SARANG-yah!!!!!



Sedih ja tengok video ni.Rasa nak menangis!Hati ni sakit sangat.Saya
tekup muka dengan bantal dan jerit lepaskan sakit di hati.Saya gigit
bantal saya dan pejamkan mata.Tak pasal-pasal,mata saya basah.
Saya tahu,ini gila.Malah,saya tak pernah rasa perasaan yang macam ni
terhadap artis.Ya!Saya sayang dia.Sayang sangat.Bukanlah nak kata
dia kekasih yang akan kahwini saya,tapi saya memang sayang.Tak pernah
jumpa?Tak pernah bercakap?It doesn't matter.Saya tetap cinta dan sayangkan
dia no matter what.

Sedih saya tengok muka dia masa menahan sakit.Saya dapat rasakan
kesakitan dia.Hati saya merasakan kesakitannya.Walaupun kejadian ni
dah lepas,saya tetap rasa sedih dan ia macam baru sahaja berlaku.
Saya risaukan dia.Saya bimbangkan dia.Hati saya sakit sebab tengok
dia dalam kesakitan.Jantung saya berdegup kencang sampai rasa nak
meletup.Saya sayangkan dia.Sayang sangat!Semua ELF sayangkan dia!



Even dalam kesakitan,dia masih menari.Masih menyanyi dengan penuh
senyuman.Ya.Senyuman dia memang cantik Itu antara part yang saya suka!
Dia senyum seolah dia mengatakan yang dia tak apa-apa.Saya betul-betul
terharu melihatnya.Memang rasa nak peluk cium dia.Sayang dia sangat!!
Sayang sangat-sangat!!!

Dia kekasih yang dapat beri saya dorongan untuk tidak bermain lagi dengan
api cinta zaman remaja yang sia-sia ni.15 tahun.Better belajar and keep focus
on it.Dan saya cuma akan mencintai dan menyayanginya.Serius saya cakap,
he's not mine but ours,ELFs.Kami cintakan dia!Kami sayangkan dia!
Kalau memang ada teman lelaki tak dapat terima kami perempuan-perempuan
yang sangat-sangat mencintai dia,it's much better dengan mencintai dan
menyayangi dia daripada anda teman lelaki yang tak memahami!!

Sejak saya tengok video ni,saya labelkan dia sebagai hero saya!!Saya kagum
dengan semangat dia.Semangat dia untuk teruskan persembahan menunjukan
dia bekerja keras.Semangat dia untuk terus menari dan menyanyi menunjukan
dia memang sayang kawan-kawan dia dan tak nak malukan mereka dengan
berhenti menari.Oppa!!Kim Jung Woon!!Yesung!!Saranghaeyo!!!Cinta awak
sangat-sangat!!Selevel dengan ex saya.Serius!!Tapi..rasanya lebih sedikit.
Saya lebih cintakan awak daripada ex yang dulu!Awak lebih buat saya happy
dan bahagia daripada dia yang tak guna!Saya sayangkan awak saja Yesung!
Satu-satunya kekasih saya!!Everlasting Friends,Everlasting Love For You,
Sarang-yah!!

TRAUMA

Masa silam telah membuat saya trauma.Luka di hati yang lalu,buat saya trauma tentang luka.Luka di hati tak dapat dilihat.Tetapi dapat dirasa.Kepedihannya...keperitannya...
bolehkah dijelaskan?adakah yang akan memahami?Saya sangat takut akan namanya luka.

Ini mungkin melucukan.Malah saya juga berfikir begitu.Ayah saya dah banyak kali ajak saya supaya belajar menunggang motor.Ya.Saya berminat.Tapi bila saya terbayang akan luka,saya cuma mampu memejamkan mata dengan rapat.Mengetap bibir ketakutan.Hati kecut,menyakitkan.Saya bukan cuma trauma akan luka di hati.Tetapi juga luka di tubuh saya sendiri.

Kalau luka di hati dah tak buat saya tak tertangis akan kesakitannya,macam mana pula kalau luka yang nyata.Saya tak tahu kenapa saya begini.Kenapa tentang luka selalu menghantui saya.Luka buat saya cemas.Resah tak tentu pasal.Macam sekarang.Saya menaip sambil berkerut dahi.Dengan hati yang bimbang.Seperti nasib malang akan menimpa saya tak lama lagi.Saya sangat takut pada luka.Saya tak takut darah,tapi saya takut akan luka.Kesakitannya.Kepedihannya.Keperitannya.Semua itu buat saya menggigil satu badan.Saya tak sangka,luka di hati mampu beri impak yang dalam terhadap diri saya.Saya takut akan luka.Saya takut akan dilukai.Saya takut akan terluka.Saya takut akan melukai.

Segala tentang luka buat saya trauma.Rasa dunia ni gelap.Rasa diri ini cuma sendirian dan terus dihantui bayangan misteri.Terasa hati ini sangat sempit dan tak keruan.Luka...bolehkah saya hindari luka?Bolehkah saya mengelak dari luka?Tolonglah....lindungi saya...

NINJA

Saat dia hadir menginjakan kaki di situ,
Derap kakinya tidak kedengaran di telingaku.
Tetapi di saat hatiku berniat menginjak ke arahnya,
Derap hatiku bergema menggetar jiwa.

Saat dia diam bisu di situ,
Ke arahnya mataku melirik menuju.
Tetapi di saat dia bersuara di nun situ,
Hatiku pula tergamam beku suaranya menderu.

Saat dia selisih hampir di sisiku,
Hatiku ikut selisih seakan ada cinta bertamu,
Tetapi di saat aku berada jauh di belakangnya,
Ku bekukan hati meninggalkan kelopak cinta di belakang.

Dia pernah menghunuskan pedangnya di hatiku,
Dan dia pernah menginjak masuk ke hatiku,
Tetapi aku selimuti takhta itu dan membiarkannya berbaringan di singgahsana,
Dia bertamu dan pergi lalu hatiku terkunci kembali.

Dia pernah menjadi yang teristimewa di mataku suatu ketika,
Dia pernah menyentuh takhta raja yang kosong itu,
Tetapi aku tetap membiarkannya pergi berlalu,
Sekadarku sambut sebagai tetamu bukan cinta untuk bersatu.

Dia wira...Dia pahlawan...
Malah dia pernah tercalon untuk menduduki takhta,
Menggantikan tempat si raja,
Tetapi aku hanya menatapnya sekilas pandang,
Biarpun datangnya dia mimpi bertandang namun aku tetap menolaknya daripada menjadi tempat bersandang.

Dia ninja yang  hadir dalam luruhan sakura,
Pernah seketika buat aku terbangun daripada menatap langit yang lara,
Membuat mataku terkesima memandangnya,
Membuat hatiku terpana akan dirinya,
Buat seketika...
Dia pernah menjadi yang sempurna buatku.

"NARUTO......"





