Batuk Tanda Tak Nak ke Sekolah


Assalamualaikum...
Ehh...apakah? Batuk Tanda Tak Nak ke Sekolah? Actually, tadi ada jadi silent reader di blog amercorner.com. Hehee. Farahin viewed entry beliau yang bertajuk "Tingkatkan Traffik dengan Mudah". Dalam entry tu ada tulis,"...tajuk entry biarlah mesra google". So Farahin harap tajuk entry ini boleh tahan mesranya ya. lol

Omo omo...! Bwoya?! It's already 31st Dec 2012?!?! Takutnyaaa...Takut hendak naik sekolahh. Haih..sejak bila Farahin takut hendak ke sekolah ni? Hukhuk. Takut hendak jejak ke kelas Form 5!! Kelas Sains pula tu! Sains tahu. Bukan ERT, Pertanian, Perakaunan, etc. Tetapi Sains! Huaaa...! I don't want back to school! I don't want! I don't want! Huhh....childish betul Farahin ni. By the way, batuk Farahin semakin teruk sekarang. Siang malam macam ayam patuk jagung di tanah. Cuma bunyinya lain sikit. Makin hendak dekat 2 Januari 2013, makin teruk dia. Suara Farahin pun sudah menjadi pujaan haiwan sedunia. Sudah macam suara raja rimba katanya. Hahaha.

p/s: Alang-alang Farahin sedang menghidapi penyakit yang berjangkit ini, doktor...bagi saya mc sampai next week pliss. Hehee (I don't want back to school!)





Pagi


Pagi ini masih baru
udaranya nyaman seperti selalu
kedengaran titis hujan bergerimis
berbaur embun yang dingin

Namun harinya tetap juga gelap
awan hitam bermendung di langit
berarak bersama bayu yang berhembus
terhidu wanginya alam ini

Andai saja hatiku tenang
sama seperti pagi ini
namun sebaliknya
hati ini dinoda rasa gelisah dan takut
apakah masih mampu untukku perjuangkan
hari-hari yang bakal menjelang?


p/s: uiii lagi 2 hari cuti sekolah. Takut nak jejak ke kelas form 5! (>_<)




Segmen Blog Review oleh Saya

I loike blog review!
Klik banner untuk JOIN, guys!






Farewell Muka Buku dan Burung Biru


Assalamualaikum...
Hmm...sekejap tadi Farahin pergi deactive account fb dan twitter. Maaf sebab 'buang' kamu berdua! Saya hendak SPM 2013! Minta difahamilah ya. Huhh will miss SJ oppa and my ELF. No more stalk stalk Yesung's oppa tweets. No more fangirling on CME group. Tiba-tiba rasa menyesal pula. lol. By the way, masa hendak deactive twitter dia ada beritahu selepas 30 hari my account will be delete. Adakah itu bermaksud deactive sahaja atau delete sepenuhnya hingga Farahin tak dapat nak sign in balik? Begitukah?? Well, this is my first time deactivate these both account. Huhu. Itu twitter. Yang fb pula....


perghh...pandai pula dia mengampu kan? Those names tu memang my friends. Wanie kawan satu sekolah. Aina tu my adik angkat. Yang tudung putih tu. Nur tu pula my wifeu. I married her on fb. Mutiara tu kawan sekolah juga. Semua memang orang yang Farahin sayang. Huhu. Lepas tu, nampak tu Farahin tick yang mana. Farahin tick "Saya tidak rasa selamat di facebook". Hahaa. Memang tak selamat pun! Tak selamat pelajaran Farahin! Hahaa. Actually, blog pun apa kurangnya. lol.

Okeyh. Jadi harap maklumlah ya. Suju Elfarahin dan Kim Yong-soo are not on fb and twitter anymore. Tsk. Bubye.

p/s: tulis entry sambil dengar lagu kpop tapi my neighboor ni pulak on radio kuat-kuat. Woi! subuhlah woi! Belum pagi lagi!




