junior only. Hehee...
Thank god that my superbbb challenging final exam paper just END.
Oh Yeah! Daebakkkk!!
Tomorrow is Pend. Sivik dan Kewarganegaraan only. hewhew....
ELF!!!! It's Our Duty now!!!!
Let's Vote for our King of Hallyu!!!
Vote for SUPER JUNIOR!!!
5 nomination but only 4 are available for Online Voting. Pali Pali~
#WeCanForSuju ----let's hashtag this on Twitter.


UPDATE : 

huhh...just wait and prays a lot. huhuu...
GoodLuck, ELF!!!




Auwww...Terharunyaa

Assalamualaikum...
Ehem! Straight to the point. Keyboard still bengong ni.
Tadi saja godeh-godeh statistik blog. And guess what I met?


THIS!
lol. "Selalu Terkenangkan Kekasih Lama"(??). Siapalah tuu...hihii...
Then, terasa hendak search google di mana position blog Farahin dalam tajuk ini(?).
Sebab yang dua di atas itu blog Farahin berada random place.
So, I tried search.
***
*****
********
**********
********
*****
***
*

Jeng Jeng Jeng!

Oh Yeah! First place. I proud. Hahaa. Kecoh je kan Farahin ni. Huhuu...
And...I thought kalau search dengan tajuk itu entry-2 Farahin about my past yang akan keluar.
Rupa-rupanya it's about Yesung oppa!!!!!
Auwwww.....I'm touched. Terharunyaaaa....

Yesung oppa! See. This is the prove.
Prove that I love you damn crazily fucking out!!!! Hahaa...
Even Google knows that.

I LOVE YOU OPPA.
As long this world could heard my heartbeat calling for your name.
Saranghaeyo, Yesung oppa!!!! Do you hear me??
If don't, just feel it.
I was there deep in your heart. Huhuu...
Mmuuuaahhh...love you so much. hee~


Begitulah Cinta




Assalamualaikum....
Farahin tahu ramai yang sedang nyenyak diulit mimpi. Tak apalah. Pagi-pagi nanti bangun, buka blog, baca entry Farahin ini and bolehlah jawab salam Farahin ini ya. Huhuu...Ok. Keyboard Farahin still 'bengong' entah bila hendak elok pun tak tahu. So, guna On-screen keyboard sajalah gayanya. Hahaa...padan muka. LOL.

Ok. Tajuk kali ini ialah "Begitulah Cinta". Ups! Tajuk yang menjadi tumpuan ramai. Hohhoo..perasan entry terbaiklah tuu. Hee...Haa..anda yang sedang baca entry Farahin ini niat asal hendak ap ha? Hendak tahu pasal percintaan Farahin kah? Usahlah dipersoalkan lagi. Percintaan Farahin sudahpun jelas lagi menjelaskan yang kalau cintaku itu miliknya Super Junior saja. Ahaks! Ter-slang Indonesia sudahh. 

Maaf ku hulurkan, sengih ku lebarkan. Entry ini bukan tips cinta or about my love. It's about OUR love. Siapa OUR itu? Takkan tak tahu? Tak faham? Tak apa. Let me open the dictionary. OUR=Kita. Eh! Apa kena mengenanya dengan OUR love, kan? Jom ke perenggan ke-4.

Jam 1.00 a.m tadi Farahin terbangun dari tidur petang. Act, tidur mati 7 jam tanpa bangun. Hahaa....buruk perangai. Turun 'saham'. LOL. merepek So lepas bangun straight pergi bathroom basuh muka and gosok gigi. Then dengar bunyi tv di bawah. Ada yang belum tidur. So lepas basuh muka and gosok gigi Farahin turun bawah. Apa ayah sedang buat itu? Menampal alphabets?? Yang mainan huruf petak-petak tu. Farahin tanya, ayah kata supaya tak nampak banyak dan tak berapa bersepah sangat nanti bila Irfan main. Hmm...yelah ayah.