"Sakura pernah menyukai Naruto sewaktu sedang asyik mencintai Sasuke."

Ingat lagi post ni? :
"Kau Naruto,
Aku Sakura,
Dia Sasuke..."

Apa ceritanya?Tiada apa-apa cerita pun antara kita.
Dan sekarang,tiada apa-apa cerita antara kita bertiga.
Sasuke adalah masa silam hitam.
Naruto adalah teman sekumpulan.

KIAS DAN MADAH

Hatiku tidak berbisik dalam tika yang lama,
Aku tidak dapat mentafsir bisunya ia,
Aku tidak dapat mendengar desis suaranya,
Mengapa?

Mungkin kerana tiada engkau,
Sudah bertahun engkau menjadi punca,
Dan kini cuba ku hapus...
Lalu madah-madah itu ikut melupus jua.
Begitukah?

Tak mengapalah aku kehilangan
kiasan dan madah-madah itu,
Esok atau lusa atau bila-bila,
pasti akan ada yang datang bersama mereka,
kiasan dan madah-madah itu akan kembali,

Mereka tidak ke mana,
Masih di sini...
Tersorok tersisip di celahan hati yang kosong,
Aku cuma perlu menyusunnya menjadi patah berkata,
Sukarnya...
Bezanya...
patahan kata-kata itu hadirnya tanpa sebuah cinta
seperti dulu....

Tidak mengapa...
Mulai saat ini....
aku harus belajar berkias madah tanpa cinta,
harus belajar hidup tanpa mencinta engkau,
harus jua belajar mengawal cinta,
bukan lagi dikawal dek cinta yang memperhamba.

MAHUNYA AKU


Aku mahu memadamkan kepahitan silam,
Hilangkan pahit itu dan sadurkannya dengan kemanisan kenangan,

Aku mahu menitik noktahkan sebuah cerita,
Memulakan pendahuluan yang baru di buku yang baru,

Aku mahu membasuh luka memulih cela,
Mahu menggantikan hati merah yang segar warnanya,

Aku mahu menginjak tanah dan hakikat,
Menghapus angan-angan yang sekadar menjunam,

Aku mahu menjadi yang bahagia dan gembira,
Bukan sedih melara sepanjang usia,

Aku mahu berimpian indah belaka,
Bukan fantasi yang asyik menggores luka,

Aku mahu miliki sebenarnya cinta,
Bukan dimiliki cinta yang konon benar nampaknya,

Aku mahu kental indah berjiwa,
Bukan terjelupuk jatuh ditimpa hampa,

Aku mahu terus berbahagia,
Bukan mencari bahaya yang sia-sia,

Aku mahu berhenti mencintai dia,
Itu bukan sekadar hanya kata,

Aku mahu melenyapkannya bersama luka,
Itu adalah madah berbahasa sasa,

Aku mahu menghumbannya bersama duka,
Biar mati ditelan masa,
Luput ditimpa bahagia.

KEKASIH

  • Bila dia tersenyum ikhlas di hadapan kita,kita tertanya-tanya mengapa dia senyum?Seikhlas itu?Secantik itu?Mengapa?Adakah kerana kita?Adakah kita yang membuat dia tersenyum.
  • Bila dia merenung mata kita dengan tenang,kita dapat merasakan kerisauan dia.Betapa dia bimbangkan kita.Walaupun kita dapat rasanya,kita pun ikut tenang setenang renungannya.Masa seakan berhenti.
  • Bila dia lafazkan bahawa dia merindui kita,kita dapat merasakan betapa banyak air mata yang ditakung di hatinya sepanjang merindui kita.Dan kita ikut basah merasakan rindu terhadapnya sedangkan dia di hadapan kita.Di dekat kita.
  • Bila dia memeluk kita ketika kita sedang susah dan meronta-ronta macam anak kucing kesakitan,kita berasa selesa dan nyaman.Sedikit demi sedikit,rasa macam nak terlena.Terhapus dari realiti yang menyempitkan.
  • Bila kita menangis dan dia mengesatnya dengan jarinya,kita merasakan hati ini kecut,mengering seakan tiada lagi air mata untuk ditumpahkan.Tapi...air mata tetap berlinang dan kita masih mengharapkan kesatan darinya.
  • Bila dia mengusap kepala kita,kita merasakan segala kerunsingan terlepas dari kepala.Kalaupun terkenangkan kenangan yang pahit dan menyedihkan,kepala kita tetap berasa ringan.
  • Bila dia menggenggam tangan kita dengan kesungguhan,kita dapat merasakan kehangatan tangannya yang seperti mengalirkan haba yang panas kepada kita yang seakan sejuk membeku,putus harapan atau putus asa.Aliran itu memberi kita semangat dan mencergaskan kita.
  • Bila kita mendengar detak jantungnya yang kencang,yang sedang membimbangkan kita,kita tahu kita ada di situ.Dan kita sedar...kita telah menyusahkan dia.Rasa maaf tu buat kita tersenyum bahagia di pelukannya.
  • Bila dia menangis di hadapan kita,kita tahu sebenarnya dia tak nak menangis kerana kita.Dia tahu dia perlu teruskan hidup.Tetapi disebabkan dia terlalu memaksa diri supaya tidak menangis kerana kita,air matanya berlinang seolah tidak akan  berhenti.
  • Bila dia terlena di bahu kita,kita tahu bahawa dia percayakan kita dan cuma kita yang diharapkan untuk melindunginya.
  • Bila dia membohongi kita,kita tahu dia sengaja berbuat begitu dan itu sudah pasti menyakiti hati kita.Tetapi,kita juga patut sedar yang dia juga tidak sengaja melakukan itu.Dia buntu mencari jalan untuk tidak menyakiti kita.Sedangkan jujur sudah melukai.Apa lagi yang harus dia lakukan?
  • Bila dia mengucapkan selamat tinggal pada kita dan pergi,kita pasti berharap untuk tidak mendengarnya di lain kali.Dan berdoa,esok masih ada untuk kita dan dia.
  • Bila dia menangis sambil memeluk erat kita,kita tahu yang kita memang sudah terikat di hatinya.Dan kita patut sedar,dia sedang cuba untuk mengunci kita seorang di dalam hatinya dengan mengosongkan hatinya tanpa air mata.Oleh sebab itu,dia menangis.Dia tahu,hatinya yang kosong akan diisi dengan kebahagiaan oleh kita.
  • Bila dia melutut di hadapan kita,merayu,kita patut tahu yang dia sedang memperhambakan dirinya.Kalau kita tidak menangis melihatnya,jangan pula dengan ego kita memerintahnya.Suruh dia bangun dan menolak rayuannya dengan sopan.Kalau kita menangis,suruh dia bangun dan terimalah dia.Mengakuilah,kita dapat merasakan cinta seorang raja yang bertakhta tinggi di hati kita itu.Yang sanggup meninggalkan takhta dan merendahkan dirinya di hadapan kita.
  • Bila dia memanggil kita 'sayang',kita akan berasa selesa dengan panggilan itu tanpa ada rasa jijik mahupun geli seakan ianya sesuatu yang kotor.Malah,kita tak rasa megah dan bongkak dengan panggilan itu.Kita bahagia dengan panggilan itu kerana kita dapat merasakan kelahirannya dari hati si dia.
         