Quick Segment: Why We Love Blogging? By Najihah Najmy


Assalamualaikum....
Ehem! Ada orang tanya kita kenapa suka blogging. So here are my answer. Baca perlahan-lahan ya. Huhu

Farahin bukanlah seorang yang peramah. Bukan juga seorang yang pandai membuka perbualan. Oleh sebab itu, Farahin memilih blogging sebagai alternative bagi Farahin beramah mesra dan membuka topik perbicaraan melalui hasil penulisan Farahin. Huhu.
Setiap orang ingin mempunyai kawan yang ramai dan dikenali. Biarpun tidak mengenali wajah, apa salahnya mengenali hati. Farahin tidak cekap mencari kawan. Tetapi dengan blogging, Farahin tidak perlu mencari kawan. Sebaliknya, 'search' kawan.
Hidup ini terasa mudah pada awalnya. Tetapi hari demi hari, tatkala usia diburu masa, hidup ini mula terasa susahnya. Adakala, keluhan saja tidak memadai. Ingin memberontak, tidak juga baik nanti. Jadinya, dengan blogging Farahin dapat melepaskan rasa letih yang terbeban pada diri.
Ada segelintir remaja mudah kemurungan. Adakala dia merasakan dunia dan masyarakat tidak menerimanya. Juga tidak memahaminya. Oleh sebab itu, Farahin memilih blogging untuk mewar-warkan pada dunia dan masyarakat apa yang Farahin rasa dan fikir di samping menemukan mereka yang ingin memahami.
Berbohong bukanlah kepakaran terbesar Farahin. Tetapi ucapan "tak ada apa" sentiasa di bicarakan Farahin. Sedangkan itu adalah tipu semata-mata. Malah Farahin mengucapkan itu pada diri Farahin sendiri. Dengan itu, blogging membantu Farahin berlaku jujur pada diri sendiri. Walaupun tidak sepenuhnya.
Farahin juga tidak berkemahiran dalam menarik perhatian orang di sekeliling. Di satu sudut, Farahin akan mendiamkan diri dan hanya mendengar. Farahin akan bersuara bila perlu. Tetapi setidak-tidaknya, dengan blogging Farahin dapat berganti diri menjadi seorang yang cuba-cuba untuk menarik perhatian. Hihii
Farahin juga bukanlah "kipas susah mati" berita. Apatah lagi akhbar-akhbar harian. Tetapi dengan blogging Farahin dapat memperoleh info-info semasa terutama yang berkaitan bencana alam dan peperangan melalui blogger-blogger yang aktif dalam menyebarkan info-info berkenaan. Namun begitu, Farahin kurang berminat dengan gossip dan news ala hot tentang artis serta berita sukan. Hehee
Baru-baru ini, Farahin menyedari diri Farahin sukar untuk mengawal tekanan emosi, fikiran dan hati. Adakala Farahin akan berasa marah tidak bersebab. Adakala Farahin akan menangis dan berasa sakit hati. Dengan itu, blogging serba sedikit membantu Farahin untuk muntahkan segalanya. Ia merupakan khidmat kaunseling kedua bagi Farahin. Yang pertama semestinya Dia Yang Maha Mengetahui.
Tidak gemar membaca buku merupakan salah satu sifat buruk Farahin. Terutamanya bahan bacaan bukan fiksyen dan penuh dengan fakta yang tidak diringkaskan. Jadinya, blogging sekaligus memupuk sifat ingin tahu dan membaca melalui artikel-artikel blogger yang ringkas dan lebih menarik. Ilmu itu luas. Tidak cuma pada buku. Hahahaa
Farahin juga tidak terdedah kepadaa suasana luar. My life is just around this small state names Kluang, Johor. Keluarga Farahin tidak gemar melancong. So do I. Ini juga mungkin disebabkan faktor kewangan. Tetapi dengan blogging serba sedikit Farahin terdedah kepada suasana luar melalui pengalaman atau diari yang dikongsikan oleh para blogger. By the way, recently Farahin teringin hendak melawat zoo. Teringin hendak berkenalan dengan para 'sahabat' di sana. Huhu

Okeyh. Done. Maaf sebab panjang. Sengaja. lol

Tag:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Segmen masih dijalankan! Klik Boboiboy untuk JOIN!