Then nampak ada dokumentari di tv. OhYeah! Jom tengok. Hmm..Pada asalnya Farahin tak dapat catch up pun apa yang dia cuba sampaikan. Maklum, tengok tengah ceritalah katakann. But then, dia asyik sibuk bercerita pasal molekul oksigen(O2). Katanya, berjuta-juta tahun dahulu kandungan O2 ialah 37% tapi menurun kepada 12%. Perghh! Besar betul penurunan. Cuba fikir. Agak-agak sekarang O2 tinggal berapa %? Bila-bila masa kita boleh kehilangan punca hidup yang terbesar ini. So, kumpul amal solehah banyak-banyak. Bila-bila masa saja bumi ini berkemungkinan menjadi bulan ke-2. No oksigen.

Lepas tu dia ada sebut yang oksigen mempengaruhi tumbesaran benda hidup. Dia ada tunjuk replika dragonfly(pepatung) yang besar. Panjangnya kira macam separuh lengan kita. Sampai ke siku. Itu replika dragonfly berjuta-juta tahun dahulu. Tapi akibat penurunan O2, tumbesarannya terbantut dan hasilnya...tengok dragonfly sekarang. Tepek sekali, pengsan. 

Ada masa tu Farahin nampak translation 'Belacak'. Belacak? Ada ke ikan Belacak?? Farahin tanya ayah and ayah ikan berudu. Ohh..berudu rupanya. Then ayah bercerita pula, katanya ikan haruan itu asalnya adalah katak. So for my conclusion, ikan haruan terhasil akibat tumbesarannya yang terbantut memandang kandungan O2 menurun. Plus, O2 bukan hanya terdapat di udara tapi turut di dalam air, H20. So it may be a factor. But later beritahu yang cerita pasal ikan haruan itu cuma cakap orang kampung. LOL. (-..-") Apalahhh ayah ni.

Selain itu, O2 turut membantu dalam pewarnaan kain. How? Cuba lihat. Ketika kita mencelup pakaian ke dalam nila biru bercampur air, warna biru pada pakaian tidak kelihatan kan. Tapi selepas kita jemurkannya dan terdedah kepada udara, barulah warna biru itu kelihatan. Ini kerana pewarna tersebut bertindak balas dengan O2 di udara. Hmm...pasal ini Farahin tak tahu nak kata banyak sebab bab ini Farahin tak berapa faham. Hehee...Maklum, it most tu pelanggaran antara atom and something what which most tu CHEMISTRY sector. OhMen! Lemah rasanya when it is about kimia. Hahaa.

Then, ayah tanya whether Dinosaur itu benar-benar wujud atau tidak. Farahin pun tak berapa pasti. Apa yang Farahin tahu, tulang-tulang yang dijumpai 'mereka' yang berasal dari tempat yang berasingan dicantumkan sehingga membentuk rangka penuh sesuatu organism. Then, 'mereka' buat kajian dengan lebih mendalam dan memberikan nama kepada 'organism' itu. Dinosaur ini ada maksudnya tapi Farahin lupa apa dia. Hihii...

Ok. Done. Itu saja. About my science knowledge. Hahaa...Farahin suka kata-kata akhir sebelum dokumetari itu habis. ".....dialah pemusnah. Tetapi kita juga tidak boleh hidup tanpanya." Ya. Itulah oksigen buat kita. Tanpanya, kita mati. Dengan adanya ia, pelbagai fenomena dan keajaiban dunia mampu tercetus. Persis seperti CINTA. Dia boleh menjadi pemusnah bagi kita. Tapi tanpanya masih manusia lagikah kita?? Oksigen untuk jasad kita. Cinta untuk rohani kita. Adoiiii....berjiwang pulak kite ni. Hahaa.

Actually Farahin terbangun dari tidur mati itu pun sebab Farahin termimpikan Boy. Farahin mimpi dia dilemaskan di dalam sebuah balang berisi air bersama beberapa ekor kucing yang sama warna dengannya. Dalam mimpi itu, Farahin melihat sendiri kucing-kucing itu dilemaskan sekaligus dan ia menyukarkan bagi Farahin untuk mengesan yang mana satu Boy. Tapi bil Farahin nampak ada dua ekor kucing tenggelam hati Farahin rasa sebak like one of them is Boy. It was a NIGHTMARE for me. Mungkin Farahin terlalu rindukan Boy. Huhh....


Sayu Hati Kakak, Dik...