Lihatlah...kekasih yang dipeluk,menggambarkan betapa mereka
selesa dan tenang di pelukan kekasih mereka.
Dan lihatlah....kekasih yang memeluk,tergambar betapa mereka
bimbang dan kasih kepada kekasih mereka.


                              

Pasangan kekasih bukan muhrim,malah tidak mempunyai apa-apa ikatan halal antara kedua-duanya adalah haram bersentuhan.Tetapi,ketahuilah percintaan tidak semestinya berkaitan bersentuhan kulit,akuilah.Banyak lagi yang boleh dikait sentuhkan.Hati,emosi.
perasaan,mental,hal-hal itu juga boleh disentuh.Juga boleh menghubungkan kasih sayang.
Sedarilah,ada perkara tak usah dizahirkan.Kerana yang batin itu lebih halus dan kukuh buat simpanan di hati.Cinta tidak berbentuk.Tidak tersentuh,tidak terdengar hadirnya.
Cinta itu juga sebahagian daripada kebatinan peribadi manusia.Jangan kotorkan yang
namanya cinta dengan bersentuhan antara bukan muhrim wahai umat Nabi Muhammad s.a.w.

HAMBA CINTA

Saya baru sedar.Merenungkan....yang saya pernah menjadi hamba cinta.Ah!Kesian betul.Tak sangka saya boleh sesat dalam cinta.Teruknya!Saya kata saya mengaguminya.
Kagum degan keindahan dan kehebatannya.Yes,I am!Tapi tak sedar pula saya terlalu memujanya sampai saya memperhambakan hati dan maruah saya.Saya pernah hampir menyukai kawan sejenis.Waktu itulah saya sedang memperhambakan diri saya.Tapi saya tetap cuba melawan.Cinta itu bukan raja untuk saya tunduk padanya.Bukan tuan untuk saya menjadi anjingnya.Cinta itu kepunyaan saya.Milik saya.Saya adalah tuannya.Cinta tak boleh melangkah takhta saya.Alhamdulillah..dosa itu tidak berlaku.Saya pun tak terlanjur habis.Kawan saya tak tahu saya pernah menyukainya.Agak-agak kalau saya beritahu padanya,mungkin dia faham yang dia patut menjauhkan diri dari saya.Tapi...saya takut kehilangan kawan.Saya sangat perlukan kawan.




Tapi sekarang,kami dah tak berapa rapat.Dia sekolah lain.Saya sekolah lain.Kalau terserempak dengan dia,rasa berdebar dan ego seperti lelaki tu dah tak ada.Tapi saya tetap waspada terhadap diri saya sendiri.Fahami kalau menyukai kawan sejenis itu adalah dosa.Menyayangi dan mencintainya seakan kekasih,itu adalah dosa.Saat berpegang tangan dengannya,dan diri mula berbangga seakan ego seorang lelaki,itu adalah dosa.Saya perlu dan wajib  fahamkan dan terapkan itu dalam hati dan minda saya.Kawan perempuan menjadi kekasih kepada diri seorang perempuan,itu adalah dosa.






Mungkin saya patut letakan Cinta di bawah tapak kaki saya.Bukan di hati saya.Biar ia dipijak dan diinjak.Saya rela.Saya takkan menjadi hambanya lagi.It's disgusting !

NURAZNIE 2

Baru je semalam bercerita pasal Aznie.Today,I meet her at school.She was crying...Why?Hahaha...dia terharulah...dapat 8A dalam PMR.While me,I got lower than her.6A!But I'm grateful and proud of myself.Never expect that result.My target was 5A.Yah...Alhamdulillah.At least,there is something that I could do and make my parents happy and proud of me.Alhamdulillah...today is a precious moment.More precious than UPSR.I'm too happy til SUJU oppa keep playing in my mind.My heart keep calling them.Wish could hug and kiss them.But,they're far.Dan kalaupun oppa dekat,tetap tak boleh hug and kiss.It's still a sin.Must marry first lorh...Bwahahaha!!Marry?Wish could marry 13 all of them.Hahahaha.Tinggi sangat angan-angan.Satu pun mustahil dapat,apalagi 13.Huhuhuhu....However,Alhamdulillah for everything!this best result,bright smile from my parents,oppa that love me and all ELFs...waaahhh....such a wonderful world it is....Alhamdulillah....

SUNYI

Sunyi....sunyi itu datang lagi.Datang bila saya terfikirkan tentang cinta.Datang bila saya bersoal tentang cinta.Sunyi ini buat saya sedih....resah dan pilu.Kenapa?Apa pentingnya cinta dalam umur macam ni?Kenapa?Kenapa mesti merasakannya?Cinta tak seindah manapun dalam umur macam ni.Tak sehebat apapun.Sia-sia melebih.Bila terfikir akannya,memang merimaskan!Sakit!Perkataan cinta tu dah macam duri.Kemuncup.Dicabut,melekat jua.Sakit!Mempercayai cinta.Adakah saya masih mempercayainya?Boleh ke saya mempercayainya lagi?Percaya pada cinta?Pada siapa?Mempercayai cinta itu pada siapa?Untuk siapa?Mengurung sebuah cinta yang tak berteman.Tak ubah macam emosi orang gila yang terkurung dalam penjaranya.Sampai bila mesti mengurung cinta yang tak berteman itu?Sia-sia saja.Melemaskan.Melelahkan.Nazak hati dibuatnya!

C.I.N.T.A: Lumrah sebuah cinta

C.I.N.T.A: Lumrah sebuah cinta: Perlukah wujudnya rasa cinta sedangkan kebanyakan pengakhiran cinta adalah dengan airmata disebabkan hati terluka.Mengapa manusia sering men...

C.I.N.T.A: Cinta itu terkadang pahit dan terkadang juga manis...

C.I.N.T.A: Cinta itu terkadang pahit dan terkadang juga manis...: Cinta itu terkadang pahit dan terkadang juga manis . Jangan pernah letih mengejar cinta yang suci . Belajarlah mencintai diri sendiri dahu...

NURAZNIE

Yah...Dah jarang berpuisi lah...Tak ada idea and tak ada feeling.Maybe sebab cuti sekolah ni asyik duduk kat rumah dan tak terdedah pada persekitaran luar.Usually kan ke sekolah berinteraksi dengan kawan-kawan...cikgu...they might be my inspiration.