Bila Dah Teguk Dadah


Assalamualaikum.... 
Hmm bila dah teguk dadah, kepala mulalah mamai. Mata pun jadi berat semacam. Bukannya ada lekat bulu mata palsu pun kat mata tu. Badan pun terasa letih. Erkh! Kenapakah? Actually, tekak Farahin rasa gatal macam nak batuk. So lepas lunch tadi teguk 5ml ubat batuk. Sekarang dah mula rasa mengantuk. Kejap nanti berdengkurlah ya. Dah lah hujan. Uiiii nikmat! Hahaa. Selamat tidur siang semuanya! Hohhoo

p/s: apa yang anda fikir ha bila nampak tajuk entry ni? Huhu.



----------------------------------------------------------------------------------------------------
Segmen masih dijalankan! Klik Boboiboy untuk JOIN!



800+3=Thankyu!

Assalamualaikum...
Woot woot! ELFollowers SJelfFoundland telah mencecah 800. Alhamdulillah. Akhirnya sampai juga target 800 ELFollowers sebelum Jam Tahun Baru menjerit. Huhu. Jom intai siapakah 800th ELFollowers itu.


Oh, yeah! Itu dia yang Farahin framekan. Okeyh itu bukan dia. Just a profile picture yang dia gunakan.  lol. Mengikut profile di blognya, she wanna know as Ahda. Hello, Ahda! Thanks coz followed SJelfFoundland. Anyway, your blog is awesome! It's Blue. I loike. Hihii. Done followed back! Farahin takkan cakap jangan sombong-sombong. lol. Why? Farahin pun bukannya friendly giloss. Hehee. But I'll say "Don't naughty naughty." Hahaa. Ada maksud yang tersirat tu. Hikhik. Okey. For those yang terasa jari hendak blogwalking dan bikin riuh di shoutbox, Jom ke blog Ahda! Follow tau. Huhu.

A S S A L A M U A L A I K U M
Terjah mereka juga!

Happy Blogging!

NOTA AKHIR: Sepanjang 2012 ini, banyak perkara baik berlaku kepada SJelfFoundland. ELFollower meningkat, Farahin pun sudah pandai join segmen/ga/contest, SJelfFoundland di review, trafik meningkat and Farahin semakin mahir dalam mengedit blog. Ups! Hehee. Alhamdulillah. Terima kasih semua!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Segmen masih dijalankan! Klik Boboiboy untuk JOIN!




Between Ears and Heart


Assalamualaikum...
Hmm...I think I want to share something. It's about my ears and heart. These both gifts make me being kinda a good listener and a person who always want to understand others heart. Even sometimes I tried to not listen, I still can't avoid it. Because my ears want to listen. Huhu. Tonight I want to share a lyric which sounds good to my ears and my heart do agreed that.

I avoided my close friends and only looked at you
I learned how to cook for the first time and only waited for you
You are so mean, you are so bad
I did everything that you wanted
All day, I cried then laughed, like a crazy person
Did you want me to be like this as well?
Don’t you ever love again
Because you’re such a bad person
For the price of leaving me, don’t ever be happy
Baby I don’t like you I don’t like you
Even if you come back to me, I don’t want you
Baby I don’t like you I don’t like you
Even if you come back to me, I don’t want you
You are such a mean person, you are such a bad man
How can it be so painful much when there are no scars?
How can it hurt so much, as if I’ve caught a nasty cold
You are so mean, you are so bad
Was my innocent love that fun to you?
All day, I curse at you and hate you, as if I forgot you
But the more I do so, the more tears flow
Don’t you ever love again
Because you’re such a bad person
For the price of leaving me, don’t ever be happy
Baby I don’t like you I don’t like you
Even if you come back to me, I don’t want you
Baby I don’t like you I don’t like you
Even if you come back to me, I don’t want you
Sweet, sweet – even the sweet whispers of love
I didn’t know that they were all lies
I was still young so I believed everything you told me
And I regret that so much
You are so mean, you are so bad
Are tears the last part of love that you taught me?
I want to meet someone better than you
And smile every single day
Watch over the happy me from afar
Baby I don’t like you I don’t like you
Even if you come back to me, I don’t want you
Baby I don’t like you I don’t like you
Even if you come back to me, I don’t want you
ah oh oh oh du su su du ru su
Even if you come back to me, I don’t want you
You are such a mean person, you are such a bad man
Translation Credits: pop!gasa
The title of this song is "Bad Man(person)" sing by Juniel, the new solo korean artist. Yes this was the translation. This song remind me to my past. And also remind me to myself today. In the past, I was a girl who had fall and been hurt so much. Yes. It was my mistake. I shouldn't being too serious towards my puppy love. It just a toy. A game for a young teenager. It just like a second role in our life. Unfortunately, I got mistaken it. So today I tried not to cry again. My heart may quite hard to be fix. But at least I can fix this life. What I did today is forget not regret. Run forward as fast as I can to leave that 'black spot' far away at behind. I'm not a strong girl. From "love", what I can see is the "v" has changed to "s". It's "lose". I got scared to it. So I need to restart this life. Be a girl without knowing what is the meaning behind the word with a combination between two vocals and two consonants. Do it sounds childish? I hope not.
Happy Blogging!