Assalamualaikum...
Annyeong! Selamat Malam semua! How's your day? Good? Alhamdulillah. Hmm...rindu rasanya pada blog biru Farahin ini. Rindu korang jugak! Hee~ harap dibalas kerinduanku. LOL. Just kidding. Okey. Let's start story-mory. Tadi dalam jam 8:30pm, I had a dinner with seketul daging ayam goreng. Yumm...berkokok Farahin mencekik daging ayam. Erk! Hahaa. Okey, meraban. But, suddenly Farahin rasa sayu pula tengok daging ayam itu. Why? Because its reminded me to my lovely Brother. Erk! Apa kaitannya my Brother dengan daging ayam? Huh...actually, my lovely Brother itu suka sangat makan ayam goreng. Hati Farahin rasa sayu saja bila teringat masa dulu while I was eating ayam goreng, adik kesayangan Farahin itu mesti duduk di sebelah Farahin tak pun di hadapan Farahin waiting for me to give some to share. Adik kesayangan Farahin itu mesti bising bila Farahin sengaja buat-buat tak nampak dia yang menunggu bahagiannya. Jealous lah tuu. So ketika Farahin makan ayam goreng itu dengan hati yang sayu, rasa macam hendak buat sup saja ayam goreng itu dengan Air Mata. Sedih sangat. Farahin rindu sangat dekat my lovely Brother tu. Dia sekarang di tempat yang jauh. Where? Dia telah dijemput oleh Ilahi terlebih dahulu. Ya Allah, aku sangat rindu padanya. Sungguh! Adik, kakak rindu sangat pada adik. Sorry sebab tak simpan ayam goreng tu sikit untuk adik. Farahin ada dua adik kembar tapi Farahin paling sayang yang sulung sebab dia yang paling lama hidup dengan Farahin berbanding yang lagi satu. Ini ada gambar dia as Sweet n Touching memori.



Kacak, kan? Dia lah makhluk Tuhan yang Teristimewa bagi Farahin.
Nama dia Boy. Suit dengan jantinanya, Jejaka Intan aka Jantan.
And... dia lah my lovely Brother ever!
Love him so much! Mmuuuaah!

P/S : Buat entry menggunakan On-Screen Keyboard sangat melecehkan! Keyboard rosak... (-..-")

Mencari Ilham dan Sokongan


Assalamualaikum...
Annyeong! Apa khabar semua? Arasseo. Semua sudah mengantuk ya? Tidurlah. Esok hendak sekolah, hendak kerja kan? Selamat Malam! Gwaenchana. Pagi-pagi nanti anda semua boleh baca entry Farahin ini ya. Insyaallah.

Ehem! Ehem! Ececeyh~ macam orang tua pula gayanya hendak berdehem segala. Hihii...Okey. Tajuk bagi entry pada kali ini adalah seperti yang telah tertulis di atas. Hendak-hendaklah dibaca ya. Huhuu..Fuyh! Tajuk kali ini macam serius saja kan? Haa...tak ada lah serius sangat. Tapi seriuslah juga. Eh! Macam mana tu? Okey..okey. Jom stalk third paragraph. Hehee...

Okey. Sebelum itu, Farahin hendak tanya, blog Farahin ini cantik tak? kuikui...mestilah cantik kan. Ups! Tersasul sudah. Hahaa...Tapi kann...anda tak rasakah yang blog Farahin ni menyerabutkan dan nampak berat? Memang berat pun. Yang dapat view blog Farahin dengan cepat itu pasti berkat internet grade A+. Untunglah. So, Farahin fikir hendak kasi makeover sama blog biru Farahin ini. Tapi....Farahin berat hatilah hendak buang benda-benda yang ada dalam blog Farahin ini. Jadinya, Farahin hendak meminta bantuan anda semua kalau-kalau memang ada benda yang perlu dibuang dari blog Farahin. Boleh? Bolehlah~ Huhuu...But, makesure! Jangan suruh Farahin tukar ke blogskin sudah. I'm not interested. Hihii... So, minta tolonglah ya! Terima kasih! Farahin tunggu komen dari anda ya!

P/S : keyboard rosak balik. pfft! (-..-") Orang lain copy+paste ayat, Farahin copy+paste huruf. BEST!