Next year dah form 4.Hermm...dapat kawan baru,cikgu baru,suasana baru.Awkard.Wish dapat kawan yang baik dan betul nanti like Aznie.Berkawan dengan dia,saya ada semangat nak belajar.Dia menjadi dorongan pada saya untuk ulangkaji pelajaran bersungguh-sungguh sebelum exam.Dia boleh dikatakan suatu keajaiban.Trust me!Bila berkawan dengan orang yang pandai,seriously anda pun akan ikut pandai.Even tak sepandai dia,at least tak sebodoh dulu.Hahaha.

Aznie.Be friend with her had 3 years.Had through a lot of fun and tears with her.Such a beautiful friendship.Saya sayang dia.Saya selalu nak jaga hati dia.Saya tak nak bergaduh lagi....saya tak berminat dengan rajuk memujuk ni.Lemah!Saya tak pandai memujuk.Dia memang lebih pandai daripada saya tapi saya tetap anggap dia macam budak kecik.Saya nak selalu jaga dia bila dia dengan saya.Saya sentiasa cuba fahami perangai,emosi dan perasaan dia hanya dengan memerhatikannya.Sure.I'm a psikik.Hahahaha....


Bila dia masuk kelas dengan muka yang masam,menghentak beg dan buku-bukunya,that's mean dia ada masalah dari rumah.Jangan kacau dia.Bila dia tengah solve mathematics problem dengan khusyuk,pun jangan kacau.Dia memang tengah kosentrat giler tuh.Bila dia menangis,err....er...tu saya tak tahu nak buat apa.Saya cuma duduk diam di sebelah dia dan biarkan dia menangis sampai habis.But then,saya takkan tanya kenapa dia menangis selepas beberapa minit lalu.Saya akan tunggu beberapa jam lagi untuk bertanya 'kenapa'.That much better.Saya suka bila dia jadi leader dalam study grup kami.She's so active and could activate our minds.Hahahaha...

Itulah Nuraznie binti Ibrahim.Actually,tak terfikir pun nak buat catatan pasal Aznie.Saja menconteng di blog.Dah alang-alang tu,just contineu jelah.Hehee...Aznie.I know...She's a great bestfriend.Saranghae,chingu!

MENCINTAI

3 Tahun...semua orang mengatakan ia tempoh yang sangat lama.Namun,biarpun saya kata ia tak begitu lama,saya mengaku saya menipu.Ia memang tempoh yang sangat lama bagi menunggu seseorang yang takkan-takkan sesekali kembali dan datang kepada kita.
3 tahun tu juga...saya berpura-pura bahagia mencintai dia.Ya.Memang saya tidak menangis atau merungut akan kesakitan yang saya rasa.Tapi tangisan dan kesakitan yang saya sorok tu buat iman saya tenggelam.


Honestly,saya pernah terhasut dek syaitan untuk menyukai kawan sendiri pada tahun kedua.Seorang perempuan.Saya tahu masa tu keadaan saya memang teruk.Oleh sebab saya tak mampu mencintai lelaki lain,saya cuba untuk mencintai kawan sejenis?Gila!Ya.Memang gila.Tapi saya lawan habis-habisan dengan hasutan tu.Saya cuba untuk berjauhan dengan kawan saya.Berhenti bercerita pasal hati dan perasaan dengan dia.Tapi apa yang kadang-kadang buat saya lemah,senyuman dia.Layanan mesra dia yang saya tak pernah dapat daripada kawan-kawan perempuan lain.Actually,she's not my best friend.Cuma...dia memang seorang yang mesra dan sangat peramah.


But now,she had gone.Saya dah jarang jumpa dia disebabkan kami berlainan sekolah.Alhamdulillah...perasaan bodoh tu dah pergi.Now,it's abaout that boy yang saya tunggu sampai 3 Tahun.Now,saya betul-betul nak berhenti.Sudahlah...Dia takkan balik.Takkan kembali.Sudah jelas semuanya.Dia pun dah lepaskan apa yang patut dia lepaskan pada saya.That words.Still playing in my mind."Oi kau!Jangan kacau aku dengan **** lagi.Kita dah tak ada apa-apa."Even he just commented on my fb,for me that should be something important for me.So,what should I do now?Forget him lah.Let he go.Like Yeong Saeng say,"Just let it go...let it go..."



Untuk melaksanakan proses melupakan dia sepanjang cuti sekolah ni,saya buang semua video-video cintan yang saya create yang still ada dalam laptop say.Saya buang brooch S
yang asyik melekat pada tudung saya and gantikannya dengan brooch huruf F yang saya beli.It's much better.And don't forget.I had blocked that couple.He and his beloved girlfriend.Shuh!Out from my list.Setelah buat semua ni...yup!I admit that I feel lonely.Coz it had been 3 years I loved a boy so much and now wanna stop.Then,I choose them.My official boyfriend.SUPER JUNIOR!Now,it's only about my oppa and my dad,men that I love now.Just them.That boy,I must kick!kick!and kick him away suweyyy~~hahaha.



Ok.Now,honestly I have more addict and love to oppa.They had been someone important to me.Even not much I can do for them,I will support as will as I can.Leeteuk,Siwon,Yesung,Shindong,Eunhyuk,Donghae,Ryeowook,Heechul,Sungmin,
Kyuhyun,Kangin,Kibum,Hankyung.I love them!Saranghae SUPER JUNIOR !!heee~ =)

WAKTU


Waktu,
Kau berputar dan terus berlalu,
Biarpun detik jarum tetap akan kembali
pada angka yang sama,
Namun setiap saat yang berlali takkan dapat diulangi lagi.

Waktu,
Berlalulah kau bersama kenangan-kenangan itu,
Aku takkan mengira berapa detik sudah berlalu,
Bawalah kenangan-kenangan itu pergi.

Waktu,
Setiap saatmu mencatat perihal hidupku,
Padamkanlah beberapa saat itu bersama
kenangan-kenangan itu.

Waktu,
Jangan kau kira lagi saat-saat akan kenangan itu,
Robekannya dari catatan hidupku,
Padamkannya...
Gantikannya dengan titik noktah bagi setiap titik detikmu
bagi kenangan-kenangan itu.

TIADA YANG SEMPURNA

Adakah diri ini terlalu kesunyian ?
Biarpun banyak yang menyayangi diri ini ?
Mengapa masih mengharapkan lelaki ?
Usia muda ini tidak pantas bermain api,
Tidak serikkah sudah lecur separuh hati ?

Mengapa kerap kali membayangkan lelaki ?
Mengapa kerap kali mengharapkan pulukan ?
Mengapa harus mengharapkan belaian dan kusapan ?
Adakah diri ini terlalu kesunyian ?
Atau bisikan syaitan yang sedang bergelora ?

Mengapa mesti mengharapkan lelaki sehebat itu ?
Di dunia ini tiada pahlawan mahupun wira,
Semuanya cuma lelaki biasa,
Yang juga bisa menghampakan dan mengecewakan,
Tiada yang sempurna....