Nak Cancel Segmen?

Assalamualaikum...
Mornite, guys! Sedang buat apa tu? Layan nightline tv3 sambil tunggu Don 2 kah? Oh, hensem kan Dato' SRK tu? Hehee. Okey. Seperti yang tertulis di tajuk. I think wanna cancel my 4th segment. Terasa macam tak bersungguh nak teruskan segmen tu. lol. Tapi masih dalam pertimbangan. So sementara Farahin sedang mempertimbangkannya, meyh tengok Terms & Condition segmen tu.

Tombok Boboiboy!



Segmen Segmen Lagi!!


Assalamualaikum....
Guys! I'm thinking wanna make a segment. So prepare yourselves! Promise that you'll JOIN okay! Yagsokhae? Hihii.  Don't worry, Just  a simple segment. I meant it. Peace yo!




Si Panjang Yang Cantik

Assalamualaikum...
Guys, korang rajin tak tengok MHI TV3? Kalau Farahin semestinya tidak. Tapi pada 19 Dis hari tu tertengok pula. Hahaa. Ada vet dan tetamu jemputan,kan? Kan ada masa tu Elly ada pegang ular warna perang. One word Farahin sebut bila cam zoom kat ular tu, "Cantiknyaaaa..". Yep! For me cantik sangat. Kulit bersisik dia pun nampak bersih. So dari situ, timbullah idea ni. Farahin nak spam gambar-gambar ular yang cantik. Huhuu.

PERINGATAN: Kepada mereka yang lemah semangat or mudah terkencing dalam seluar, ada baiknya jangan layan entry ni. Nanti terbawa ke mimpi pula.

Jom mula!

Haa... kira macam ni jugalah ular yang Elly pegang tu. Tapi warnanya lebih gelap dari yang ini. Cantik,kan?

Ular begini pernah muncul dalam mimpi Farahin. By the way, it wasn't a nightmare.

Ular ni corak dia taklah menarik mana. Tapi suka pose dia. Hahaa.

Yang ini cantik. Farahin rasa Farahin lebih tertarik ular warna coklat/perang dengan warna corak yang kontra.

Awesome!

Warna dan corak yang sama dengan cicak hutan yang selalu Farahin jumpa. Nice!

Keliru. Ni kepala atau ekor ular? Tapi memang wujud ya ular berekor seakan kepala.

Ini lebih cantik daripada warna merah tadi. Warna merah agak menggelikan berbanding yang ini.

Hikhik. Corak dia adakala nampak macam bentuk love. Yang warna oren tu. Beautiful!

Yeah! That's it. Gemuk & Cantik. Bentuk yang ideal! lol.

Comel!

Ehh.. kembar siam? Hohho. Bukanlah. Memang wujud ular begini. At least dia ada buntut. Daripada CatDog? Hahaa.

Hehee. Penyamaran yang bagus. Itu bukan tompok anjing ya. Huhuu

Haa siapa tak kenal dia? Dia ni femes tau.

Okey. Sudah-sudahlah tu. Nanti ada juga yang muntah darah depan laptop. Geli katanya. Hihii. Habis ingat Farahin tak geli? Gelilah juga. Nak-nak dengan yang warna hitam. Uyoo! Bukan ular yang Farahin bayangkan. Tapi lipan. Tsk.





ELFiction: Do It Right!