Bagaimana agaknya aku bisa berhenti daripada berkhayal ?
Semua ini cuma akan menjerumuskan aku
ke lubuk kesunyian yang lebih dalam.
Di dunia ini tiada lelaki sehebat itu,
Kenyataannya...
Tiada yang sempurna.

PERTARUHAN CINTA


Perih...suka...duka...
sekian lama aku mencintaimu
sehingga kini masih mencintaimu.

Sakit yang aku ratapi
bahagia yang selalu ku impi
itulah pertaruhan cinta ini.

Kesusahan dalam mencintai
jalan yangku pilih untukku harungi hari-hariku
bersama tangis dan tawa
aku tetap mencinta.

Dahsyatnya aku mencari kesusahan dalam cinta
sepanjang mencintaimu aku menanti air mata pilu
aneh......namun itulah percintaanku.

Seringku andai antara kita telah ternoktah
namun jelas aku masih mengharapkan perkembalianmu
aku masih mengimpikan kebahagiaan itu.

Tak terfikir dek aku untuk memilikimu sepanjang hayatku
menebarkan cinta berlayar di lautan asmara
jelas hatiku masih sawo matangnya.

Aku cuma ingin merakit di tasik teratai
biarpun berlumpur inginku tenang mencintaimu
biarlah tanpamu di sisi....dirimu bukan untukku miliki
memadai hati ini hanya mencintai.

Mencintaimu tanpa memikirkan siapa dirimu,lelaki?
apa jahat....apa baik dirimu...
aku cuma mencintaimu
takku renungi sifat-sifat keji mahupun terpujimu.

Percayalah aku mencintaimu dengan rela
memang benar hati berkeras untuk tidak lupa
namun yakinilah mencintaimu bukan kerana terpaksa.

Mencari berkat dan radha Allah dalam mencintaimu
jujur...benar aku terlalu mencintaimu
moga percintaan ini tidak tergolong dalam dosaku.

Takku suarakan agar engkau menjadi jodoh hayatku
cukup sekadar berdoa,meminta berkat dan izinNya
kerna hati ini tak ingin mengarut dalam cinta.

Selaluku andaikan cintaku padamu membesar bersama usia dewasa
barangkali kelak hati ini dan diri ini akan bersedia
untuk menadah telapak tangan
memohon engkau sebagai jodohku.

Kun Faya Kun
Maha Mengkehendaki takku ragui
ku yakini Allah Maha Membari.

Fantasi mampu melakar mimpi
lalu mimpi menatap hari
tak mustahil...hari membimbing realiti.

Andai dirimu tercatat dalam qada' qadar hidupku
andai Allah Maha Menentukan dirimu jodohku
moga di hari esok...dirimu masih jodohku.

Jika dirimu terkatam di usia remajaku
jadi biarlah sementara ini aku mencintaimu
kelak jodohku akan membawanya pergi.

Menjalani hidup dengan persoalan
mencintaimu dengan keteguhan
moga percintaan ini takkan aku lupakan.

Amiin Ya Rabbal Alamiin....

MENANTI JIWA

Bersilih ganti malam dan siang...
Semakin hari semakin rindu...
Entah kenapa bertambah rindu?
Semakin lama terlalu rindu...
Bagaikan ada yang sedang menunggu...
Namun itulah rahsia waktu.
(Jumaat,Sabtu,Ahad,3 hari tu
 entah kenapa saya rindu awak
sangat-sangat.)

Setibanya waktu..
Di pagi dingin yang sepi
Menghelahkan rindu yang sunyi
Apakah hari ini hari yang dinanti?
Inginku curi rahsia waktu hari ini
Apakah yang akan terjadi?
(Terlalu rindukan awak akhir-akhir ni.
 Ada apa-apa akan terjadi ke?)

Mendongak ke langit mendung kebiruan
Hari baru saja bermula...
Namun waktu telah mendahului
Terlihat mesranya berkasihan sepasangan
Bagaikan bahagia melemparkan duka
Terbit saja mentari...
Hariku telah berakhir...
(Pagi-pagi lagi dah nampak awak dgn dia.
 Bahagianya kalian.)

Jatuh aku berputih mata...
Tulang putih juga sedang merapuh
Warana bahagia dan duka juga melusuh
Tak utuh rasanya hati...
Dirempuh jiwa hilang pergi...
(Saya jadi hampa sangat-sangat.
  Rasa macam diri ini terlalu kecil.)

Sejak itu malam suram menyeram
Siang pula terik menguit hati yang kering
Meraung perih dek senja menerjah
Laut merah diwarnai darah duka
Kering hati dahaga cinta
Kehausan jiwa yang entah hilang ke mana...
(Sejak itu,saya rasa macam dah hilang jiwa.
  Tak rasa sedih mahupun suka.
  Tak rasa apa-apa.)

Kini tidak lagi menanti hari...
Tiada nikmatnya lagi warnanya pelangi
Kerna jiwa telah pergi meninggalkan hati
Kosong tanpa inti...
Hingga ke hari ini...
Ternanti-nanti Si Hati
kembalinya jiwa yang pergi...
(Madah dan kias saya hilang
 serta-merta.)

Ke mana harus mencari?
Perginya jiwa bersama nadi
Seakan tiada lagi nyawanya hati
Terhenti...Termati sendiri...
Hilang segala rasa...
Manis..Pahit...Tawar juga tak terasa
Kerana jiwa masih ada di luar sana.
(Hati saya jadi bisu.Tak berbisik lagi.)

Cinta yang bahagia..
Yang mencemarkan waktu dengan duka
Juga sudah tiada...
Lenyap bersama jiwa...
Berserta kias dan madah...
hilang semuanya.
(Cinta saya pada awak tak seperti dulu.
  Kejap bahagia kejap duka.
  Kini saya tak rasa kedua-duanya.)

Sedih tidak lagi mengukir senyuman sinis
Bahagia tidak lagi menyebak
Tiada apa rasanya hati ini...
Sejak peristiwa 'hari yang dinanti'...
Saat berakhirnya hari sebaik saja
'terbitnya mentari'...
Lalu jiwa pergi meninggalkan hati.
(Kosong.Jiwa saya hilang.
 Saya tak rasa apa-apa.)

Kini diri tak ubah bak boneka
Memiliki hati yang mati
Tak berbisik lagi...
Tak berbunyi lagi...
Meskipun nada sunyi mahupun sepu
Kerana jiwa masih belum kembali.
(Kenapa begini?Sampai bila harus begini??)

19/9/11 terkesan dalam di sini...
Menikam hati sehingga jiwaku pergi.


"Saya tulis puisi ni pun dengan hati yang kosong.
  Ayat yang saya guna,macam pelik.Teruknya!
 Ke mana 'JIWA' saya?!!Bila ia akan kembali?!!!"

hilang jiwa....Bbooosssaaaannnyaaa!!!!!!

Herm...
Bosannya saya....sejak 19/9/11 tu,saya jadi macam orang tak ada jiwa.Macam pesakit baru sedar koma.Terpinga-pinga macam orang bodoh.Beratnya hukuman kali ni.Nampak ex dengan kekasihnya pada hari tu,terus 'DOWN' giler.Pergh!Berapa lama lagi nak macam ni?Saya nak rasakan perasaan cinta yang bahagia dan sedih pada masa yang sama seperti dulu.Tak nak macam ni.....tak rasa apa-apa.Sedih tak.Bahagia?Lagilah tak!Herm...bosan...bosan...Apapun,saya akan harungi risiko ni.Hukuman ni.Namapun cinta bertepuk sebelah tangan kan?Tabahkah hati!Kuatkan semangat!Teguhkan iman!Saya akan menghadapi ujian ini.Saya akan tetap cintakan dia.Mungkin untuk 3 tahun lagi.InsyaAllah.....hati ini masih mempunyai kudrat untuk mencintai lebih lama.Amiin.

MIMPI NGERI DI AWAL PAGI

20/09/11,Tak terduga hari ini akan berlaku sesuatu yang dahsyat.Hari ni saya nampak awak dengan dia sedang mesra berdating.Saya cuma pandang sekilas.Tak sanggup untuk pandang lagi.Saya rasa 'DOWN' giler waktu tu.Elok-elok bersandar dekat dinding,saya menyangkung bersembunyi di sebalik kawan-kawan saya yang berdiri.Saya terpinga-pinga macam orang bodoh.Saya rasa macam saya cuma bermimpi tadi.Saya kata pada hati,"tadi tu bukan dia.Kan?".Tapi.....apa yang saya lihat sekilas pandang tu terus bermain di kepala saya.Diputar dan diputar.Jelas itulah kenyataannya.Bukan mimpi.Saya rasa macam nak nangis.Tapi saya kawal emosi saya.Saya tahan dan tahan,sakitnya terpendam di dalam.Di hati saya.Saya terfikir,3 hari sebelum ni saya asyik rindukan awak.Rindu sangat.Tak tahu kenapa.Mungkin sebab ini.Mungkin rindu tu adalah tanda pada peristiwa pada hari ini.Sebab peristiwa pada hari ni.....nampaknya akan buat saya rindukan awak selamanya.Kesian saya.
"Senyum aku kerana dirimu bahagia.
 Menangis aku kerana hati terluka."

Ter@mAt rIndU

Sayang...
hari ini aku amat merinduimu,
wajahmu berulang kali terlakar di bayanganku,
kenangan lalu diputar kembali dek memoriku,
kepahitan itu mengingatkan aku...
betapa aku mencintaimu.

Sayang...
diri ini teramat merinduimu,
terasa bezanya dari hari-hari yang lalu,
hari ini aku teramat rindu,
adakah cinta ini semakin bertambah?
atau ini satu petanda??

Sayang....
moga hari esok aku masih hidup,
jasad masih sempurna bernyawa,
nafas masih terhelah sediakala,
moga masih ada kesempatan...
dipanjangkan lagi kesempatan...
untuk aku terus merinduimu,
mencintaimu seperti selalu.

Sayang....
Aku teramat rindu,
Sangat merinduimu kekasih sejahteraku.
Tak henti hati membisikan namamu.
Berlagu rindu,
sinis hati yang pilu.

Sayang....
rindu ini merunsingkanku,
berharap ini bukan rindu terakhirku,
moga rinduku padamu
mendapat berkat di sisiNya Yang Satu.
Amiin...

Andai kubur telah tergali,
Nadi tak berdenyut lagi,
Jantung tak berdegup walau sekali,
mohon cintaku padamu dibawa bersama
di atas restu Yang Maha Memberkati.
Amiin Ya Rabbal Alamiin....

PUISI CINTA

AKUR&SYUKUR seorang HAMBA

Ya Allah,Ya Tuhanku
Ku Junjung Maha KasihMu
Memberkati segala rahmat yang
Engkay limpahkan ke atasku
Engkau Yang Maha Mendengar
Maha Mengetahui kemahuan diri ini
Yang Maha Melihat isi hati ini
Alhamdulillah....Subhanallah....
Engkau menerima doaku
Mendengar segala rayu rintih hatiku
Terima kasih Ya Allah
Engkau telah mengizinkan hamba memandang dirinya
Merenung Si Dia dengan Hati ini
Membebaskan rindu yang terkurung ini
Engkau Yang Maha Pengasih
Maha Penyayang lagi Maha Pencinta
Hanya Engkau pemilik segala cinta
Atas izin dan berkatMu
Izinkan hambaMu ini,diri ini,
Terus mencintai dia selama mahunya aku
Atas berkat dan izinMu.

Ri@ rAya KoRe@^^

Hahaha....bezzz sangat hari ni.Balik sekolah saya dengan Aznie dan kawan-kawan lain ke rumah Raidah.Rancang saya dan Aznie hendak membuat study group di sana bersama Raidah dan Zuhairah.Tapi tiba di rumah Raidah,kami beraya pula di rumah Raidah.Spent time kat sana kira-kira dari 1:15 petang sampai 3 petang.Nak tahu apa yang kami buat?Kami enjoy concert Ingigayo kat rumah Raidah.Masing-masing Histeria tengok oppa(s) kami.Acspecially,SUPER JUNIOR:Mr.Simple!!Gyaaaaa!!Tak tahannnnn!!

Lepas beraya,beriya enjoy Ingigayo di rumah Raidah,saya dan lapan orang kawan beraya di rumah Syazwani pula.Hehehehe.....rumah Syazwani ada kucing.Saya apae lagi?Main kucing jer lar.Suka haiwan comel berkaki empat tuh!Hahahaha....Dekat rumah Syazwani kami tak layan kpop.Kami layan cerita Itali pula yang kat TV3 tu.Hehehe...saya tak enjoy cerita-cerita macam tu.So,tak tahu nama lar....kikiki.

Lepas rumah Syazwani,beraya pula kat rumah Zuhairah.Huhuhu....kami nikmati 'candelight dinner'....Hahaha...Lampu ruang tamu rumah Zuhairah cantik macam kat rumah mewah.Hihihi....kami makan mi hun goreng dekat sana.Berbual sambil tergelak-gelak,terkeluar pula cerita hindustan.Adoiiiiiyaiiii.....Hahaha...saya minat juga hindustan.Hehehe....

Lepas rumah Zuhairah,hehehe....ehem!ehem!ke rumah saya pula.Hahaha....kat rumah saya tak ada apa yang bez pon.Just layan rambut 'pontianak' saya.Wahahaha!!
Kemudian,beraya di rumah Syuhadah pula.Waaaahhh....minum air gas.pedih daa.. perut.Huhuhu...