Assalamualaikum....
Err...Okey. Honestly, this all gara-gara this one dongsaeng names Sarah. Hihii...Rajin betul dongsaeng ni buat fiction. Farahin pun cuba rajinkan diri untuk membacanya. Baca fiction dongsaeng tu buat Farahin berangan sorang-sorang. Hahaa. Tup tup mendorong Farahin untuk cuba try test jugalah aplikasikan apa yang Farahin imagine dalam bentuk penulisan. So here it is! Hehee...

Sebelum itu, maaf di atas broken english-nya. lol (>_<)

Hahaa...! Masa first time nampak gambar ni ingatkan oppadeul pakai skaf bertelinga. Rupanya rambut oppadeul. Kehkehkeh...



You was writing a letter for someone on that night. A love letter. Once you heard your mom called from outside of your room, you quickly hide the letter under your exercise book. Mom may scold you if she knew that you had a crushed at school.

Mom: _____, do you still awake?
You: Err yae. Wae? (Mom get in your room)
Mom: (Mom get in your room. Smiling brightly.)
You: Wae?You looks so happy tonight.
Mom: Come here. Sit with me.(Both of you sit on your bed.)
You: Waeyo?
Mom: Look at this. It is beautiful, right?(Show you a ring.)
You: Omo!So beautiful. Appa gave it to you? Yah..you're so lucky.(Excited face. Full of happiness.)
Mom: Aniya.This is yours.(give the ring to you.)
You: Bwo?Nan?But...appa gave it to you, right?
Mom: Aish! I never said that it was from your appa. It is from your ahjussi.
You: Ahjussi?Jong Woon appa? Omma. You and appa had married almost 18 years. Why you be like this? Don't you pity at him?(Mom start make a weird face.)
Mom: Aishh jinjja this kid!Bwo?What are you thinking? This ring was given by ahjussi for you.
You: Huh?For me?
Mom: Yae.
You: (Take the ring. And put it on your finger.)Is it really for me?(Keep look at the ring on your finger.)
Mom: Nae. We planned to marry you with Kim Jong Woon.
You: Bwo?!(SHOCKED.)Andwae!(Take out the ring from your finger and give it back to your mom.)
Mom: Wae?Why can't?Wae? Do you already have a boyfriend?
You: Err..aniya. Because...Jong Woon and me have been friends since we were child. I don't think it can be more than that.
Mom: Then that is good. Both of you had known each other. So it wouldn't be so hard when you're married.
You: Omma~
Mom: Think about it.(Stand and walk out from your room.)
You: Omma~
Mom: Good night.(Leaving you.)
You: Hukhuk...eotteokhae? Oppa~(Look at the ring with dissatisfied feeling.)


You just wake up from your sleep in front of your study desk. Cold breeze from outside of the window had woken you. Seems like you forgot to close the window last night. You looked at the wall clock. 6:45a.m. You opened your eyes widely and looked at your alarm clock.

You: Yah!The battery had expired?!Aishh.(Rush take the towel and take a bath.)


As you arrived at the school, your heart started beating so fast. You feel quite nervous. The letter that you wrote last night was in your hand. Because of that letter you fall asleep last night. You want give that letter to him today. Hope everything will be success. Suddenly...

Yesung: Careful!(Hug you and both of you fell onto the ground. He want avoid the netball from hitting you.)
You: Erk.
Yesung: Gwaenchanayo?(Yesung's face is very near to yours.)
You: Yi...yi..yae.(You feel nervous look at his face.)
Yesung: (Trying get his face more near to you. He's trying to kiss you. But then, you turn your face away from his.Yesung realised that. He stand and give his hand to you.)
You: Gomawo.(Take his hand.)
Yesung: (Smiling when see ring that given by his father is on your finger.)You wear it?
You: Hah?Yae.
Yesung: So you accept it?
You: Erm...not yet.(Turn away from him and start look for something. The letter that you hold. You lost it when both of you fall onto the ground.)
Yesung: I knew it. You wouldn't let our friendship get into the next chapter.
You: (Ignore him. Hah! You found the letter. Turn back to Yesung and kick his left leg.)
Yesung: Ouch! Yah. Why did you do that?! (Jumping with one right leg.)
You: Yah. You know that I wouldn't let that be. Then, why don't you stop your father? (Scold him.)
Yesung: I can't. He really likes you. He even had warned me early do not disobey his decision.
You: Coward!Humph.(Walk away and leave him.)
Yesung: Bwo?What did you called me just now?
You: (Turn your face back to him and stick out your tongue.)