Next,rumah Azura pula.Kehkehkeh....ni memang syok.Aznie dan saya memang rindu at Ji Hoo dlm Boys Over Flowers yang dilakonkan oleh Kim Hyun Joong.Ggyaaaaa!!Alamaklumlah,seminggu raya,cerita tu holiday seketika sebab sambut merdeka sekali.Dah cerita korea tak ada.Hahaha....tepat jam 5 petang,Aznie dah minta-minta nak tengok BOF.Azura tukar channel,then semua enjoy.Hahaha...daripada saya,Aznie dan Raidah jer yang addict korea,dah yang lain-lain follow.kahkahkah!!RAF's girls terbaikkkkk!!Huhuhu...

Rumah yang terakhir.Rumah Yasmine.Wwaaaahhh....nampak yasmine pakai seluar pantai,saya boleh teringat lagi dekat Kim Hyun Joong masa Ji Hoo selamatkan Jan Di sebab kejang semasa berenang.Hahahah!Tak boleh blarr....Huhuhu.

Then,saya,Raidah,Aznie,Zuhairah dan Syazwani balik ke Taman Ilham.Jauh kami beraya.Sampai ke Taman Indah Jaya, Taman Matahari dan Taman Sri Paya.Kalau lari,memang sah Rentas Desa namanya.Hahaha....

Kami hantar Zuhairah sampai rumahnya.Kemudian berpisah di sempang dengan Syazwani.Saya dan Aznie kembali ke rumah Raidah untuk ambil beg kami.Pulak....saudara-mara Raidah datang.Hihihi...masing-masing cover-cover.Sshhh...tetamu.Huhuhu...Saya ambil beg saya then balik.Tinggal Aznie jer kat rumah Raidah.Bye...

Wah!Best giler hari ni!Tengok Ingigayo macam orang kena Histeria campur Sawan.Bergegarrrr rumah Raidah.Hahahaha!!Tengok Boys Over Flowers kat rumah Azura,pulak.....apa Syazwani ni....Kim Hyun Joong jadi Lee Min Ho.Hahaha!Best!Memang beszzzzzz....bersyukur dapat kawan-kawan fun,terbaeekkkkkk macam ni.Huhuhu...
Inilah awex 3RK1 SMK Tengku Aris Bendahara,Kluang Johor.^^
Saranghaeyooooooo chingu(s)!!mmmmuuuuaaaaxxxx!!!Huhuhu...

"S" itu...

  • Sakit-Sakit mencintaimu
  • Sanggup-Sanggup mencintaimu walau kau takkan kembali
  • Sungguh-Ingin bersungguh mencintaimu
  • Sempit-Hatiku sudah sempit untuk cinta yang lain
  • Sayang-Aku sayang padamu
  • Sangat-Aku sangat mencintai
  • Sampai-Takkan kesampaian cinta ini
  • Sedih-Terkadang terasa sedih kerana mencintaimu
  • Sinis-Aku tak memandang sinis pada perasaan ini
  • Serius-Ingin serius mencintaimu
  • Senyap-Aku senyap daripada meluahkan perasaan ini
  • Sentak-Terkadang hati ini tersentak kuat
  • Sunyi-Aku sunyi mencintaimu
  • Sendiri-Aku masih sendiri
  • Sepi-Hatiku sepi tanpa kasihmu
  • Sindir-Takkan pernah aku menyindir perasaan ini
  • Selamat-Moga hubunganmu selamat dengannya
  • Sejahtera-Engkau sejahtera di ingatan dan hatiku
  • Selamanya-Doaku ingin selamanya mencinta
  • Suka-Aku sangat menyukaimu
  • Sifar-Hasil cintaku 'sifar'
  • Samar-Jangan engkau samar dari ingatan
  • Sirna-Jangan cintaku sirna dari hati
  • Setia-Ingin setia mencintaimu
  • Sampah-Aku seolah sampah masa silam cinta kita yang dahulu
  • Sangkar-Aku kurung hatiku di dalam sangkar,biar cuma mencintaimu
  • Salah-Harap mencintaimu bukan satu kesalahan
  • Silap-Tak ingim kesilapan lalu berulang
  • Silam-Antara kita cuma watak kisah silam
  • Sulam-Telahku sulam cinta ini pada hatiku
  • Sukar-Sukar melupakanmu
  • Susah-Susah membancimu
  • Sengaja-Aku sengaja untuk tidak melupakanmu
  • Separuh-Cintaku separuh tanpa cintamu
  • Sejiwa-Kita tidak sejiwa
  • Sehati-Kita bukan sehati
  • Selalu-Aku selalu memikirkanmu
  • Sentiasa-Aku sentiasa mengingatimu
  • Siat-Terkadang hatiku terasa seolah disiat-siat
  • Sudah-Aku takkan sudah mencintaimu
  • Saat-Setiap saat aku mencintaimu
  • Satu-Biarlah cintaku satu untuk satu lelaki
  • Semua-Relaku korban hati untuk semua(engkau dan dia)
  • Siapa-Aku bukan sesiapa padamu
  • Segalanya-Engkau bukan segalanya
  • Sumpah-Risiko mencintaimu seakan sumpah
  • Seolah-Mencintaimu seolah hanya engkau untukku
  • Seakan-Merinduimu seakan cuma engkau lelaki yang layak dirindui
  • Sama-Hati ini tiada perubahan,tetap sama,tetap mencintaimu
  • Sambil-Mencintaimu sambil menanti seorang yang terbaik untuk hati ini(bukan yang lebih baik daripadamu)
  • Sengat-Hatiku pedih disengat cinta
  • Suara-Takkan terluah suara cintaku untukmu(aku menunggumu)
  • Sah-Moga Allah sahkan(memberkati) cintaku terhadapmu
  • Solat-Selesai solat,aku berdoa moga cintaku kekal untukmu
  • Syurga-Moga Allah menempatkan cintaku disyurga
  • Sana-Engkau jauh di sana(meninggalkan aku)
  • Sial-Kesakitan ini bukan kesialan mahupun kemalangan(inilah risikonya)
  • Sentuh-Cintaku tak berdaya menyentuh hatimu
  • Surat-Tak terutus lagi surat untukmu
  • Sarat-Hatiku sarat dengan satu cinta untukmu
  • Sumbat-Hatiku telah tersumbat,penuh dengan cinta untukmu
  • Sifat-Sudah sifat hatiku degil tetap mencintaimu
  • Sulit-Sulit untuk membuangmu dari hatiku
  • Sekutu-Aku,hati dan cinta adalah sekutu
  • Suluh-Duniaku gelap walau disuluh cinta yang cerah untukmu
  • Sakat-Takkan sesekali aku menyakat perasaan ini
  • Simpan-Moga Allah izinkan aku menyimpanmu di hatiku selama yang aku mahu
  • Sultan-Engkau adalah sultan(raja) di hatiku
  • Simpul-Biarku simpul hati ini dengan cinta terhadapmu
  • Sempat-Harap punya kesempatan suatu hari nant untuk meluahkan lagi perasaan ini
  • Sukat-Cintaku padamu tak tersukat
  • Sakura-Cintaku padamu menjadikanku Sakura di gurun pasir
  • Semak-Hatiku semak dengan cinta terhadapmu
  • Syaitan-Moga cintaku bukan hasutan syaitan laknatullah
  • Simpati-Jangan engkau kembali andai engkau simpati padaku dan hatiku
  • Sinar-Engkau antara sinar hidupku
  • Suci-Moga cinta ini suci di sis Allah
  • Salju-Cintaku padamu menjadikan duniaku seolah mengalami musim salju,dingin
  • Sudi-Takkan kau sudi untuk kembali
  • Seri-Engkaulah penyeri duniaku
  • Sebab-Engkau menjadi sebab untuk aku tidak mencintai yang lain
  • Sahaja-Jelas cintaku padamu bukan cinta yang bersahaja
  • Sederhana-Sederhanakah cintaku??
  • Silang-'Silang pangkah' menjadi jurang antara kita(tiada jodoh)
  • Sokong-Aku menyokong cintamu bersamanya
  • Sahih-Adalah sahih hatimu miliknya
  • Saling-Kita tak saling memiliki
  • Sering-Aku sering merinduimu
  • Suntuk-Moga waktu tak suntuk untuk mencintaimu(dipanjangkan umur)
  • Surut-Harap cintaku padamu takkan surut(pudar)
  • Sisip-Biarkan aku sisipkan kau pada hati ini
  • Serik-Aku tak serik mencintaimu
  • Seram-Keperitan ini bukan mimpi seram bagiku
  • Suram-Duniaku seram tanpa hadirnya dirimu
  • Sisi-Aku redha kau di sisinya
  • Suruh-Tak ku suruh(memaksa) kau mencintaiku
  • Suntik-Aku masih mampu bertahan dengan kesakitan ini,seakan terkena suntikan tanpa ubat penenang
  • Sihat-Aku masih sihat untuk mencintaimu(tak apa-apa)
  • Sergah-Kesakitan sentiasa menyergah hatiku
  • Seksa-Seksaan inilah risiko mencintaimu
  • Sepakat-Aku dan hati ini sepakat untuk mencintaimu selama mahunya kami
  • Seiring-Hatiku dan hatimu tak seiring
  • Sehaluan-Cinta kita tak sehaluan(cintamu untuknya,cintaku untukmu)
  • S******(kekasihmu)-Moga S****** dikurniakan kebahgiaan di dunia dan di akhirat
  • S*****(dirimu)-Mencintaimu selalu S*****,sejahtera...
  • Sini-Aku tetap di sini merindui,menyayangi,mencintai dan menantimu.

BERHARAP TINGGI

Awak.Saya selalu berharap awak akan tegur saya di 'chatbox' bila kita sama-sama kebetulan 'online'.Tapi awak tak tegur pun sejak awak tau yang 'Ain Syakira' tu adalah saya.Saya rasa awak layan saya dengan dingin.

Tiba-tiba hari tu 'chatbox' awak timbul.Ting!Saya suka sangat.Gembira abizzz!!Saya jawab 'hai' awak.Then,tiba-tiba...."hai,awak!ni saya lar.Mesti awak ingat ni dia."Hancurnya hati saya.Remuk abizzzz!!Dunia yang indah sebentar tadi gelap dalam sekelip mata.Kekasih awak rupanya.Hahaha....saya tertipu.

Saya layan dia macam biasa.Kami kan kawan.Tapi...pada masa yang sama,saya menangis depan komputer.Betapa hampa dan kecewanya saya.Saya tak dapat tahan sakit di dada sampai saya terduling-guling atas tilam.Saya menangis sambil ketawa.Bodohnya saya!Saya ingatkan saya dah tak kisah pasal awak tak tegur saya,tapi rupanya tak.Awak...sakitnya hati saya!

Saya seorang yang susah untuk menangis.Tapi menyedari,dan jelas kalau awak takkan tegur saya hakikatnya,itu sangat menyakitkan!Menyeksakan!Awak.Saya menangis sorang-sorang dalam bilik.Saya perlukan kekuatan.Saya perlukan awak.Tapi awak tak ada.Dan takkan pernah ada untuk saya.Saya minta kekuatan daripada Allah.Alhamdulillah...tak lama tu,saya dah ok.Airmata saya dah tak mengalir tapi hati saya perit sangat!!

Awak.Saya rindukan awak.Sangat rindu.Saya cintakan awak walaupun dah lama kita berpisah.Saya masih cintakan.Sangat cinta!Sampai hati saya susah untuk menyukai lelaki lain.Awak.....andai saja awak tahu segalanya.dan saya juga mampu mengatakan semuanya.Tapi tak apalah.....Biar saya begini....diam,bisu...mencintai awk.

                          KETAHUILAH!AKU SANGAT MENCINTAIMU,SAYANG!!

PERAIRAN BERDARAH

Pendam dan pendam...
Lalu tenggelam...
Lemas ke dasar...
Kemudian dihanyutkan arus
yang mendera...
Terumbang-ambing di perairan
Terkapai-kapai tak kesudahan

Berturut-turut hati dilukai
Dilibas ombak yang liar
Disambar petir yang menusuk ke dasar
Kejamnya....
Atas apa yang terjadi pada hati ini
Kasihan....

Kasihan?
Siapa yang mahu mengasihani?
tersenyum nangis...
Sinis aku menanggung keperitan ini...
Kesusahan ini...
Kepayahan ini...
Bagai duyung tiada lagi ekornya
Kasihan...
Tidak juga mati...

Hati ini terus disakiti
Terus terasa sepi...
sunyi sendiri...
Tetap begini...

SERU BUAT HATI

Aku ingin bertahan lebih lama
Aku ingin mencinta lebih lama
Aku ingin menyayangi lebih lama

Wahai,hati...
betahlah dengan perasaab ini
tegarlah mencintai
sangguplah menyayangi
kekallah merindui
untuk lebih lama lagi

Wahai,hati...
Marilah kita tangisi perasaan ini
Ayuhlah kita meratapi cinta ini
Sama-samalah kita melalui semua ini
Walau sedingin apa sekalipun

Wahai,hati...
Marilah kita sisipkan dia di sisi kita
Hiaskan takhta mahkota cinta
Seolah kita yakin dia akan kembali

Wahai,hati...
Yang Maha Kuasa itu ada
Dia pemutar masa kita
Tanpa kasih dan cintaNya
Takkan kita masih bernyawa
bersama perasaan ini
sehingga kini
Dialah Yang Maha Memberi keajaiban!

Wahai,hati...
Sama-samalah kita mengharungi
Cinta yang yang tak bernoktah ini
Biarpun jalan ceritanya tidak berubah
Biarlah kita meneruskannya
Sungguhpun berdarah...
Setialah mencintai dia
Semahu kita
Ingin selamanya....

SELAMANYA...