You was standing at the outside of his class. You felt very nervous. The letter still hold by you. You want put the letter in his desk drawer but afraid if you got caught by the students inside the class. All were your senior. Plus, you don't want embarass him. Luckily, you saw a girl student went into the class. You asked her to pass the letter to him. You also asked her to keep this as a secret. As you leave the class, he just get in to the class.

Girl: Ah!Donghae-ah.There is a letter for you.
Donghae: Bwo?From who?
Girl: A girl. I think our junior. You got a fan ha.
Donghae: Gomawo. (Take the letter and went to his place.)


During recess time, you walked in front of Donghae's class. You looked inside but he wasn't there. Never mind. He may at the canteen. Suddenly when you walked near the boys washroom, Donghae came out and surprised you. He push you against the wall and kissed you deeply. You was shocked and closed your mouth with both of your hands. Your eyes started tearing. This guy started scared you.

Donghae: So you was that girl?This letter, is it from you?(Show the letter that had given by you.)
You: (Shake your head.)
Donghae: Ouh...so who's name with ________?(Look at your name tag on your school shirt nearly.)
You: (Donghae really scared you. So you push him away and went run away from him.)
Donghae: Gotcha! (He caught your hand. Then, he pull your hand and hugged you tight. He kissed both side of your neck and keep did it again and again.)
You: Oppa..don't. Oppa...(You felt uncomfortable.) Oppa!!(Push Donghae strongly away. You started felt suck towards him.)
Donghae: Wae? You wrote about my lips and praised it in this letter. I just want you to feel it.
You: (Donghae's words hurt you. Your eyes getting red and tearing a lot. You walked towards him and kicked his left leg.)
Donghae: Ouch!Yah!
You: (Leaving with a broken heart.)



Recess time had ended. Yesung was looking for you. He went to your class but you wasn't there. Yet you was sitting under the shady tree near the lake at the school's garden and crying non-stop. You hurt so much. You never expected that Donghae would did like that towards you. He didn't respected you at all. Kept scared you and make you felt suck. Suddenly, Yesung came to you.

Yesung: ______-ah.
You: (Keep crying. Even tried to hide your face full with tears from him.)
Yesung: I wouldn't ask why. But if you need shoulder to cry on, I'm here.(Sit beside you)
You: (Turn back to Yesung and hug him. Crying.)

It has been so long Yesung and you at the garden near the lake. You was laying on his lap and closed the eyes. You felt safe and peace. You hope that moment can be much longer. Suddenly, you got a soft kiss from Yesung.

You: Tsk.(Hurt.)
Yesung: Wae? Is it hurt?
You: Nae.(Your lips hurt because of Donghae's.)
Yesung: Mian.
You: You had knew it long ago, right?
Yesung: Nae. I saw it.
You: Then, you should not did it.
Yesung: Mianhae.
You: Mianhae. You must be hurt.
Yesung: (sigh)Gwaenchana. I know you hurt more.(Gently plays with your hair.)
You: Thank you.(Back close your eyes.)
Yesung: _______-ah. 
You: Nae.(Still close your eyes.)
Yesung: Saranghae. (Kiss your forehead)
You: Kamsahabnida.
Yesung: Yah. You should say it back.
You: Later.
Yesung: (pout.)
You: (In your heart, "Kamsahabnida, Kim Jong Woon. Saranghae")


In the middle of December, it was your engagement with Yesung. Soon, both of you will continue the study. All the students from your school were invited. Donghae also there to congrats you. There was a girl beside him. A girl who you asked to pass the letter to Donghae long ago. That girl told you that Donghae do love you but he make a big mistake when tried to show it to you. Yet, she got the place in his heart after he suffered because of that mistake.


P/S: If you want your love looks right, then do it right :)

To Sarah, hope tak marah coz unnie guna cara penulisan yang sama. Mian.